Va ramane Timisoara cu o singura Politehnica? Totul depinde de jocurile din play-out

Poli Timişoara a încheiat sezonul regulat pe penultimul loc, cu doar un punct peste „lanterna roşie” ASA Târgu Mureş şi cu trei mai puţine decât Pandurii Târgu Jiu, urmând să mai dispute 14 jocuri decisive în play-out pentru supravieţuirea în primul eşalon. De evitarea retrogradării se leagă şi existenţa clubului „transferat” în 2012 din Recaş.

Este greu de crezut că Poli Timişoara ar mai fi activat dacă nu primea şansa să evolueze din nou în Liga I, chiar dacă a acceptat pasivul de -14 puncte cu care a plecat la drum înaintea actualului sezon. Speranţele timişorenilor s-au legat şi de recuperarea celor 8 puncte pentru neîndeplinirea baremului în play-out-ul de anul trecut, după ce s-au adresat la TAS. Cum decizia a fost defavorabilă clubului timişorean, Poli va pleca la drum în actualul play-out cu doar 7 puncte, nu cu 14, câte ar fi avut dacă răspunsul de la TAS ar fi fost favorabil, ceea ce ar fi făcut evitarea retrogradării mai uşoară. Chiar şi aşa, Poli are şanse să prindă locul care ar duce-o la disputarea barajului pentru supravieţuirea în Liga I, ceea ce nu e puţin lucru, mai ales dacă ţinem cont de pasivul de -14 puncte cu care s-a plecat la drum înainte de startul sezonului.

Bănăţenii se vor lupta pentru supravieţuire cu ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu, două echipe aflate într-o evidentă derivă. În hora retrogradării ar mai putea intra Concordia Chiajna, FC Voluntari, CSM Poli Iaşi şi chiar FC Botoşani, diferenţa dintre aceste echipe şi Poli Timişoara fiind între 6 puncte şi 9 puncte. În eventualitatea în care retrogradarea nu va putea fi evitată, Poli Timişoara are toate şansele să dispară de pe harta fotbalului românesc, fiind imposibilă finanţarea în eşalonul secund, de unde nu intră bani cu care echipele să poată supravieţui, aşa cum se întâmplă cu banii primiţi de trupele din Liga I din partea LPF. De altfel, Poli nu a dat faliment în ultimul doar pentru că a primit sumele de bani din partea LPF, implicarea mediului privat din Timişoara şi Banat fiind aproape nulă, în timp ce Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, finanţatorii ONG-ului înfiinţat acum cinci ani, au primit interdicţie în privinţa finanţării echipei din partea Curţii de Conturi în urmă cu un an şi jumătate.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

ddt a spus: (martie 7th, 2017 at 13:18 )

interesant articol, ce ar fi sa-l scrie asa ca sa fie si inteles.

Leo di taio a spus: (martie 7th, 2017 at 13:27 )

„Tovarasu”ziarist(???)ai niste articole de toata jena.Da ESTE ADEVATAT ca ptr. a avea o echipa POLITEHNICA TIMISOARA mai puternica ,trebuie sa existe un singur club, dar unde sant orgolii PROSTESTI(vezi atitudinea Primarului si cea a suporterilor) nu ai cum sa reusesti decat daca fiecare parte lasa de la ea si se aseaza la masa negocierilor ptr. binele fotbalului TIMISOAREAN.
Pe de alta parte dupa ce au facut nesperat 28 de puncte, iar Ionut POPA a facut din rahat zbici in mod SIGUR as dorii ca ACS sa nu retrogradeze.
Poate ASU s-ar uni cu ei si am avea o singura echipa in liga 1 mult mai puternica si cu siguranta pe placul suporterilor . De dictonul:”devide et impera” se folosesc si se bucura adversarii nostri.
HAIDE POLI TIMISOARA!!!!!!!

Leo di taio a spus: (martie 7th, 2017 at 13:36 )

Greseala IMENSA a autoritatilor a fost ca nu au sprijinit proiectul suporterilor atunci la inceput, iar EI(D-l Robu, D-l BOJIN) SA ISI FI CANALIZAT AMBITIILE PTR. A REALIZA INFRASTRUCTURA NECESARA- un stadion modern.(vezi ex.U CLUJ si uta B.D.)
Intr-o potentiala asociere(unificare-UTOPICA in momentul de fata)suporterii ar trebui sa aiba 50%din actiuni+.Experienta lor ar ajuta acea unica POLI la care noi visam si ar atrage sponsorii din mediul privat.

