Sala Polivalenta nu poate avea inca teren la Giroc. Razboiul PSD – PNL e tot mai dur la CJ Timis

Epopeea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri a intrat într-o nouă fază. Compania Națională de Investiții a cerut oficial teren, dar proiectul a iscat discuții foarte aprinse în plenul CJ. Liberalii s-au opus, proiectul a trecut, însă nu și cele care ar fi trebuit să se asigure că terenul va fi liber de sarcini.

Locul unde ar urma să fie construită de Compania Națională de Investiții o sală polivalentă este, de câteva luni, motiv de dispută între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Prin vocea primarului Nicolae Robu, municipalitatea susține un amplasament în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, în timp ce șeful CJ, Călin Dobra, a propus comuna Giroc. Până acum nu a existat un act oficial din partea CNI, dar acesta a ajuns, în cele din urmă, la CJ. „Prin adresa nr. 1404/2017, Compania Națională de Investiții comunică faptul că a obținut aprobarea MDRAP și a Consiliului de Administrație al C.N.I. – S.A., pentru derularea unui proiect pilot pentru o sală polivalentă cu o capacitate de 16.000 de locuri pe scaune (…) Compania Națională de Investiții solicită stabilirea unui amplasament – teren, precum și documentele aferente acestuia. În acest sens, în vederea realizării acestui proiect, Consiliul Județean Timiș propune ca locație terenul aflat în domeniul public al Județului Timiș, localizat în comuna Giroc, Calea Timișoarei nr. 55, și identificat prin CF nr. 401165 Giroc, nr. Cad .401165 (…) propunem aprobarea demarării procedurilor necesare punerii la dispoziție a terenului liber de construcții pentru realizarea investiției «Construire Sală Polivalentă cu 16.000 de locuri, comuna Giroc, județul Timiș» de către Compania Națională de Investiții”, se precizează în referatul proiectului supus votului consilierilor județeni în plenul de marți, 30 mai.

Evident, consilierii liberali s-au opus și, prin vocea liderului de grup Nicu Bitea, au prezentat motivele pentru care sala trebuie construită în Timișoara. „Nu este o plăcere să intervin la acest punct pe ordinea de zi. Așa cum am spus și în comisiile reunite, nu doresc, și grupul de consilieri PNL Timiș nu dorește, să facem spectacol pe acest proiect. Noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect., Vă solicităm și solicităm Guvernului României, prin intermediul consiliului județean, ca sala polivalentă să fie construită pe locația propusă de Primăria Timișoara, care propune un parteneriat de 50 – 50 la sută cu CJ. A fost considerată de specialiști ca potrivită locația propusă de Primăria Timișaora, de firma care a făcut Allianz Arena, o firmă recunoscută la nivel european (…) Credem că este oportun ca această sală polivalentă să se construiască în Timișoara, în parteneriat cu consiliul județean”, a spus Bitea, care susține că o sală de sport în Timișoara este cea mai potrivită, pentru că acesta este modelul folosit și în alte mari orașe. Replica a venit de la Mihai Ritivoiu (PSD), care i-a spus că Allianz Arena e la 12 kilometri de centrul Munchenului.

A urmat un schimb acid de replici între Bitea și Călin Dobra. „Sala polivalentă din bugetul propriu al Timișoarei este cea mai mare dovadă a orgoliului personal al primarului Robu. Este primar de cinci ani și, dacă ar fi vrut, ar fi putut s-o facă. Am avut discuții cu Nicolae Robu și nu am avut parte decât de jigniri la adresa mea și a grupului PSD. Câtă vreme Nicolae Robu nu-și cere scuze public față de grupul PSD, nu cred că mai are rost niciun dialog, pe nicio investiție (…) Nu este un orgoliu personal, este un demers legal pentru a pune la dispoziție un teren. Municipalitatea nu va putea face același lucru, pentru că terenul nu este liber de sarcini. Dacă nu ne mișcăm, vom putea pierde investiția”, a spus șeful CJ. A intervenit apoi Liviu Cocean (PNL), care a reușit să-l enerveze maxim pe Dobra, încercând o… metaforă și comparând guvernul Grindeanu cu un tată! „De acum, nu am să mai tac la jignirile care mi-au fost aduse. Dacă nu vreți să votați spre binele județului, poate ar trebui să părăsiți consiliul județean și să lăsați pe altcineva în loc”, i-a replicat social-democratul. Proiectul a trecut în cele din urmă, cu 23 voturi „pentru”, 11 împotrivă și o abținere.

