Peste 3 milioane de euro pentru doua poduri… octogenare. Santierele incep in 2018

Primăria Timișoara va primi, prin PNDL II, peste 4,6 milioane de euro. Cea mai mare parte a acestor bani va merge către reabilitarea a două poduri, iar restul va fi alocat pentru școli și lucrări la o stradă. E foarte puțin probabil însă că va începe vreun șantier în acest an.

Primăria Timișoara a depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală 10 proiecte. Au fost acceptate la finanțare șase dintre ele, iar Nicolae Robu se declară mulțumit. „S-au anunțat finanțările de proiecte pe PNDL II, un program important pentru unitățile administrativ-teritoriale. Uitându-ne pe hartă, vedem că sunt diferențe foarte mari între județe. Noi nu suntem absurzi, înțelegem că a trebuie să existe o preocupare pentru reducerea discrepanței între județe, înțelegem că județele rămase în urmă trebuiau să primească sume mai mari. Problema este, însă, cât de mare este disproporția. Timișul este pe locul 19 în clasamentul pe țară și asta ne nemulțumește. S-au aprobat 6 proiecte ale Timișoarei și mă declar mulțumit. Am avut 10 și sunt mulțumit că 6 s-au aprobat. Trebuie să fim corecți, nu să criticăm orbește”, a declarat edilul. În total, suma alocată Timișoarei este de 21,1 milioane de lei.

Ce proiecte vor primi finanțare

  • Reabilitare acoperiș la Școala gimnazială nr. 25 – 1,4 milioane lei
  • Mansardare școală P+1E pentru amenajare 4 săli, rezultând P+1E+M la liceul Vlad Țepeș – 1,1 milioane lei
  • Extindere școală S+P+2E la Școala Gimnazială nr. 16 – 3,7 milioane lei Amenajare strada profesor Mircea Neamțu – 1,2 milioane lei
  • Reabilitare Podul Eroilor – 5,5 milioane lei
  • Reabilitare Podul Ștefan cel Mare / podul de pe Bd. Dragalina – 8,2 milioane lei

Totuși, e foarte puțin probabil că va începe efectiv vreun șantier în acest an. De vină sunt procedurile de licitație, care durează foarte mult. „Noi am vrut foarte mult să reabilităm patru poduri. În cazul a două dintre ele, Eroilor și Dragalina / Ștefan cel Mare am și reușit să avem proiectele. Nu exclud să ajungem să lucrăm chiar în 2017, dar sunt semne de întrebare în privința duratei procedurilor de licitație. Cred că vom lucra efectiv în 2018. Ne-am bucura dacă am putea să începem anul ăsta, dar, realist vorbind, în 2018 vom lucra la un nivel de consistență care să conteze”, a explicat Robu.

Podul Eroilor asigură legătura între străzile Iancu Văcărescu și Dimitrie Bolintineanu și a fost construit în 1938. Se află în exploatare de aproape 80 de ani și conform specialiștilor, a depășit cu mult durata pentru care a fost proiectat. Construit pe grinzi din beton armat cu lungimea totală de 52,50 m şi o deschidere centrală de 34,80 m, are o șosea de nouă metri lățime și două trotuare a câte 2,60 metri. „În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuar. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, scrie în hotărârea de consiliu local în care a fost aprobat studiul de fezabilitate.

Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, are exact aceeași „vârstă” ca și Podul Eroilor și este realizat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. „În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, trafic format atât din autoturisme, cât şi din troleibuze şi autobuze, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, este precizat în hotărârea de CL prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate. Ambele SF-uri au trecut prin plenul CL în 2015.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Costel a spus: (July 24th, 2017 at 10:33 )

Se pare ca avem niste consilieri ce nu stiu in ce oras traiesc! “Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, trafic format atât din autoturisme, cât şi din troleibuze şi autobuze, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie”!!! Unde au vazut ei troleibuze si autobuze pe acest pod?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Interimate doar sase luni. USR vrea sa schimbe legea care ii permite lui Dorel Cojan sa stea de trei ani fara concurs

Cam cât poți să fii interimar pe o funcție de conducere în România? Cât vrea cel care te numește. La Timișoara, Poliția Locală este condusă cu numire directă de trei ani și jumătate, dar acest lucru s-ar putea schimba. Senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi va propune ca, prin lege, interimatele să fie limitate la șase luni, cu o singură posibilitate de prelungire de trei luni.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Interimate doar sase luni. USR vrea sa schimbe legea care ii permite lui Dorel Cojan sa stea de trei ani fara concurs
Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Putem sta linistiti, sarbii se ocupa de raurile comune de la granita cu Romania

Specialiştii din domeniul apelor din zona Banatului şi au verificat, în zona de graniţă, instalaţiile hidrotehnice din Serbia. Având în vedere că numeroase ape au cursul de curgere pe teritoriul ambelor ţări, nefuncţionarea acestor instalaţii poate afecta atât teritoriul României, cât şi cel al Serbiei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Putem sta linistiti, sarbii se ocupa de raurile comune de la granita cu Romania

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primarul Nicolae Robu a explicat, vineri, de ce a cerut, până la urmă, de la guvern doar 2,2 milioane de lei pentru reparațiile de la școlile afectate de furtună. Practic, sunt singurii bani care ajung, cel puțin pentru moment, în Timiș. Alte județe au primit sume considerabil mai mari: Maramureșul, 9,4 milioane, iar Bihorul, 8,7 milioane.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu explica de ce a cerut doar 2,2 milioane de lei de la guvern: Ne-am conformat solicitarii lui Tudose
Sunt cinci zile de la furtuna care a măturat orașul și bezna încă e la ea acasă în Timișoara. Primarul Nicolae Robu a publicat o listă cu străzi pe care nu funcționează iluminatul stradal, dar de pe ea lipsesc artere importante, precum Calea Aradului, Calea Lipovei sau Calea Șagului. PMT a plătit, în ultimii ani, milioane de euro către Enel pentru un serviciu care are o mulțime de hibe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timisoara e inca bezna pe strazi. Robu a trimis Enel solicitare de urgenta
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top