11 milioane de euro de la UE, pentru tratamentul bolnavilor de cancer din vestul Romaniei

Proiectul din domeniul medical pentru care guvernele român şi sârb au anunţat că renunţă la autostrada dintre Timişoara şi Belgrad a fost semnat. Este vorba despre cel referitor la îmbunătăţirea diagnosticării şi tratării tumorilor maligne în zona de graniţă dintre România şi Serbia.

Trei spitale, inclusiv Spitalul Judeţean din Timişoara, vor beneficia de peste 11 milioane de euro, urmând să ofere anual circa 400.000 de consultaţii. Proiectul îşi propune dezvoltarea unor protocoale comune de lucru personalizate pentru pacienţii cu cancer. Bugetul total este de 11,7 milioane de euro, din care 10 milioane de euro fonduri europene. Obiectivul principal vizează încurajarea colaborării în domeniul oncologiei între instituţiile medicale din aria eligibilă a Programului pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne şi eficiente pentru pacienţi. Proiectul este derulat în România de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brînzeu” din Timişoara, Oncogen şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, iar în Serbia, de Spitalul General Požarevac şi Ministerul Sănătăţii. În urma acestui acord va avea loc extinderea colaborării între spitalele din regiunea transfrontalieră România-Serbia prin implementarea aplicaţiilor de telediagnostic şi modernizarea echipamentelor informatice, se va implementa o nouă platformă software specializată, care să permită schimbul rapid de informaţii între medicii oncologi. De asemenea, se va realiza modernizarea metodelor de tratament chirurgical şi schimbul de informaţii între specialişti. Proiectul va conduce la dezvoltarea fundamentării pe baze de date a tratării cancerului, pentru a ameliora calitatea diagnosticului şi a creşte speranţa de viaţă a pacienţilor.
De rezultatele obţinute va beneficia în principal populaţia din zona de graniţă a ambelor ţări, cele trei spitale implicate în proiect oferind anual aproximativ 397.000 consultaţii. Proiectul este derulat în cadrul programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, bugetul total al programului este de 88.1 milioane de euro, din care 74,9 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com