CJ Timis da 1,1 milioane de lei pentru doua camine de batrani. Fiindca primariile n-au bani

Căminele pentru persoane vârstnice din Jimbolia şi Comloşu Mare vor fi sprijinite financiar de la bugetul județului. CJ Timiș urmează să se asocieze cu ambele consilii locale, care nu-și permit să finanțeze integral activitatea celor două instituții sociale.

Consiliul Judeţean Timiş vrea să sprijine, prin cofinanţare, căminele pentru persoane vârstnice de la Comloșu Mare și Jimbolia. Sumele care ar trebuie alocate până la finele anului sunt de 600.000, respectiv 500.000 lei. CJ urmează să se asocieze, pentru a putea da acești bani, cu ambele consilii locale. „Consiliile locale nu pot asigura finanţarea activităţii acestor cămine, motiv pentru care, în ultimii ani, s-au identificat diferite variante de finanţare, în funcţie de posibilităţile oferite de actele normative în vigoare”, scrie în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Asocierea între CJ Timiș și consiliile locale din Comloșu Mare și Jimbolia va fi valabilă până la 31 decembrie 2017. Căminul de bătrâni din Comloșu Mare are 90 de locuri, iar cel din Jimbolia are 95 de locuri. La Jimbolia, persoanele asistate plătesc între 1.922 și 2.112 lei / lună, în funcție de gradul de dependență. Bătrânii care nu au venituri şi nici susţinători legali nu plătesc nimic, costurile fiind suportate din bugetele locale sau judeţene, după caz.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Eugen a spus: (July 16th, 2017 at 00:07 )

În primul rând trebuie spus că bătrânii din cele două cămine nu sunt doar din Comloș și din Jimbolia, ci din tot județul!
Apoi, aceste sume sunt aceleași cu cele pe care le-a finanțat anul trecut, și care au ajutat aceste cămine să nu cadă sub standardele minime obligatorii la acel moment, nu este nici un motiv de laudă, dimpotrivă!!!
Între timp salariile au fost crescute de Cioloș prima dată, începând cu 01 decembrie 2016 și apoi de Olguța Vasilescu, ceea ce a dus la o creștere de 25-30% a cheltuielilor în aceste două cămine, singurele, de fapt, în care au acces bătrâni din restul județului Timiș (mai există doar un cămin în Timișoara și unul în Lugoj, dar aici nu au acces decât persoane cu domiciliul în Lugoj sau Timișoara, conform legilor în vigoare)!
Drept urmare, dacă aleșii județeni nu votează o dublare a sumelor despre care se face vorbire în articol, ar trebui să anunțe respectivele unități că trebuie să se închidă și, de asemenea, câți bătrâni ia acasă fiecare consilier județean și câți lasă în seama consilierilor locali să ducă acasă la ei.
Cu părere de rău, aceste sume sunt o bătaie de joc la adresa bătrânilor din acest județ.
Apropo, dacă onor Consiliul Județean Timiș nu finanțează aceste cămine și decide să le închidă, cum va răspunde nevoilor asistențiale ale celor peste 50.000 de bătrâni ai județului (excluzând de aici cei peste 60.000 de vârstnici ai municipiului Ti,ișoara aflați în nevoie, mai mult ori mai puțin acută?), în condițiile în care în județ nu mai există alte cămine ori servicii specifice ???
… și apropo de legalitate – e obligat să sprijine, conform legislației în vigoare!!!

 
anteconbega a spus: (July 17th, 2017 at 09:20 )

Băşcălie tip PSD-ALDE! I se rupe lui Dobra de bătrânii judeţului. Să le dea bătrânilor cât dau pentru spoiala de Timişoară Culturală sau măcar cât i-au îmbuibat pe Iancu-Poli şi gaşca lui de borfaşi.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com