Cinci ani de mandat Robu. Daca nu sunteti in stare sa finantati Poli, inchideti sandramaua!

Iulie 2017. Se împlinesc cinci ani de când Poli Timișoara a renăscut de pe meleaguri recășene. Artizanul acestei frumoase transformări a fost primarul proaspăt ales al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu. Ca să uităm de cearta infantilă pornită cu galeria alb-violetă (care își dorea o finanțare publică, dar pe o altă structură sportivă), nouă, celor câteva sute de suporteri ACS Poli, primarul patron de echipă ne-a promis că Poli a lui va fi Cea Mai Poli Dintre Toate Poli (CMPDTP), că nu va cânta cocoșul de multe ori că Poli a lui va deveni campioană, că Poli a lui va scoate din nou capul în Europa și va umple de mândrie timișoreanul cu poftă de fotbal. Nu a fost așa din mai multe motive, iar Nicolae Robu are alibiul interdicției venită de la Camera de Conturi Timiș în privința finanțării echipei ACS din bani publici. Doi ani nu s-au mai băgat bani în echipă. Echipa părea a nimănui, lipsa banilor și regulamentele federale au făcut ca în ultima ediție de campionat ACS Poli să fie penalizată cu 14 puncte. Cu toate acestea, echipa a scăpat de retrogradare, iar o ordonață de urgență a Guvernului Grindeanu a reaprins speranța la echipă.

Iulie 2017. Au trecut două luni de când premierul timișorean Sorin Grindeanu și-a împlinit destinul. Așa a fost să fie ca Sorin Grindeanu să fie dus câteva luni la guvern pentru a produce realizarea vieții dumnealui. A dat un act legislativ de pe urma căruia Primăria Timișoara și CJ Timiș puteau face ce alte entități administrative din țară, conduse de pesediști, făceau de când lumea, adică pompau bani în sportul din București și de la periferia capitalei. La Timișoara, multă lume era fericită că din bugetul adunat de la populație se poate ridica o echipă de fotbal. Multă lume nu era fericită pentru lucrul ăsta, dar asta nu mai contează. Cei de la club s-au pus pe treabă. Au adus jucători liberi de contract, au ridicat pragul salarial de la 2.000 de euro la maximum 8.000, au reaprins speranțele ălora care numărau anii de când li s-a promis o Poli Cea Mai Poli Dintre Toate Poli, campioană a României la fotbal.

Iulie 2017. Doar la Timișoara lumea părea fericită. În țară era plictiseală. Lumea nu înțelegea de ce ar trebui să se bucure de o ordonanță de urgență care le dădea voie să facă ceea ce au făcut și până acum, fără jenă, fără dureri de cap, așa pur și simplu. Dar la Timișoara apele au început să curgă râuri pe juriștii primăriei și pe edilul Nicolae Robu. De ce? Păi guvernul nu a dat norme metodologice pentru Ordonanța Grindeanu. Amuzat de ce energii se degajă la Timișoara pe tema asta, ministrul Sportului a spus că nu e stres, că ordonanța se poate aplica fără norme metodologice, așa cum toate primăriile din Ilfov făceau până acum și vor face și de acum înainte, fără să audă de ordonanța lui Grindeanu sau poate chiar de politicianul Sorin Grindeanu.

Iulie 2017. Uzi de atâtea ape pe ei, juriștii primăriei și edilul au zis că nu e în regulă și au cerut lămuriri și de la Finanțe. Pe scurt. Ei au vrut să știe dacă cluburile care au datorii la stat pot fi finanțate de Primărie. Legea 69, modificată de Ordonanța lui Grindeanu, nu zice așa ceva, doar o altă lege, nr. 350, cea cu finanțările pe proiecte. Dar dacă e ca la legea 350 și la legea 69?, s-au întrebat, uzi leoarcă, juriștii primăriei și edilul. La ora la care am redactat acest material nu a venit încă răspunsul Ministerului de Finanțe, dar anul ăsta s-ar putea să apară. Până atunci, Poli Timișoara nu va putea fi finanțată, să fie clar!, a spus, fudul, Nicolae Robu. Omul are și dumnealui o vârstă, nu știu dacă mai stă un mandat la Primăria Timișoara și mă întreb când o face pe Poli a lui Cea Mai Poli Dintre Toate Poli? Au trecut cinci ani și Nicolae Robu a făcut în orașul ăsta din toate câte mai puțin sau mai mult: pasaje, capitală culturală etc. Pentru fotbal nu a reușit să facă nimic, deși în 2012, ca mare polist, era recomandat ca edilul mare speranță pentru microbiștii de pe Bega.

