Nu mai trageti in Poli!

Au fost de ajuns două eșecuri consecutive ca să apară pesimismul și tot mai multe comentarii negative la adresa lui ACS Poli. E adevărat, e și ghinion, e și frustrant să pierzi în ultimele minute ale unui meci care se îndrepta spre egal din cauza unei greșeli stupide a propriilor jucători (Straton și Bocșan). Dar hai să recunoaștem că și Poli a avut uneori noroc, ca de exemplu în meciul cu Mediașul, câștigat în ultimele minute. Dar nu asta e problema. La un moment dat, după un parcurs excelent în play-out, aceste insuccese tot urmau să vină. E păcat că unul vine chiar cu principala contracandidată la evitarea retrogradării, Chiajna, dar ăsta e fotbalul. Important este ca acum să nu apară panica și defetismul.

Chiar și după aceste eșecuri, Poli a obținut cele mai multe puncte în play-out, după Iași. Și nu e puțin pentru condițiile clubului timișorean. Să nu uităm că a început campionatul cu un pasiv de 14 puncte. Cine credea atunci că Poli mai are șanse de salvare? Ba se făceau glume vizavi de punctele cu care echipa va intra în play-out, în cazul în care termina campionatul regulat cu minus 2 puncte de exemplu. Cu minus unul sau minus patru? Dar uite că s-a făcut aproape imposibilul și Poli e la un pas de salvare. Inclusiv un meci de baraj este salvator, având în vedere valoarea precară a eșalonului doi.

De ce am am spus mai sus că înfrângerile erau, până la urmă, inevitabile? Sunt cel puțin două motive. În primul rând, Poli are un un lot slab și din punct de vedere valoric, și numeric. Am văzut tot felul de comentarii că ar trebui aduși mai mulți jucători. Cu ce bani, domnilor? Nu știți ce se întâmplă la club? Mă repet, fiindcă unii nu știu sau se fac că nu știu, dar se chiar în această lună se împlinesc doi ani de când ehipa n-a mai luat niciun ban public. Fără patron, fără bani de la buget, chiar e o performanță, o minune ce se întâmplă. Ca să nu mai vorbesc că unul dintre așa-zișii acționari ai clubului (Consiliul Județean) mai cere și chirie pe stadion de la echipă..

În al doilea rând, Poli e singura echipă din campionat angrenată în toate cele trei competiții interne. Din nou, mulți comentatori de pe margine acuză faptul că s-a mers aiurea pe toate cele trei fronturi. Într-un fel au dreptate. Dar tot din cauza sărăciei, contează și cele câteva zeci de mii de euro pentru Cupa Ligii. De fapt, orice leuț contează. Să nu uităm, fapt unic în ligile superioare, jucătorii lui Poli au făcut chetă pentru a plăti chiria la stadion pentu un meci din Cupa Ligii. Așa cum au putut din salariul lor modest, care vine cum vine.

Una peste alta, trebuie să avem acum răbdare. Mai sunt patru jocuri care o despart pe Poli de una dintre cele mai spectaculoase „remontada” din fotbalul românesc. C-o fi la baraj, c-o fi direct, nu contează. Iar actorii principali ai acestei spectaculoase reveniri sunt, indiscutabil, antrenorul Ionuț Popa și jucătorii, ale căror sacrificii nu trebuie trecute cu vederea. Că se mai fac greșeli tactice e adevărat. Dar hai să ne uităm câte greșeli fac unii ca Zidane sau Ancelotti, ca să dau două nume la întâmplare. Și, să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, un mare merit a avut și președintele Sorin Drăgoi, altfel de multe ori criticat în acest colț de pagină. Trebuie recunoscut c-a avut un rol important în liniștea adusă echipei și asigurarea resurselor financiare pentru continuarea competiției. Și, poate o fi doar coincidență, dar, cu Drăgoi președinte, Poli parcă nu mai e bătaia de joc a arbitrilor.

