Robu nu poate ca Pandele. De ce nu va da prea curand Primaria Timisoara bani la Poli

La Timișoara nu se poate ca la Voluntari. Primarul Nicolae Robu vrea să fie sigur că nu va avea probleme dacă alocă bani pentru Poli, așa că până la clarificarea situației clubul rămâne tot fără finanțare de la bugetul local. Între timp, edilul spune că echipa este foarte bună și ar putea trage la titlu, dar cu o condiție esențială.

Liga I începe în acest weekend, iar ACS Poli tot nu și-a rezolvat problema datoriilor și a finanțării. În acest moment, un lucru este cert: în viitorul apropiat nu va veni niciun leu de la bugetul local. „Aflu că în multe locuri se dau bani la cluburile sportive. Eu nu procedez prin imitare, vreau să fiu corect. Oricât de mult iubesc Poli, oricât de atașat aș fi de acest proiect, nu vreau să-l susțin făcând ilegalități. Eu mă zbat, dar nu voi susține proiectul făcând ilegalități. Și n-o să-mi pătez onoarea (…) N-are nicio legătură (cum dau bani alte primării – n.r.). La Voluntari, clubul de fotbal este societate comercială, societate pe acțiuni, nu ONG. 95% din acțiuni aparțin unei societăți a consiliului local, cum ar fi la noi SDM, și 5% sunt ale consiliului local. N-au nicio problemă, dau bani de ani de zile. La noi, clubul este un ONG, ca să nu fie suspiciuni (…), având ca asociați CL Timișoara, CJ Timiș și Universitatea Politehnică. Păi ce vreți mai curat decât așa? E o diferență de abordare”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul admite că există posibilitatea ca alb-violeții să mai stea un an fără bani de la bugetul local, finanțarea fiind oprită din vara lui 2015. „Ilegalități nu fac și nici nu mă expun, ca prin interpretarea nu știu cui să ajung să am necazuri. Să aibă necazuri cei care au beneficii (…) Să ajung ca fraierul să-mi mai pătez și onoarea și să risc chiar mai mult decât atât? (…) Sper să nu ajungem în situația de a nu putea da niciun ban de la bugetul local către Poli. Sper să ajungem să facem o eșalonare a datoriilor și apoi să obținem un certificat fiscal OK, care să ne permită să dăm bani de la bugetul local”, a completat primarul Timișoarei.

Între timp, Robu pare optimist în ceea ce privește viitorul campionat și cere din nou firmelor din Timișoara să se implice. „Avem un lot foarte bun, toți îmi spun asta. Am discutat cu Cosmin Contra și Adrian Mutu, spuneau că avem un lot foarte-foarte bun (…) S-au pus în vânzare abonamentele. Haideți, oameni buni, să cumpărăm abonamente! 200 lei pentru întregul campionat la tribuna II… chiar nu ne permitem? Acum e nevoie de bani, pe parcurs rezolvăm, acum este nevoie de bani la club, la acest început de campionat (…) Haideți să facem o socoteală. Sunt 1.800 de firme de succes în topul firmelor. Dacă fiecare dintre ele ar plăti 100 de euro pe lună, s-ar strânge aproximativ 2 milioane de euro. Cu o asemenea sumă din mediul privat și cu banii de la televiziune, tragem la titlu. Am toată deschiderea să dăm de la bugetul local, este un lucru cunoscut, dar chiar dacă se prelungește această situație, cu eforturi minime din partea comunității locale, am putea să ne susținem echipa, încât să facă performanță adevărată”, mai spune Nicolae Robu.

Conform primarului, un eventual investitor ar putea avea control asupra clubului, dar trebuie să vină cu bani frumoși pentru asta. „Dacă vine cineva cu banii majoritari, trebuie să aibă și decizia. Convenisem cu cineva, dar s-a dovedit neserios… era prevăzut acolo, putea să pună președinte, avea majoritate la luarea deciziilor. Este o deschidere totală, dar nu vii cu puțin și ai pretenția să decizi. Cine vine cu o sumă consistentă poate prelua controlul decizional”, a conchis Robu. ACS Poli începe campionatul 2017/2018 cu un meci în deplasare, la Concordia Chiajna. În etapa a doua, la Timișoara vine FCSB.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

Geo a spus: (iulie 13th, 2017 at 14:15 )