Deocamdată, parte din acest proiect nu a fost aprobat. Au fost două proiecte care trebuiau să obțină două treimi, fiind proiecte de patrimoniu. Primul proiect a fost cel de demarare a procedurii, iar celelalte două proiecte erau proiecte prin care se pune terenul la dispoziție liber de sarcini. Sunt anumite suprafețe de teren moștenite (…) Cred că cu această gândire vom ajunge să nu obținem fonduri guvernamentale. Voi avea din nou discuții, sunt un adept la dialogului, dar nu accept să fiu jignit. Acum vrem să curățăm terenul, să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile.
Călin Dobra, președintele CJ Timiș

Terenul respectiv, cu o suprafață de 9,2 hectare, a ajuns la CJ Timiș în anul 2004, printr-o hotărâre de guvern, care l-a transferat din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Oricum, primarul Nicolae Robu a anunțat că, dacă sala polivalentă nu va fi făcută de CNI în Timișoara, municipalitatea va construi ea una, pe bani de la bugetul local, investiția fiind estimată la 20 milioane de euro. Partea proastă este că proiectele care vizau demolarea unor construcții aflate pe terenul care ar urma să ajungă la CNI n-au trecut, fiind vorba despre unele de patrimoniu. Altfel spus, terenul nu poate fi pus la dispoziția CNI, pentru că nu este liber de sarcini. Dobra va reintroduce proiectele pe ordinea de zi a viitorului plen. Administrația județeană mai are aproximativ o lună pentru a pune terenul la dispoziție către CNI.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

VASIU a spus: (May 30th, 2017 at 12:31 )

PNL = GRUPUL ANTI-TIMIS/TIMISOARA!!! O SA MURITI (POLITIC VORBIND) DACA SE PIERD INVESTITIILE GUVERNULUI GRINDEANU DATORITA INCAPATANARII MAIMUTOIULUI CARE VA CONDUCE IN LESA.

 
INO a spus: (May 30th, 2017 at 12:44 )

BOY’S!VINE MECIUL CEL MAI IMPORTANT DE LA MEDIAȘ!SA FĂCUT CEVA ÎN ACEST SENS LA CJ SAU PMT!ACUM TREBUIE REZOLVATĂ PROBLEMA PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU!!HAIDE POLI TIMIȘOARA VICTORIE CU MEDIAȘUL!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Timisorean a spus: (May 30th, 2017 at 13:57 )

abia astept sa vad pierduta investitia aceasta, hai baieti, ca se poate.

 
brusc a spus: (May 30th, 2017 at 14:53 )

vasiu vrei sa spui grupul anti-Giroc , că in Timisoara psd nu face nimic .

 
PNL 9/3 a spus: (May 30th, 2017 at 16:43 )

Normal e in oras linga viitorul stadion (& eventual un hotel). CE cauta giroc in aceasta discutie, vor neaparat ceva si acolo sa faca un roller coaster ca va avea dever …

 
anteconbega a spus: (May 30th, 2017 at 17:56 )

Doi obleţi, unul muzician de terasă, celălalt campion olimpic, vorba unuia, la aruncarea peste gard a ştrimfilor de miliţian.