Auuuu Leo a spus: (martie 7th, 2017 at 13:46 )

Pai si nu spunea cel mai mare primar dintre cei mai mari primari ca ACS e cea mai Poli dintre toate Poli? Na, sa spele pe cap cu ea acum. Toate proiectele initiate de acest dement au fost si sunt sortite esecului.

Lae vinovat a spus: (martie 7th, 2017 at 14:11 )

Primarul este vinovat.El a girat pe toți din funcțiile de conducere si la alte nivele ale clubului,toți niște incompetenți puși acolo pe pile si prietenii politice.Ce președinte este Drăgoi nu are 6000lei pt chirie dar l-a adus pe acest Neaga,nimeni nu știe pt ce,sa mai sugă si el ceva. Felicitări jucătorilor si antrenorilor,ei și-au făcut treaba,sunt șanse de scăpare ,diferența de puncte se poate recupera,mai sunt 14meciuri.Dar dacă conducerea ii trimite la Botoșani cu autobuzul ,atunci…..

£a€ Baro$$anu a spus: (martie 7th, 2017 at 15:38 )

La toti fanii mei le zic decat atat: nu disperati buey nerealizatilor care nu sunteti profdringi ca EU, chiar daca ACS-ul se intoarce acasa ma veti avea pe mine ca sa va puteti canaliza iubitrea si adoratiunea. Hai pa, va pup din merzzan.

Lache a spus: (martie 7th, 2017 at 16:09 )

100% nu retrogradeaza AX-ul, spre disperarea enoriasilor !

watchdog a spus: (martie 7th, 2017 at 16:21 )

Ce mare branza au facut aia de la ASU? Tot din bani publici traiesc. vreo 200000euro de la upt mai pe fatza mai mascat, plus vreo 100000 de la CJ, banii atrasi de ei din mediul privat fiind nesemnificativi pe langa banii publici cheltuiti de ASU. Nici faptul ca ACS traieste la limita din banii de la TV nu este o solutie. Daca ar fi fost un singur club Poli poate s-ar fi reusit o implicare mai decenta a mediului privat. Asa daca dispare ACS va ramane ASU o echipa de fotbal pe islaz carein cel mai bun caz se va chinui sa supravietuiasca in liga a 2a, asa cum se intampla si acum. Au noroc ca retrogradeaza numai o echipa. Pentru situatia jenanta a fotbalului timisorean din acest moment sunt la fel de vinovati si primarul si asa zisii drukeri.

COCO a spus: (martie 7th, 2017 at 17:21 )

Modelul de marketing al celor de la ASU nu se compara cu cel al celor de la ACS. La primii exista, la ACS lipseste cu desavarsire. Despre asta vorbim. E nasol ca la ASU nu s-au lipt investitorii cu bani si astfel situatia e oarecum asemanatoare cu cea de la ACS, strictamente material vorbind.

sam a spus: (martie 7th, 2017 at 20:33 )

asu are mai mult succes in plan national decat in cel local …..a fost creat pt a servii la resetarea fotbalului romanesc dupa model kazastan ,cu echipe noi noute rupte de vechile lor traditii, ..legaturile acs ului cu vechiul club sunt firave dar ele egzista…….politicienii de la asu n-au niciuna blocada financiara si manipularea ordinara instaurate de psd nu au reusit sa incline prea tare balanta in favoarea suporterilor arieni de pe stiinta …850 cu braila

INO a spus: (martie 7th, 2017 at 21:55 )

BOY’S!ȘI ORICUM!BĂNĂȚENI FRAIERI!VOI NU VEDEȚI CĂ TIMIȘOARA NU ARE FAȚĂ ÎN FOTBAL PENTRU CĂ NU VOR DECÂT SĂ ÎI ÎNFUNDE TOȚI ȘI ASTA PENTRU CĂ ESTE LOC LA TIMIȘOARA ORICINE VINE ESTE SĂ ÎȘI BAGE ÎN BUZUNARE TOT CE A MAI RĂMAS DAR NIMENI NU FACE NIMIC CONCRET PENTRU CLUB!DECI RUȘINE RUȘINE NU CONTAȚI ÎN LIGA 1 DACĂ NU VĂ UNIȚI ȘI SĂ DEVENIȚI BĂNĂȚENI ÎN ADEVĂR ȘI VIAȚĂ!!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

birlic a spus: (martie 8th, 2017 at 09:11 )

nu ma intereseaza majusculele astea ASU,ACS ,vreau sa-l vad pe Popica ce tactica va adopta in barajul cu Batrana Doamna stiind ca el a mai antrenat in zona folclorica a Aradului si daca se va consulta cu Robu din aceeasi zona.In rest la multi ani Doamnelor si Domnisoarelor de ziua voastra ,ca sunteti singurele fiinte cu parfum de flori care ne faceti toate placerile si ne ocrotiti si suportati toata viata .

