Disputa pe Liceul CFR continua. Danielescu vrea ca UVT sa doneze popota, Robu spune ca nu se poate

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş crede că UVT ar trebui să cedeze gratuit spaţiul de pe strada Oituz, pentru ridicarea unei parcări în zona centrală a oraşului, fără să ceară la schimb Liceul CFR. Asta, pentru că e criză de spații în învățământul preuniversitar. Primarul Nicolae Robu spune că nu poate cere așa ceva de la UVT.

Inspectorul școlar general Aura Danielescu insistă că este nevoie de spaţiul de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Cele 24 de clase, spune Danielescu, ar putea fi o soluție pentru Școala nr. 19 „Avram Iancu”, supraaglomerarea spaţiilor de studiu urmând să devină cronică. „I-am spus domnului primar că sunt dispusă să intrăm într-un dialog. Nu am dori ca această instituție să fie percepută că se opune binelui timișorenilor, nu ne opunem acelei parcări supraetajate, însă spațiul care se dorește la schimb de către UVT îi duce pe cei de la universitate în situația de a schimba o bucățică pe care au primit-o cu titlu gratuit de la statul român. Mărinimia colegilor noștri de la universitate ar trebui să meargă până acolo încât să dea acea bucățică de la Oituz cu titlu gratuit”, a declarat inspectorul școlar general.

Conform Aurei Danielescu, învăţământul preuniversitar din Timişoara nu îşi mai permite să piardă spaţii. „Elevii vor ajunge să facă ore de după-amiaza. Liceul «Grigore Moisil» va avea, în 2018-2019, 18 clase pregătitoare, iar în 2022, 24 de clase. Timpul pe care-l avem la dispoziție nu este în favoarea noastră. La Școala nr. 30, în septembrie, avem nevoie de 16 containere, primăria a aprobat 10 la ora actuală, așteptăm rectificare de buget. Ce se va întâmpla peste patru ani? Este un spațiu foarte larg, foarte mare, la «Dimitrie Leonida». Cu o suprafață de teren de 9.000 de metri pătrați, unde avem construcțiile noastre. Acolo, cel mai probabil, ar putea face ore Școala nr. 19 Avram Iancu. Ea deservește zona aceea. Nu ne opunem dezvoltării municipiului Timișoara, nu avem nicio intenție ascunsă, ci doar aceea de a fi respectate toate părțile”, afirmă inspectorul școlar general. Primarul Nicolae Robu susține însă că spațiul de la „Dimitrie Leonida” nu este potrivit pentru învățământul preuniversitar. „Se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu Generală 9, a stat ani buni cu lacătul pe ușă. Nu se folosește acel spațiu (de la «Leonida» – n.r.) și nu se va folosi în următorii ani, nu este o locație atractivă pentru învățământul preuniversitar. Vom face dezvoltările de infrastructură necesare încât învățământul preuniversitar să aibă spațiile de care are nevoie acolo unde are nevoie de ele, nu la distanțe care să facă grea viața copiilor și părinților. Nu e nevoie de acel campus, pentru că dacă era, ar fi fost folosit”, afirmă edilul.

Robu spune chiar că s-ar putea ajunge și la proteste. „Dacă se va încerca să fie mutați copiii acolo, părinții vor protesta. Nu vor vrea să-și ducă copiii acolo (…) Nu spune doamna inspector unde este lipsă de spații. Este lipsă de spații în zona liceului Auto? A liceului CFR? Este lipsă pe Calea Aradului? (…) Am invitat-o pe Aura Danielescu la o discuție, prin care să punem pe hârtie un angajament al meu prin care să facem investiții, pe care să le realizăm acolo unde sunt necesare. Altfel, părinții preferă programul după-amiază, decât să meargă la distanțe mari cu copiii lor. Nu vedeți că școlile din zona centrală sunt suprasolicitate? Toate aceste nevoi sunt în zona centrală, degeaba avem spații libere la liceele Auto, Electrotimiș sau CFR…. nu sunt atractive pentru părinți”, afirmă edilul.

În ceea ce privește propunerea ca UVT să doneze municipalității fosta popotă de pe strada Oituz, Nicolae Robu spune că acest lucru nu este posibil. „UVT își urmărește interesele sale. Nu poate fi obligată o universitate, este o instituție cu patrimoniu, spre deosebire de unitățile de învățământ preuniversitar, care nu au patrimoniu. Universitățile își au propriul patrimoniu. Eu, dacă aș fi rector, nu mi-aș permite să cedez din patrimoniul universității, pentru că aș crea mari nemulțumiri (…) Nu putem cere UVT să facă o donație pentru Timișoara”, a conchis edilul.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (May 9th, 2017 at 17:26 )

Cumnatica se dovedeste la fel de … ca si cumnatul.

 
Peter a spus: (May 9th, 2017 at 18:09 )

Cumnatica isi joaca foarte bine rolul. Amesteca lucrurile incat cititorii sa nu mai inteleaga nimic. Discutiile despre acest schimb intre Primarie si UVT sunt destul de vechi, dar d-na Danielescu nu a avut nici o iesire/opinie pana acum…cand lucrurile erau foarte aproape de rezolvare. Probabil dansa stie ca parintii de la Avram Iancu, Grigore Moisil sau Colegiul Banatean abia asteapta sa vina cu copiii la scoala in Ronat. Penibila…

 
Ovi a spus: (May 9th, 2017 at 18:31 )

Oare de ce e atat interes rapid sa se faca schimbul? Oare de ce? S-a mai facut un schimb similar al lui Toanca pe nevazut……O fi vre-un interes la mijloc?

 
Ion a spus: (May 10th, 2017 at 00:06 )

De ce universitatea nu poate sa faca o donatie? Au primit imobilul gratis? Poate nici primaria sa nu mai le dea alte facilitati… gen studentii sa aiba gratis transport pe ratt pe banii primariei( onparte din ei)

 
flo_tm a spus: (May 10th, 2017 at 06:47 )

Marilena pirlea trebe recompensat, că doar asa se fac miș-mașuri la pnl.

 
Peter a spus: (May 10th, 2017 at 10:25 )

@ Ovi

Vi se pare rapid un schimb pentru care au inceput discutiile/negocierile cel putin din septembrie 2014?!

http://debanat.ro/2014/09/robu-vrea-parcare-pe-un-teren-al-uvt-pirtea-ii-cere-la-schimb-un-liceu_83618.html

 
anteconbega a spus: (May 10th, 2017 at 10:29 )

Şcoala generală nr. 19 e pe Bul. Cetăţii, colţ cu strada Gheorghe Lazăr. Mai are un corp de clădire la doi paşi de staţia de tramvai unde se despart liniile 4 şi 5. Liceul CHEFERE e la capătul străzii Dunărea, în ditamai Ronaţul, care e deservit de Şcoala generală nr. 11! Nu ar fi singura anomalie din Timişoara. Isteţii de la Poşta Română au mutat locaţia poştală a aparţinătorilor care locuiesc pe Bld. Cetăţii şi parţial Blaşcovici la dracu-n praznic, tot în Ronaţ, la doi kilometri şi ceva distanţă de vechiul Oficiu, lângă staţia finală a tramvaiului 5!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com