Scepticii vor spune și acum: „Bine, Poli se salvează. Dar ce urmează?”. E adevărat, mai ales că datoriile la stat, tot mai mari, trebuie achitate odată și odată. Salvarea pare a veni chiar de la premierul Sorin Grindeanu, care va debloca finanțările pentru sport de la autoritățile locale. Dar și aici e o problemă. Am văzut și la handbal, și la baschet, parțial și la rugby, că după ce au trecut sub tutela primăriei, fiind și bani mulți, rezultatele au fost mai proaste decât pe stomacul gol. Evident se poate întâmpla, asta și la fotbal. O condiție, de exemplu, ar fi aducerea la Poli a lui… Radu Țoancă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

28 comentarii pentru acest articol

Ion a spus: (mai 11th, 2017 at 15:26 )

O concluzie cam rautacioasa si tampitica : ce a jucat Toanca pe teren in locul jucatorilor ?

Ilie Fudulie a spus: (mai 11th, 2017 at 17:01 )

AC Recas nu e Poli ! Baga la cap !
Bani aruncati aiurea pentru o echipa sustinuta doar de Robu pentru deliciul lui propriu si personal.

Druckerul din Mehala a spus: (mai 11th, 2017 at 17:46 )

Ilie Fudulie…poate ca AC Recas nu e Poli , dar ii echipa orasului , ASU nu ne reprezinta nici atat …f,tui .

Halasz Milionaru a spus: (mai 11th, 2017 at 18:43 )

Druckere din ce ne arata realitatea ASU aduna oameni la stadion care merg sa vada gazdele nu oaspetii.
AC Recas umble stadionul doar cand vin satenii din Caras si Arad sa o vada pe steaua

INO a spus: (mai 11th, 2017 at 21:27 )

BOY’S!ADEVĂRUL ESTE CĂCI TIMIȘOARA MAI ARE DE ÎNVĂȚAT LA CAPITOLUL SPORT!!ÎN TIMP CE ÎN ALTE PĂRȚI SE CAUTĂ ALTERNATIVE ȘI SE INVESTEȘTE ÎN BANAT TIMIȘ TIMIȘOARA SE TEM TOȚI SĂ SEMNEZE SĂ NU INTRE PE MÂNA DNA!!DE ACEEA ÎN BANAT TIMIȘ TIMIȘOARA NU O SĂ VEDEȚI ÎNCĂ FOTBAL DECÂT DE RAHAT ȘI RĂSUL LUMI!!ȘI STAȚI AȘA CĂCI NOUA ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PRIVIND LEGEA SPORTULUI ȘI FINANȚĂRI ÎN SPORT VA ESTE PE MASA GUVERNULUI ȘI VA FI EMISĂ CURÂND SĂ VEDEM ATUNCI VA SEMNA CINEVA DIN PMT SAU CJ PENTRU A SE INVESTI LA POLI TIMIȘOARA SAU VEȚI AVEA PARTE TOT DE UN FOTBAL DE KKT!!O’RVOIRE!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

dinu a spus: (mai 12th, 2017 at 04:47 )

Bietii fotbalisti! Nu mai primesc nici un ban public ca sa dea cu piciorul in minge. Pai nu mai sunt copii, sa se joace cu mingica pe gratis. Oamenii au responsabilitati, au nevoie de beanveuri, de fete care costa, nu ca un nima-n drum care lucra in uzina sau pe santier pentru o felie de salam.

DNA sa vina sa va ia! a spus: (mai 12th, 2017 at 06:35 )

Care echipa a Timișoarei? Asta ținută cu perfuzii în Liga 1 din ambiția lui Robu și bugetul fără fund al Timișoarei?!?! Căți spectatori aduna ăștia la meciurile de acasă? Are dreptate Halaz, vine shtOAIA-fcsb sau dinamu și mai este ceva afluenta de spectatori. Ăștia de vin sa-si vadă idolii de la București. Desființarea clonelor ar fi o soluție.

birlic a spus: (mai 12th, 2017 at 08:56 )

nu mai e nici-o indoiala ,cei care zic ca Recasu nu e Poli acestia sunt din cealalta poli a asa zisilor drucheri care pe vremea lui Iancu cantau „asta e echipa noastra ne pisam pe capitala voastra” si aceasta intr-un oras universitar ,tampitilor care inca acuza ca aceasta echpa e a lui Robu ,le spun ca aceasta echipa e a Vestului de tara in prima liga de fotbal ,in Capitala Banatului ,sa mearga ei sa joace cu Clinceni sau alte sate Regatene .Felicitari Ino pt. acest articol .Ha Poli ca poti.

goguta a spus: (mai 12th, 2017 at 10:39 )

La meciurile lui ACS se strang mai multi spectatori decat la cele ale lui ASU.S-a vazut asta si cand juca ASU pe Paltinisan.Cu perfuzii si cutia milei e tinuta ASU in liga a 2-a.Vai de capul lor ce purtatori ilegali de echipament sunt jucatorii de la ASU.