INO a spus: (martie 9th, 2017 at 11:51 )

BOY’S!DUPĂ PROBLEMELE DE LA BOT ȘĂNY POLI AR TREBUI SĂ CÂȘTIGE 3P ÎN MECIUL DE VINERI!DECI SUCCES ALTFEL AȚI SFECLITO!!HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

logicu" a spus: (martie 15th, 2017 at 15:48 )

Cat de prost sa fii sa alegi echipa din liga2 in locul celei din liga 1.
Logica minima, si eu zic la un coeficient IQ de max.80 te indeamna sa gandesti asa! Si apropo de a alege….ce sa zic cati suporteri sunt la ambele echipe …?
Ai trei fire de par pe cap si te lauzi ca esti pletos… (ASU). Trebuie sa ne dam seama ca in liga 1 avem echipe din orase mari ,ex. Constanta, Cluj,Iasi, Craiova, Bucuresti si Timisoara ce alege …liga 2 ? Gresit spun eu, ar trebui construita si intarita echipa actuala din liga 1, care chiar a surprins lumea prin daruire si nu in ultimul rand asteptam un investitor sau Grindeanu bata-l vina, sa modifice ceva dracu in legislatia asta stufoasa ca sprancenele lui Albulescu!
NU intereseaza maj. ACS ,ASU ACU ,ARU…. doar …. TIMISOARA SI POLI ! Oare nu era mai bine sa se fi numit RIPENSIA SI NU MAI ERA ATATA URA IN URBE.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni

Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
La aproape o lună de la marele anunț al trecerii a numeroși primari din Timiș, mare parte de la PNL, la PSD, Alin Nica spune că trecerea s-a făcut în moduri mai puțin ortodoxe. El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica vorbește de șantaj, amenințări și comportament golănesc la adversarii politici care îi ”fură” primarii
PNL Timiș reușește o adevărată lovitură de imagine, după ce a anunțat transferul actualului primar din Remetea Mare, Ilie Golubov, de la PSD. În urmă cu mai puțin de o lună, social-democrații anunțau că acesta decisese, după multe mandate, să renunțe la a mai candida și, în plus, îl propusese pe viceprimarul său, Cosmin Chira,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș contraatacă în bătălia primarilor. Actualul edil-șef de la Remetea Mare, trecere surpriză la liberali
Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Consiliul Județean Timiș dorește să preia un nou drum pentru a-l moderniza și a-l aduce la standarde moderne. Șoseaua va fi clasificată ca și drum județean și va ajuta la scurtarea traseului dintre Coșteiu și Boldur, prin Jabăr. Șoseaua se apreciază că va avea lungimea de aproximativ șapte kilometri și cuprinde mai multe bucăți de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș preia un nou drum pentru a-l moderniza
Joi, 21 martie 2024, de la ora 19, la Muzeul Apei din Timișoara (Calea Urseni, nr. 26), asociația Euro CulturArt și Fundația Aquatim prezintă Noaptea de Poezie, în cadrul programului omonim ce se desfășoară în 10 spații culturale exponențiale din 7 orașe din România. Poeții Șerban Foarță, Daniela Rațiu, Marcel Tolcea și Costel Stancu, alături de muzicienii Ilie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joi, la Muzeul Apei Timișoara e Noaptea de Poezie
Etapă „curată” pentru reprezentantele Timișului în etapa a 17-a, penultima a sezonului regulat, toate obținând victorii pe linie. În C7, Ghiroda a învins Jiul Petroșani cu 2-0, după un autogol al lui Pătlăgică și reușita lui Bulza, iar echipa timișeană rămâne pe primul loc și chiar se distanțează față de de Deva, fostul lider, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toate divizionarele C din Timiș au obținut victorii importante în etapa din weekend
Top