Timisoara Sustenabila, un proiect UrbanizeHub pentru viitorul orasului de pe Bega

Sustainable Timișoara este campania care se va derula în luna iunie, în organizarea UrbanizeHub România și a colaboratorilor săi, organizații, instituții și specialiști din diverse domenii. Vor fi conferințe, întâlniri și tot felul de propuneri pentru viitorul orașului de pe Bega.

Este în derulare un proiect de mobilitate propus de un grup de experți, arhitecți și peisagiști. Se numește „Timişoara Sustenabilă – Capitala Mobilităţii Durabile din România” și este, de fapt, un proiect-platformă care integrează experiențele specialiștilor cu acelea ale cetățenilor, în scopul remodelării transportului urban. Vor fi cinci grupuri colaborare pe cinci arii de interes: transportul cu bicicleta, transportul public cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, vaporetto, transportul cu autovehiculele nepoluante, traficul pietonal și traficul auto. „Deși Planul de Mobilitate Urbană a fost aprobat, inițiatorii acestui proiect doresc să aducă în discuție unele propuneri ce țin de transport urban sustenabil, prin expertiza pe care o pun la dispoziție”, spune Grațian Mihăilescu, din partea UrbanizeHub România.

Între timp, marți, 6 iunie, de la ora 18, sunteți așteptați la Ambasada, la un eveniment organizat de UrbanizeHub și Banca Mondială. Este vorba despre „Orașe magnet”, un studiu prezentat de Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la WorldBank. Se va vorbi despre dezvoltarea orașelor din Romania, dar și despre cum ar trebui să evolueze Timișoara pentru a deveni un oraș sustenabil și inteligent. Pe 7 iunie la FEAA (Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor) va avea loc o a doua dezbatere despre rolul orașelor magnet în dezvoltarea economică a României, iar în 9 iunie un studiu elaborat de sociologi și experți ai Centrului de Politici Publice din Cadrul Universității de Vest va fi lansat după consultarea cetățenilor din Timișoara.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara se pregătește să înceapă lucrările de reabilitare la două poduri: Eroilor și Ștefan cel Mare. Banii pentru aceste șantiere vin, în cea mai mare parte, de la București, pentru că proiectele au fost aprobate la finanțare prin PNDL II. Consilierii locali trebuie să voteze actualizarea devizelor pentru ambele poduri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 255.000 de euro da Primaria Timisoara pentru podurile Eroilor si Stefan cel Mare. 2,5 milioane de euro da guvernul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top