Stirile din ziua: 15 mai 2017

Cancerul de col uterin se vindeca. Dar 70% dintre banatence n-au facut, in ultimii trei ani, testul salvator

Cancerul de col uterin se vindeca. Dar 70% dintre banatence n-au facut, in ultimii trei ani, testul salvator

La fiecare două ore, o femeie este diagnosticată în România cu cancer de col uterin. Suntem pe primul loc în Europa, această maladie fiind este principala cauză de deces pentru româncele cu vârste între 15 și 44 de ani. Caravana „Protejează-i aripile” își propune să pună accent pe prevenție.

arhivar

La un an dupa ce a fost prins baut la volan, procurorul care a deschis dosarul Poli a fost trimis in judecata

Procurorul Ciprian Dorobanțu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Dorobanţu a fost, până anul trecut, procuror la DNA Timişoara și este cel care a instrumentat dosarul Poli.

festival plai

Hai la Plai: poti cumpara bilete de trei zile, mai ieftine decat pe o zi

Până pe 15 iunie puteți cumpăra abonamente la ediția din acest an a festivalului Plai, la un preț mai mic decât valoarea pe o zi a biletului disponibil în septembrie. Încă nu este anunțat niciun headliner, dar sunt promise 6 concerte și peste 200 de ateliere, proiecții de filme și expoziții.

Cu ce e vinovat Grindeanu ca „Timisoara nu e buricul pămantului”?

Primarul Nicolae Robu și-a continuat seria lamentațiilor vizavi de Guvernul Grindeanu și PSD. De această dată fiind în spital (însănătoșire grabnică!), a abordat problema obiectivelor medicale. Din start, trebuie spus că uneori, printre multe văicăreli, are și primarul dreptate.

Cele mai scumpe panselute din Timisoara au adus peste 8.000 de euro la bugetul local. In doua luni!

Ghivecele de pe Podul Michelangelo continuă să fie un punct de atracție pentru iubitorii de… natură. Sau de amenzi usturătoare. Ultima pe listă, o tânără de 20 de ani care a fost prinsă rupând florile. În două luni, polițiștii locali au dat amenzi de peste 8.000 de euro în această zonă.

Se cauta mascota pentru Aquapic. Cu 75.000 euro, vechea uzina de apa devine spatiu de scoala si joaca

Timișoara va avea, din această toamnă, un centru educațional pentru copii cu adevărat special. Aquapic va fi deschis în fosta Uzină de Apă Industrială a Timișoarei, grație unei finanțări de 75.000 de euro, câștigate la un concurs de proiecte. Acum se caută logo și mascotă, așa că sunteți invitați să fiți creativi!

Denise Rifai, invitata de UVT sa le explice studentilor despre sandale si documente / VIDEO

De la elevate discuții despre cât costă o pereche de sandale și celebra întrebare „Ce este acela un document”, Denise Rifai vine să le vorbească studenților la Jurnalistică despre… știri false și știri corecte. Moderatoarea Realitatea TV a fost invitată de Universitatea de Vest să-i lumineze pe viitorii ziariști.

Revolution Festival face trei ani: Hai sa-ti scrii povestea la inceput de iunie! / FOTO

Revolution Festival își scrie de trei ani povestea, care devine de la an la an mai captivantă. Totul a pornit de la un vis, plecat de la faimosul Exit de la Novi Sad. Acum, festivalul de la Muzeul Satului Bănățean își construiește propria istorie, în care sunteți invitați să aveți pagina voastră.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat luni, 15 mai, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Viorelelelor nr. 3, Emile Zola (p), Comarnic (p), Bujorilor (p), Nicorești (p), Chișodei, Cercului (p), Calea Lipovei Bl. B56, orele 9 – 17; Biled nr. 25, Jimbolia – str. V. Babeș, Bârzava, Contele Cseconics, Republicii, Spital, Vama, Zona Loc Târg,

Top