Halasz Milionaru a spus: (mai 12th, 2017 at 10:42 )

Birlic ,dc esti amabil sa imi raspunzi la intrebarile de mai jos:
– cand a promovat ACS in liga 2, ai fost la Recas pe stadion?
– la cate meciuri ai fost la ACS ? Cate bilete ai platit ca sa sustii direct echipa?
– ti se pare normal ca milioane de RON sa mearga pe echipa nimanui in conditiile in care lumea parcheaza pe trotuare in Timisoara pt ca nu sunt suficiente parcari ?
– sezonu viitor daca ACS retrogradeaza si becali muta wcsb in Timisoara te faci oier? Ca dupa gandirea ta: Daca e in Liga1 atunci e echipa noastra(voastra)

Halasz Milionaru a spus: (mai 12th, 2017 at 10:46 )

@goguta: Iti dau 100€ pt fiecare meci la care ai asistat tu la ACS cand era in liga 2 (exclus ultimul meci cand 50 de oameni au sarbatorit)

PS: Nu e obligatoriu sa sustii ASU sau ca ACS sa se desfinteze. Important e ca echipa nimanui sa nu mai mance bugetul orasului

@Ha.. a spus: (mai 12th, 2017 at 11:30 )

inteleg ca ASU nu mai are bani si vrea mai multi bani de la primarie.

Halasz Milionaru a spus: (mai 12th, 2017 at 11:37 )

Varianta corecta ( gtd):
Primariile Caransebes, Resita,Arad, Severin …sa sustina ACS financiar. Ca pana la urma satenii lor sunt cei ce se bucura cand vine wcsb si dinamo la Timisoara.

Domide a spus: (mai 12th, 2017 at 11:44 )

@Halasz milionaru
Baiete, de cate ori ai mers tu la meciuri la ASU? Sper ca te prezinti in 21 cand luati bataie de la cea mai titrata echipa din provincie.
Forza UTA!

@Halasz Milionaru a spus: (mai 12th, 2017 at 12:21 )

Cati oameni aduna asu la stadion? In afara de cei din galerie, ii poti numara pe degete… Mai mult de 100 nu sunt nici daca ii numarati de doua ori! Sa vedeti in 21 la meciul cu m-uta, vor fi in tribune mai multi aradani decati timisoreni!

@Halasz Milionaru a spus: (mai 12th, 2017 at 12:25 )

spui ca acs e echipa nimanui? pai atunci de ce te intereseaza de ei? Cu ce te-au deranjat? cei de la acs s-au luat vreodata de voi cei de la asu? Au zis vreodata ca asu nu este poli? … si aveau dreptate sa o faca atata timp cat inca palmaresul este detinut de primarie!

Bubu a spus: (mai 12th, 2017 at 12:51 )

A aparut lubenitza la stadion? Pai parca nu era asta casa voastra (goala), asa spuneati. La derbyul asta, daca nu erau conducatori caposi si aici ma refer la Robu si Serban s-ar fi umplut stadionul sau macar 15ooo de spectatori ar fi participat. Asa or sa fie cateva mii cu tot cu tarani. Si atunci vin si-i intreb pe cei de la ASU: cu ce este mai reprezentativa ASU ptr Timisoara, care la un meci cu uta strange panan-n 5-6ooo de spectatori maxim, decat ACS care cu salteaua strange peste 15ooo ? Nu-i acelasi lucru? Nu inseamna ca timisorenii s-au scarbit de povestile voastre si de dezbinarea pe care o intretineti? Datorita ambitiilor prostesti si a intereselor materiale ale catorva lideri, fotbalul timisorean v a deveni o afacere de clan, pana cand incet o sa dispara!
Sa va fie rusine !

