E oficial: 7 milioane de lei de la guvern, pentru spitalul de copii

Șantierul de la spitalul de copii va primi bani în acest an și de la București. În ultima ședință, Guvernul Grindeanu a aprobat alocarea a 7 milioane de lei, care se vor adăuga celor 10 puse la bătaie de la bugetul local. Primarul Nicolae Robu spune că noul corp de clădire va fi gata în 2017.

Primarul Nicolae Robu n-ar trebui, cel puțin teoretic, să mai aibă motive să prezinte coli de hârtie pe care să scrie cu markerul „0 / zero lei”. Guvernul condus de Sorin Grindeanu a alocat 7 milioane de lei pentru șantierul de la spitalul de copii. „Am promis în campania electorală că voi face toate demersurile pentru ca unitatea sanitară să obțină fondurile pentru continuarea lucrărilor la corpul B. Întâlnirile și discuțiile avute cu reprezentanții Ministerului Sănătății au avut succes și primii bani au fost alocați. Aceasta demonstrează că PSD își respectă cuvântul dat, iar Guvernul Grindeanu cunoaște prioritățile Timișului”, spune deputatul de Timiș Bianca Gavriliță.

Asta înseamnă că, teoretic, sunt toate condițiile pentru ca noua unitate sanitară să poată fi inaugurată anul viitor. Cel puțin conform declarațiilor lui Robu. „Nu știu care este termenul de finalizare, nu am văzut cum a fost făcută planificarea după ce s-a preluat lucrarea (…) Se va termina anul acesta. Dacă ne vin bani de la guvern pentru aparatură, de anul viitor spitalul va putea funcționa”, spunea edilul, în luna aprilie. Din noiembrie 2016, constructorul oficial al noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” este Sulfatim SA. În mai 2014, Primăria Timișoara a predat către Prompt SA, firmă care câștigase, la un preț de puțin peste 10 milioane de euro, licitația organizată pentru această investiție. Lucrările au început cu o pauză, după ce a fost descoperite întâi o fundație de beton, iar apoi s-au găsit vestigii. Prompt a lucrat până în noiembrie 2015, când a intrat în insolvență, ducând clădirea până la ultimul nivel, minus acoperiș. Corpul B va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Imobilul va avea demisol, parter și șase etaje. Conform primarului Nicolae Robu, până în noiembrie 2016, au fost făcute lucrări în valoare de 11,3 milioane de lei. În afară de cele 7 milioane de lei de la guvern, bugetul local are prevăzută pentru această investiție alte 10 milioane de lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

timisoreANCA a spus: (May 15th, 2017 at 14:30 )

CU FIRMA SULFATIM, CU 2 ANGAJATI CAM GREU.
A SE VEDEA SI DATELE DE LA ANAF.
BINE CA VIN BANII…!
CA E FOAME MARE.

 
Poli 21 a spus: (May 15th, 2017 at 17:50 )

In buna maniera a celor de la psd , guvernul VA aloca ( cind oare ) .

 
anteconbega a spus: (May 15th, 2017 at 17:58 )

Bulevardul Republicii, Reșița, 2015: „Hidroconstrucţia a dat lucrarea unui subconstructor, SC Sulfatim SRL, condus de Şandru Gheorghe, să înlocuiască conductele de apă de 507 metri. Atunci când s-a spart actualul traseu am fost aici cu o echipă de la primărie, operatorul judeţean, administratorii de bloc şi firma care se ocupă de lucrări. Am informat cetăţenii cu privire la lucrări, au fost de acord să se modifice conducta şi ulterior să se refacă întreaga suprafaţă, dar toată suprafaţa a trotuarului, nu doar unde s-a spart”, povestește revoltat primarul Reșiței. Bine, prost, așa cum s-a făcut, când totul a fost gata, firma a mai spart o dată trotuarul pentru că a uitat să introducă hidranții în pământ, iar haosul a pus din nou stăpânire pe domeniul public. Și firma din Timișoara se alege cu dosar penal, dar și administratorul acesteia.

 
Guy a spus: (May 16th, 2017 at 00:33 )

(May 16th, 2017 at 00:27 )
Îmi place ca Dna Otilia este multilateral orientata: fix numai Robu . (Ne)stimata DNA (de fapt, voiam sa scriu “doamna” – nu știu de ce, ca nu se potrivește ), nu mai găsiți și o alta tema de care măcar sa încercați sa va ocupati? Lumea e mare, evenimente despre care se poate scrie sunt cu milioanele, dar Dna Otilia nu le vede și nici nu o interesează . Ea are o fixa. Oti, caută-ți alta slujba, la McDonalds se caută tot timpul, acolo ai avea o tema fixa. Ca acum.

 
probega a spus: (May 16th, 2017 at 06:41 )

Tema e una esențială cat timp orașul a încăput pe mîna lui Robu, iar județul pe mîna doctorului Dobra.
Galeasca e profi, simte momentul.

 
dinbanat a spus: (May 16th, 2017 at 09:23 )

spitalul de copii din timisoara TREBUIA să fie o prioritate absolută .
observ faptul că resursa timp, aproape că la noi nu contează.
numai că, între timp, în lipsă de spații, de dotări, de personal de specialitate și de ce să nu o spunem din ignoranța multor părinți, MOR copii nevinovați.
așadar, un DETHLINE este abolut necesar, ca să se știe când este data finalizării proiectului și cine răspunde în caz de nefinalizare la timp.
banii se vede treaba că guvernul îi transferă în conturi la timisoara, important este să fie și puși în operă, adică în spitalul de copii regional timișoara.
ps. după câte se pare, firma care a câștigat licitația are mari probleme cu legea și poate doar subcontractând lucrările și luându-și comisionul o poate scoate la capăt. dacă mai poate!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com