Pescada, restaurantul pescaresc unde iti lasa gura apa / FOTO

Un întreprinzător curajos, un chef priceput și multă dragoste de… pește. Așa a apărut, în Timișoara, cel mai nou restaurant cu specific pescăresc, Pescada. Dacă aveți poftă de-o doradă proaspătă sau de niște fructe de mare de să te lingi pe degete, aici le veți găsi. Faceți o încercare și veți reveni, fără doar și poate.

A deschide, în zilele noaste, un restaurant înseamnă a da dovadă, deopotrivă, de curaj și de inventivitate. A fi administratorul unui restaurant presupune o mare capacitate de muncă și simț al marketingului, dar și un gust pentru… gastronomie. Atât în spatele mașinilor de gătit, cât și în sala de restaurant e nevoie de rigoare și calificare. Și, dacă mai punem la socoteală faptul că, în România, consumul de peşte în România este unul dintre cele mai scăzute din Europa, a deschide un restaurant cu specific pescăresc este cu adevărat o provocare.

Peștele este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă în orice situație, fie că doriți să găsiți alternative sănătoase la alte tipuri de carne, fie că doriți să slăbiți, fie că vreți să aveți o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. Carnea de pește este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Peștele slab (carne albă) conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3 decât cel gras (carne roșie). Dincolo de această diferență, ambele tipuri de pește, precum și fructele de mare, au numeroase beneficii pentru organismul uman.

Așa a apărut, în Timișoara, restaurantul Pescada, aflat pe Calea Sever Bocu. A fost el gândit ca un restaurant de nișă sau chiar românii au început să înțeleagă importanța consumului de pește? Sunt întrebări pe care e obligatoriu trebuie să ți le pui atunci când decizi să investești într-o astfel de afacere. „Ne-am propus să înlăturăm prejudecățile legate de pește și de produsele din pește, oferind o alternativă prin ceea ce facem din punct de vedere calitativ în restaurantul nostru. România este o țară continentală, care nu are o tradiție de a mânca pește și fructe de mare. Din păcate, încă se mai asociază peștele cu perioada de post sau cu dietele. Din fericire, pot spune cu bucurie că restaurantul nostru este foarte apreciat încă de la deschidere, o dată pentru produsele noastre și pentru modul în care Chef Daian, bucătarul nostru, știe să le prepare, dar și pentru atmosfera pe care o oferim clienților noștri. Sunt optimist, timișorenii sunt foarte interesați de pește, fructe de mare și vinuri de calitate care însoțesc obligatoriu produsele noastre”, explică Ionuț Gaiță, unul dintre patronii restaurantului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

timisoreANCA a spus: (July 20th, 2017 at 10:00 )

arata foarte bine preparatele !
numai sa nu fie cam piperate preturile…la gramaj !
ps. românia este o țară medie în europa cu ieșire la MAREA CEA MARE.plus că are râuri și lacuri ce ar trebui populate cu …pește de calitate.
am sa dau o fuga la acest restaurantsa servesc un bors de peste si o plachie la gratar.
apropo, avem vreun restaurant cu stele michelin in timisoara?
revin cu un comment.

vlad enciu a spus: (July 20th, 2017 at 13:26 )

un restaurant unde se mananca foarte bine! recomand supa de fructe de mare, dar si platoul cu jumari de peste! felicitari intreprinzatorilor, au riscat si au castigat, doar sa tina calitatea la fel de sus! bravo Alin 😉

Victor vlad a spus: (July 20th, 2017 at 15:47 )

Am testat restaurantul inca din primele zile de la deschidere si ulterior am revenit in mai multe randuri. Toate preparatele sunt delicioase si frumos prezentare. Tacamuri, vesela de buna calitate. De altfel tot ambientul e cu bun gust . Merita sa incercati. Preturile sunt in concordanta cu calitatea si specificul; portiile sunt generoase si includ si garnitura.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Centura de Sud are primul termen in instanta. CNAIR: Nu putem spune când vor începe lucrările

După o licitație începută în vara anului trecut, cu numeroase prelungiri, la finele lunii februarie 2018 a fost anunțat câștigătorul licitației pentru Centura de Sud a Timișoarei. Rezultatul a fost contestat, astfel că acum urmează lupta în instanță. Timișorenilor nu le rămâne decât să îndrăznească să creadă. Și să aștepte.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud are primul termen in instanta. CNAIR: Nu putem spune când vor începe lucrările

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top