Ilie Fudulie a spus: (mai 12th, 2017 at 13:28 )

bubule e bine in Mehedinti ? La meciul cu UTA vei numara vreo 15 000 care vin sa vada TIMISOARA. Nu aia 5000 care vin de la tine de la sat sa vada oile

PS: ACS deranjeaza ca mananca bugetul primariei. Kim Robu-Un mai bine s-ar reprofila pe curatenie in oras si locuri de parcare decat sa-si intretina fetishul din banii cetatenilor ( cam scump e hobby-ul lui nea Nicu )

Bubu a spus: (mai 12th, 2017 at 15:24 )

Fudulie !
Nu ai prea inteles despre ce-i vorba, dar asta este. 15.ooo ? Ahaaaaaaaa

OLT a spus: (mai 12th, 2017 at 16:52 )

Nu stiu pe ce lume traiti, unii dintre voi.

1. ACS Poli n-a mai primit bani de la primarie din mai 2015.
2. Media de spectatori la Poli in L1 este de 2500, la Poli in L2 este de 968. Trebuie toti sa ne asumam raspunderea pentru diferenta pana la 20000, cati ne adunam in Piata Operei cu nu foarte mult timp in urma.
3. Ca o deductie logica, nu toti suporterii timisoreni fac parte din galerie.
4. O echipa care se auto-finanteaza de aproape doi ani de zile a ajuns intr-o finala nationala si reprezinta Timisoara.

Este tare amar câtă răutate se sădește, parcă uitând că la un moment dat, cumva, cumva, o să rămână din nou o singură Poli, dar mulți n-o să se mai simtă acasă acolo.

Poli 21 a spus: (mai 12th, 2017 at 20:51 )

Acest fudulie ar trebui sa ne spuna daca este de berbec sau de taur.

Poli 21 a spus: (mai 12th, 2017 at 20:55 )

Este un pescar care confunda orasele amintite cu coclaurile pe care se fac ca joaca „baietii fara ghete”. Pina acum nu am auzit de Afumati, dar odata cu marea aventura a asu si a in sotitorilor in stare de ebrietate, am aflat de existenta acestei localitati. Norocul vostru este ca au fost echipe care au aruncat manusa, altfel judetul era al vostru.

Ilie Fudulie a spus: (mai 12th, 2017 at 21:29 )

S-au aprins toti satenii wcsb-isti. Hai ca e vineri , mergeti acasa si vorbim luni. Atentie la capre!

Castrat Hogea a spus: (mai 12th, 2017 at 21:30 )

Oameni buni terminati cu dezbinarea ! Cititi poezii !
Poezia e solutia !

Lae a spus: (mai 13th, 2017 at 09:20 )

O sa stranga lubenitzarii 15.000 de spectatori numai cand o sa accepte Barcelona sa joace un amical cu ei, alminteri nu strang suma asta in tot campionatul !!! 🙂

Calu din Borzesti a spus: (mai 13th, 2017 at 14:59 )

@Ilie Fudulie
Bai omule, posibil sa vina 15000 la meciul cu campioana provinciei. Dar din acestia, aceeasi 14800 merg si la meciurile recasului cu dinamu si wcsb. Merg ca la spectacol. O samanta, mai vad o buca, aia-i totul.

Calu din Borzesti a spus: (mai 13th, 2017 at 15:05 )

@Halasz Milionaru
Grivei, nici Recasul nici ASU nu reprezinta echipa fanion a Timisoarei. Uiti cumva ca adevarata Poli a fost dizolvata in 2012? ASU nu e cu nimic mai presus decat recas. ASU e inregistrata in documente ca luand nastere in 2012. Asa ca nu te mai da tu mare polist…incurci taranimea pe net.

Calu din Borzesti a spus: (mai 13th, 2017 at 15:08 )

@Ilie Fudulie
Apropo, denumirea oficiala de ASU nu exista. In acte apare ca si SS.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
La aproape o lună de la marele anunț al trecerii a numeroși primari din Timiș, mare parte de la PNL, la PSD, Alin Nica spune că trecerea s-a făcut în moduri mai puțin ortodoxe. El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica vorbește de șantaj, amenințări și comportament golănesc la adversarii politici care îi ”fură” primarii
PNL Timiș reușește o adevărată lovitură de imagine, după ce a anunțat transferul actualului primar din Remetea Mare, Ilie Golubov, de la PSD. În urmă cu mai puțin de o lună, social-democrații anunțau că acesta decisese, după multe mandate, să renunțe la a mai candida și, în plus, îl propusese pe viceprimarul său, Cosmin Chira,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș contraatacă în bătălia primarilor. Actualul edil-șef de la Remetea Mare, trecere surpriză la liberali
Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Top