Primarul PSD din Manastiur, gasit a doua oara incompatibil in ultimele 4 luni!

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat un nou „lot” de aleși locali care ar fi incompatibili cu funcțiile deținute. Printre aceștia se numără, din nou, Ionel Curuți (PSD), primarul comunei timișene Mănăștiur. În martie, el a fost încă o dată găsit incompatibil.

Conform ANI, Ionel Curuți, primar al comunei Mănăştiur, a fost găsit, din nou, incompatibil. „În perioada 19 iunie 2008 – 03 martie 2016, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de administrator şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al S.C. Apcan S.A. Timiş, iar în perioada 27 iunie 2012 – 30 iunie 2014, a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale ‘George Garda’ comuna Mănăştiur, judeţul Timiş, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, au comunicat inspectorii de integritate. Lăsând la o parte ilaritatea situației – incompatibil pentru că a reprezentat primăria în consiliul de administrație al școlii, Curuți a apărut pe o listă ANI și în luna martie 2017. La vremea respectivă, el fusese declarat incompatibil pe motiv de „conflict de interese administrative”.

„În perioada deținerii mandatului de primar 2008-2012, a semnat și aprobat mai multe contracte (de administrare și concesiune), precum și documentele aferente acestora, încheiate între Primăria comunei Mănăștiur și Asociația Proprietarilor de terenuri «Artemis» Mănăștiur, asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Director. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit a) din Legea nr. 393/2004”, se arăta în comunicatul ANI. Ionel Curuți este la al șaselea mandat de primar la Mănăștiur, de numele lui fiind legate mai multe scandaluri în comună. Până în toamna anului 2014, el a fost membru PNȚCD, partid pe care l-a părăsit pentru PSD odată cu faimoasa ordonanță a traseiștilor.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com