Zeci de milioane de euro de dat pentru IMM-uri si microintreprinderi

Firmele care vor bani pentru dezvoltarea activităţii mai au la dispoziţie două luni pentru a depune cererile de accesare a sumelor oferite de Uniunea Europeană. Fonduri mai sunt destule, pentru că doar 60% din totalul banilor au fost alocați până acum.

Data limită până la care firmele care vor bani europeni mai pot depune proiecte spre finanțare este 30 august, ora 12. Finanţările se acordă în cadrul Priorității de investiții 2.2 „Sprijinirea creării și extinderea capacității avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” a Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Apelul de proiecte este de tip competitiv, ceea ce înseamnă că proiectele vor primi finanțare în funcție de punctajele obținute în cadrul etapelor de evaluare și în limita alocării financiare pentru Regiunea Vest. Susţinerea financiară nerambursabilă vizează investiții în mediul urban – cu excepția întreprinderilor mijlocii în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate să fie și în mediul rural. Valoarea finanțării nerambursabile acordată este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion de euro. Contribuția solicitantului de finanțare, din valoarea eligibilă a proiectului, diferă în funcție de dimensiunea firmei, 45% pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, respectiv 55% pentru întreprinderile mijlocii. Informaţii suplimentare se pot găsi pe pagina de internet a Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. Suma totală disponibilă în cadrul acestei priorităţi de investiţii este puţin peste 20 de milioane de euro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Celebrul formular 600 introdus de Finanţe din acest an va fi cel mai probabil modificat. Peste 200.000 de persoane erau vizate de noul document, unul extrem de neclar, care obliga oamenii să anunţe ANAF asupra veniturilor pe anul precedent pentru stabilirea anticipată de plăţi la contribuţiile sociale şi de sănătate pentru anul 2018.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Declaratia 600, amanata pentru luna martie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara se pregătește să înceapă lucrările de reabilitare la două poduri: Eroilor și Ștefan cel Mare. Banii pentru aceste șantiere vin, în cea mai mare parte, de la București, pentru că proiectele au fost aprobate la finanțare prin PNDL II. Consilierii locali trebuie să voteze actualizarea devizelor pentru ambele poduri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 255.000 de euro da Primaria Timisoara pentru podurile Eroilor si Stefan cel Mare. 2,5 milioane de euro da guvernul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top