Are gard: Parcul Central intra in santier. Se pregateste sa devina gradina vieneza / FOTO

Plimbați-vă prin Parcul Central cât mai puteți! Zona intră în șantier și va fi redeschisă, teoretic, peste 12 luni. La finalul lucrărilor care vor costa 1,7 milioane de euro, vom avea, în centrul Timișoarei, o grădină vieneză în toată regula. Accesul va fi limitat pe durata șantierului.

Modernizarea Parcului Scudier (Central) a fost adjudecată la licitație de asocierea Lovrintim SRL – Rogera Prest Com, care a oferit un preț de 7,78 milioane de lei, față de cele aproape 14 milioane estimate inițial. Muncitorii au început de marți să împrejmuiască parcul, semn că, în scurt timp, vor începe efectiv lucrările. Vestea proastă este că nu va mai fi permis accesul general pe aleile parcului. „La începutul săptămânii a fost predat amplasamentul pentru șantierul de reabilitare a Parcului Central «Anton Scudier». Se lucrează acum la organizarea de șantier, respectiv împrejmuirea cu garduri de protecție. Pe perioada șantierului, accesul în parc va fi strict limitat la eventualele manifestări punctuale din zona Monumentului Ostașului Român, respectiv accesul societății Horticultura la sediul formației din zona parcului. Nu vor exista extrageri sau defrișări, arborii existenți în Parcul Central fiind în mare parte extrem de valoroși și cu o vârstă venerabilă”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Vor fi reabilitate aleile și platformele, jardinierele, coloanele de intrare în parc, zona șahiștilor, vor fi refăcute treptele de acces, va fi construit un sistem de irigare și vor apărea arbori noi, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier. În noiembrie 2013, primăria a vrut să știe dacă timișorenii vor parc vienez sau grădină englezească. Majoritatea a spus că preferă grădinile Palatului Schönbrunn ca sursă de inspirație. Durata estimată de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Totul ar putea fi însă decalat, în funcție de descoperirile arheologice care vor fi făcute în zonă. Mai trebuie spus că Lovrintim este firma care a refăcut Parcul Pădurice, iar Rogera Prest Com aparține familiei unui fost șef de cabinet al liberalului Ben-Oni Ardelean. Ordinul de începere a lucrărilor ar putea fi dat, conform primarului Nicolae Robu, chiar miercuri, 31 mai.

Fondul verde al parcului se va îmbunătăți cu noi specii de rășinoase și foioase și vor fi introduse exemplare de arbori deosebiți (…) Printre obiectivele noi care apar în parc am avut în vedere realizarea unui foișor de muzică destinat evenimentelor culturale, în special a concertelor orchestrale în aer liber, o structură de piatră și lemn cu acoperiș verde patinat, armonizată stilului de amenajare (…) Se vor crea două gradene verzi în lateralele scărilor dinspre Podul Traian, iar între cele două scări se va crea o gradenă tip amfiteatru cu trei niveluri de ședere. (proiectul scos la licitație)

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Ron a spus: (May 31st, 2017 at 17:21 )

Da, vizitați Parcul Scudier cât mai puteți. În pofida promisiunilor mincinoase ale lui Robu, că nu va fi tăiat niciun copac acolo, că nu vore fi defrițări, conceptul de „grădină vieneză” prevede doar rondouri de flori, arbuști ornamentali, tot felul de boscheți toaletați periodic și alte din astea. Copacii din parc vor dispărea. Bucurați-vă de umbra lore cât mai sunt acolo. Au împrejmuit parcul cu gard de sârmă, susținut de stâlpi metalici, să u puteți interveni când veți auzi drujbele făcând prăpăd acolo. Asta-i muzica plăcută urechilor primarului megaloman. Cred că se vor auzi lejer și din biroul lui de pe bul. Loga. Va intra în orgasm repetat încă de la prima „arie” a drujbelor din parc. Faceți poze cât parcul Scudier mai este acolo, pentru că după asta va deveni parcul Robu.

 
anteconbega a spus: (June 1st, 2017 at 07:34 )

Parcul Vienez din Wien nu are în centrul său Monumentul Ostaşului Austriac. Monumentul de la Timişoara parcă-i frate geamăn cu Monumentul Ostaşului Sovietic. Să înconjurăm Parcul Scudier cu gard viu. Chiar unul umblător. Dl Freddy de ce tace în Cameră?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top