Iulie 2017. Poate că Nicolae Robu va primi, totuși, un răspuns de la Ministerul de Finanțe în privința finanțării. Nu era obligat să întrebe, de vreme ce în lege nu zice că nu e voie, dar bine că a întrebat, ca nu cumva să câștigăm prea repede campionatul ăla de fotbal. Sincer, mă gândesc că și dacă răspunsul primit de la Finanțe va fi unul pozitiv, juriștii ăia uzi ai primăriei și edilul Robu vor reveni cu o scrisoare către minister în care vor întreba ferm: „Sigur se poate?”, după care vor mai aștepta jumătate de an clarificarea finală. „Dar sigur, sigur?”, s-ar mai putea întreba Nicolae Robu și juriștii la anul pe vremea asta, înainte de supercupa României, ce-ar urma să se joace între campioana Voluntari și deținătoarea cupei, Concordia Chiajna, și ele echipe bugetare.

Iulie 2017. Știți ce nelămuriri am, d-le primar Robu? Când s-au făcut mânăriile alea cu terenurile de case date la tinerii Timișoarei, oare ați fost la fel de prudent ca și cu fotbalul? Ați întrebat cu juriștii uzi de emoție dacă e voie tinerii să fie și frumoși, și înalți, și bugetari, și liberali? Ori când cu terenurile pentru benzinăria d-lui Tuducan, tot la fel de speriat erați de Curtea de Conturi? Dar când ați trimis fetele din primărie la specializare pe un purcoi de bani la mare, ați întrebat la Finanțe dacă aveți voie să plătiți cazarea cu cină sau numai cu micul dejun, dacă e cu vedere la mare sau la discotecă? Tare mi-e frică că vom apuca să aniversăm 20 de ani de când un individ de București, așa golan cum era el, a făcut pentru fotbalul din Timișoara mai mult decât veți reuși să faceți dumneavoastră în șapte mandate de primar pe Bega. Pe bune acum, dacă nu se poate și nu se poate, închideți șandramaua, nu mai amăgiți atâta lume.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (July 8th, 2017 at 12:56 )

BOY’S!UITAȚI-VĂ LA TRANSFERURILE CARE SAU FĂCUT ȘI ȘTIȚI AUTOMAT CE FOTBAL VEȚI VEDEA!VĂD O ECHIPĂ CHINUITĂ CARE VA ÎNCERCA SĂ SCOATĂ PUNCTE DE UNDE SE VA PUTEA!!DECI POZIȚIA ÎN CLASAMENT SĂ ZICEȚI MERCY DACĂ VĂ AFLAȚI PESTE LINIA DE RETROGRADARE!!DAR DACĂ NU AVEȚI GRIJĂ LA FEL CA ȘI ANUL TRECUT TOT PENTRU EVITAREA RETROGRADARI VĂ BATEȚI!!HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
rstar a spus: (July 8th, 2017 at 13:14 )

deci asa articol ordinar nu am vazut demult;
penibil sa scrii asemena tampenii cand stii adevarul;
Robu nu are nici o vina;
e cel mai corect om care il poate avea Timisoara;
16 ani nu ati zis nimic de mizeriile lui Ciuhandu si Cojocari;
scrieti la comanda pentru ca Robu nu sta in genunchi in fata miliardarilor orasului;rusine!!!

 
Poli 21 a spus: (July 8th, 2017 at 13:31 )

sasule, se pare ca ai orbul gainilor cind spui de citeva sute de spectatori la ACS, sau poate te referi la urlatorii baietilor in slapi.

 
Poli 21 a spus: (July 8th, 2017 at 13:37 )

1. Pentru un sas(u) bolnav de psd-ism : daca esti dus cu pluta, de ce ne chinui si pe noi cu timpeniile tale ?
2. Pentru un alt cretin pe nume ino : vezi ca te urmaresc cei de la Gataia sa te bage in camasa de forta.

 
INO a spus: (July 8th, 2017 at 14:04 )

BOY’S! SINGURA SPERANȚĂ E SĂ SCOATĂ CÂT MAI MULTE PUNCTE DIN MECIURILE DE ACASĂ! ŞI APOI IAR SĂ SE LASE UTA BĂTUTĂ LA BARAJ! HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
ASFC a spus: (July 8th, 2017 at 21:19 )

Pe langa ca au aproape 3 milioane de euro datorii la bugetul de stat si fac plati la negru, sa mai si primeasca bani publici? Fain asa.

