O firma cu cantec dintr-un sat din Gorj face o lucrare de aproape 100.000 de euro pentru Primaria Timisoara

O firmă dintr-un sat din județul Gorj, deținută în trecut de un viceprimar ALDE și la care a lucrat un deputat PSD, fost prefect, va reabilita clădirea atelierului de la Colegiul Ferdinand. Aceasta este câștigătoarea licitației organizate de Primăria Timișoara, oferind un preț cu peste 20.000 de euro mai mic decât cel estimat.

Primăria Timșoara a scos la licitație pe SEAP, în noiembrie 2016, reabilitarea clădirii atelierului Colegiului „Regele Ferdinand”, de pe strada Renașterii. Lucrarea este considerată una dintre cele mai importante investiții în învățământul preuniversitar pe anul în curs. Suma estimată era de 549.875 lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 120.000 de euro. Au depus oferte trei firme, iar pe 9 mai a fost desemnat câștigătorul, pe criteriul celui mai mic preț oferit. Licitația a fost câștigată de SC Elimastro SRL, din satul Costești, orașul Tismana, județul Gorj, care va face lucrarea la un preț de 435.778 lei, cu tot cu TVA. „În baza contractului care se va încheia vor fi executate lucrări de construcții și refacere atât asupra clădirii atelier-școală din incinta Colegiului Tehnic Regele Ferdinand, str. Renașterii, nr.24/A, cât și asupra tuturor instalațiilor aferente acestei clădiri. Lucrarile vor fi realizate în conformitate cu cerințele documentației tehnice și vor fi realizate în maximum 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, spun reprezentanții PMT.

Firma gorjeană este, conform presei locale, abonată la lucrări din bani publici. Ea a fost deținută de Narcis Petre Remetea, viceprimar ALDE în Tismana, care a renunțat la afacere, după ce a intrat în administrație. Remetea a fost, de-a lungul timpului, și membru PNL, dar și consilier personal al primarului din Tismana, Marian Slivilescu, în mandatul 2012-2016. La această societate comercială a fost angajat, la un moment dat, și deputatul PSD Alin Văcaru, fost prefect de Gorj. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj are în cercetare, din septembrie 2016, un dosar penal înregistrat pe numele primarului PNL din Padeș, Antonie Serafim, dar și pe numele viceprimarului ALDE de la Tismana, Petre Narcis Remetea. Serafim este acuzat că ar fi facilitat adjudecarea unor licitații, pe rețeaua de învățământ școlar local, în valoare de aproximativ 170.000 de lei, pentru firma familiei viceprimarului de Tismana.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Gigi Puta a spus: (May 11th, 2017 at 22:21 )

O rusine tara asta de ….

 
Aaa a spus: (May 12th, 2017 at 07:18 )

Asta inseamna legislatia noua in domeniul achizitiilor publice. Felicitari firmei si spor la munca

 
timisorean a spus: (May 12th, 2017 at 08:43 )

nu prea am auzit ca o firma sa castige o licitatie sub costurile estimate in caietul de sarcini.
bravo lor, spor la munca si sa se incadreze in graficul de executie si in calitatea lor.
daca era din vietnam ….mai ziceam.
ps. la iulius mall timisoara s-a lucrat zi si nopate cu vietnamezi…

 
Bobby a spus: (May 13th, 2017 at 19:56 )

Nu vă faceți iluzii că „firma” asta paravan va face ceva efectiv pentru a începe măcar lucrarea. Este doar o firmă de sifonat banul public. Va subcontracta totul, încasând diferența de bani fără să miște un deget de fapt. Cât despre calitatea lucrării, vă las să vă gândiți și singuri, dacă se angajează la costuri sub cele cerute pe caietul de sarcini. N-a fost decât un joc de spulberare a concurenței.

 
anteconbega a spus: (May 15th, 2017 at 06:26 )

Potrivit unei decizii a ANI, emise în urmă cu trei ani, primarul din Bocsig-ul lui Lae Robu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Nemulţumit de „sentinţă”, primarul Florin Ciul a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii de aici i-au dat câştig de cauză edilului din Bocsig, anulând raportul de evaluare al ANI. Agenţia Naţionaogsiglă de Integritate a atacat decizia Curţii de Apel Timişoara la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, după mai bine de doi ani de la înregistrarea recursului, a stabilit că dreptatea se află de partea ANI.
Care este relația de rudenie dintre Robu și Ciul?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com