 
Deki a spus: (May 30th, 2017 at 18:05 )

Plm, dacă Robu ar renunța la ideea mesianica, dacă Dobra ar abandona ideea de al flagela cu orice preț pe retardatul de Robu, am avea și noi sala polivalentă și stadion!!!! Ba băieți, tot noi vom fi chemați sa va votam în 2020!! Dacă ratați mandatul de premier al lui Grindu atunci înseamnă că sunteți dobitoci. (Scuze pentru limbajul mai dur, dar poate cineva se va trezi).

 
Sorin Aradean a spus: (May 30th, 2017 at 18:42 )

D-lui cons. jud. Mihai Ritivoiu: nu stiu daca colegii mei din PNL v-au pus problema in acest fel, dar daca tot ati amintit de cazul Munchen, si sinteti constient ca o asemenea sala polivalenta ar trebui construita in afara vetrei orasului, de ce nu promovati construirea salii pe locatia cea mai natural posibila, cea de la Covaci ? In anii trecuti tot spectrul politic de consilieri judeteni era de acord cu acel amplasament, dar lucrurile au trecut in uitare.
Amplasamentul salii la nord de Timisoara e in firea lucrurilor, din toate punctele de vedere: proximitatea fata de autostrada, cu toate consecintele benefice accesului catre Sala dinspre nordul si estul Regiunii Vest, asezarea mai convenabila fata de accesul dinspre Arad, al 2-lea oras ca marime din Regiunea Vest, etc. Sint lucruri capital de importante in evaluarea oportunitatii alegerii locatiei.
Da, este adevarat, CJT trebuie a asigure utilitatile in zona, e un efort financiar acest lucru, dar cureaua trebuie strinsa, ptr a obtine apoi cel mai bun rezultat posibil in privinta pozitionarii Salii Polivalente.

 
vasilica a spus: (May 30th, 2017 at 18:49 )

sorinel vrea sa mearga pe jos la sala direkt de acasa!
bai paradaiselor ! nu o sa luati Timisoara ! nu suntem chiar asa tampiti ca aia in teleorman si giurgiu si vaslui! hai sictir, pupati poala lu mustaciosu

 
Manaus a spus: (May 30th, 2017 at 20:19 )

Blblblblblblblblblblb !! Au au au !!! Blblblblblbl!! Aia-i maaaaaaaa !!

 
Preatanarul Iliescu a spus: (May 30th, 2017 at 20:29 )

Manaus ! Bine ai revenit. Popica de la Nitchidorf ce mai zice?

 
Halasz Milionaru a spus: (May 30th, 2017 at 20:30 )

Vasilica a baut spirt

 
Dr. Lazăr a spus: (May 30th, 2017 at 23:00 )

Tocmai am terminat clasa a IV -a și suntem in săptămâna altfel. Expunându-i dilema de mai sus ,profesorul de matematică , după un scurt moment de cugetare a răspuns : dacă sala de 16.000 de locuri costă 10 milioane iar celalaltul are 5 milioane care-i prisosesc( 50%) mai face o sala acolo unde vrea el și avem 2 săli noi. Acum eu stau și mă intreb ori ăștia n-au 4 clase ori mai este vreo sala neterminata. Ori cineva-i ….

 
Lesinat a spus: (May 31st, 2017 at 08:11 )

Lam auzit pe prostu ala de Bitea in plen , era sa vomitam toti din sala )))))) Bai pnl schimba sefu de grup ca e prost tare asta al vostru …. vrea pe teren la pmt da nu stie nimic de el , imbecil slugarnic si padurar besit

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La numai o zi după ce a obținut o mare victorie prin condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a ajuns la Timișoara. Ea va primi tradiționalul premiu “Speranța” acordat în fiecare an de Societatea Timișoara personalităților marcante care au contribuit la instaurarea democrației și menținerea speranței în România. Printre cei care au luat de-a lungul timpului acest premiu se numără Corneliu Coposu, Ticu Dumitrescu, Ana Blandiana, Monica Lovinescu etc.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Laura Codruța Kovesi – la Timișoara. Premiile Societății Timișoara
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com