 
Nasleu a spus: (July 8th, 2017 at 22:14 )

Excelent articol.
Robu apare pe Facebook ,se lauda ca a salvat echipa ,ca a adus jucatori , ca el conduce totul la club …..dar minune ……..el Nu Da nci un ban de 2 ani .
Deci ,patron fără bani și cu merite multiple …nu o să mai meargă mult vrăjeala lui ,o sa vedeți .
Pe lângă faptul ca nu da bani mai strica și ultimile lucruri bune realizate de băieți .

 
TUducan a spus: (July 8th, 2017 at 22:29 )

Pai pe Robu îl suge și conduce Sanda Grebla , am înțeles ca conduce tot orașul Doamna Sanda ( e și ea o doamna ????!!) deci și Juriștii primăriei .
Deci Sanda Grebla conduce și fotbalul ,acum hai sa fim serioși ce dracu ne îmbătam cu apa rece , ce c….e are Robu sa dea bani la Poli când el e sub birou la Sanda .
Hai in apa !

 
Gioni a spus: (July 9th, 2017 at 09:35 )

Excelent articolul! Robu e penibil, nu vrea sa faca nimic pt echipa!

 
INO a spus: (July 9th, 2017 at 10:06 )

BOY’S! GIONI, DACA NU ERA ROBU, SINGURUL LOC DIN TIMISOARA UNDE AVEAM FOTBAL AR FI FOST LA BAZA DE LANGA SUNBEACH CAND JUCAU COCALARII DE LA CONTINENTAL! HAI PA!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Sagarmatha a spus: (July 9th, 2017 at 16:34 )

Sasule, crapi de oftică din cauză că Poli s-a salvat de la retrogradare. Pune capăt chinurilor, sfoara și săpunul sunt ieftine!

 
Costel a spus: (July 10th, 2017 at 09:20 )

@INO, o simpla intrebare: Cand vei invata limba romana? “TRANSFERURILE CARE SAU FĂCUT”? “DECI POZIȚIA ÎN CLASAMENT SĂ ZICEȚI MERCY”? LASA-NEEEE, LASA-NEEEE

 
Nole a spus: (July 10th, 2017 at 09:48 )

@Ino: Ti-a dat-o Costel !! Aha Aha !!!

 
INO a spus: (July 10th, 2017 at 09:51 )

BOY’S! COSTELE, O DAI INTR-UN EFECT DE SINERGIE! PLUTESTI IN DERIVA IN MLASTINA INCOMPREHENSIBILA A OPROBIULUI? SE PARE CA AI O SCAPARE CVASIIMPERDONABILA!! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Magelan a spus: (July 10th, 2017 at 09:53 )

INO, ai mancat dictionarul si l-ai varsat aici?

 
Nole a spus: (July 10th, 2017 at 09:56 )

Stop ! Stiu cine e INO : Monica Columbeanu. Numa aia citea zilnic un cuvant din dictionare.
Bravo Moni ! Cand iti dau la poarta ?

 
INO a spus: (July 10th, 2017 at 09:57 )

BOY’S! EU SUNT SPIRITUL VIETII! POLI21 E SPIRTUL VIETII!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Magelan a spus: (July 10th, 2017 at 10:01 )

Vezi INO (Moni) asa e cand o sugi la tot POLI21… vomiti la commenturi.

 
INO a spus: (July 10th, 2017 at 10:06 )

BOY’S! MAGELAN, MA PRINZI DE COCEAN?

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Magelan a spus: (July 10th, 2017 at 10:12 )

@Ino: De care cocean… ca ma gandesc ca e plin de coceni in jurul tau…

 
INO a spus: (July 10th, 2017 at 10:32 )

BOY’S! EXISTA UN BETEAG CARE POSTEAZA IN NUMELE MEU! ROG MASURI URGENTE. OR CEVA LIMONADA, CA E CALDURA MARE.

INTO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
INO a spus: (July 10th, 2017 at 10:56 )

BOY’S! SI ROG SA DUBLATI PAZA LA GATAIA! AIA-I MAAA !!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Magelan a spus: (July 10th, 2017 at 12:26 )

@INO: mai pune mana si pe o carte, nu numa pe cocean…

 
Nole a spus: (July 10th, 2017 at 13:57 )

Vand dude !!!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Juventus Timișoara și International Vest Liga sărbătoresc împreună cinci ani de existență

Internaţional Vest Liga, singurul turneu de fotbal pentru copii şi juniori organizat de un club sportiv privat din Banat, se va desfăşura în perioada 1-3 iunie. Ca precedentele ediţii, şi cea de-a cincea ediţie va fi organizată la baza sportivă Colterm.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Juventus Timișoara și International Vest Liga sărbătoresc împreună cinci ani de existență
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com