Respect Robu
nu asculta de toti fraierii care te injura pe forumuri avem un primar de nota 10 timisoara te sustie

teo musante a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:08 )

Incredibil …..după asa declaratie e greu de crezut ca primaria se va implica vreodata financiar . Probabil edilul asteapta sa se implice alte primarii in finantarea lui Poli . Probabil si cea din Arad . Sa ajute toti sportul timisorean dar mai putin cea care are posibilitatea . Acolo sunt juriști si specialisti care nu stiu cum sa aplice niste legi si niste directive pe care alte primarii le aplica de 2 ani . Ei vor „sa fie corecti” si sa îngroape tot sportul timișean prin …….NEIMPLICARE ! Daca sa vor intampla minuni si cluburile vor supraviețui……..ghiciti cine va venii la ……poze si cine se va lauda ? A-ti ghicit…….unul cu par vopsit !

Mucul a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:12 )

De ce sa mearga banii din taxe la AC Recas ???
Eu platesc impozit ca sa sponsorizez cocalarii sa aiba bani de curve pe Heaven ?

Poli 21 a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:28 )

Uc,muc,fuc, iar te-ai trezit din betie si uiti ca nu esti pe coclaurile unde urlati ca niste dobitoace pentru baietii in slapi .

++ a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:37 )

un gogoman.

Magelan a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:44 )

Total de acord cu Mucul! Nu e de datoria primariei sa sustina echipa de fotbal!

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 13th, 2017 at 15:51 )

Bine , am inteles , dar pune juristii aia la munca , intr-o saptamana sa fie rezolvata problema f,tui, nu are de ce sa dureze la nesgarsit , ce pul(p)a mea doar numai aia la TAS lungesc cateva luni sa ia o decizie , la noi nu-i cazul , hai , baga mare .

@vântu mare a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:05 )

Sărăcie , pleacă de unde ai venit sau baga mare la multinationala care te slugareste . Nu te baga in seama si vezi daca mata are ce pune pe masa.

Vanju Mare a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:11 )

Bre, eu sunt sef. Apuca-ma de cocean!

Salbatecul a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:15 )

@Saracie: Esti un prost daca te iei de Vanju Mare !!!!!!

INO a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:16 )

BOY’S! PRIMĂRIA TIMIŞOAREI NU TREBUIE SA ALOCE BUGET PT FOTBAL!! FOTBALUL NU NE ȚINE DE FOAME! SA BAGE IN INFRASTRUCTURA CA ACOLO TREBUIE! NORMAL CA TREBUIEEEEEE ACOLOOO!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Nole a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:18 )

De acord cu tampitul de INO . Avem nevoie de infrastructura nu de entertainment pentru samantari

INO a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:21 )

Nu mai scrie nesimtitule in numele meu!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

RealityCheck a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:24 )

Vanjule, cu cat te lauzi pe internet ca e mai mare… cu atata e mai mica!

Mucul Alunecos a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:28 )

@Poli 21 : Buey cocalare . Ai mintea de robilian . Ai dedus tu ca sunt fan ASU pt ca nu sunt de acord ca AC Recas sa ia din banii mei. Eu nu sunt de acord ca nici un club sa ia banii de pe impozite.
Pai ia deschideti tu club de curling si vezi daca iti da primaria bani !

PS:Multumesc pentru sustinere

Vanju Mare a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:29 )

Iar a vorbit ool stang a lui Ino. Suje-ti-l !

miucul a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:30 )

@Poli 21: Buey cocalare . Ai mintea de robilian . Ai dedus tu ca sunt fan ASU pt ca nu sunt de acord ca AC Recas sa ia din banii mei. Eu nu sunt de acord ca nici un club sa ia banii de pe impozite.
Pai ia deschideti tu club de curling si vezi daca iti da primaria bani !

PS:Multumesc pentru sustinere

Nole a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:38 )

Fara bani din bugetul local catre sportul cocalarilor !!!

INO a spus: (iulie 13th, 2017 at 16:41 )

Vanjule tu comentezi in numele meu fraiere??? Ti-o tai ma jos cand aflu care esti! Nu stii cu cine te pui netotule

Mucul a spus: (iulie 13th, 2017 at 17:01 )

@INO: Sunteti 2 ? Sau unul cu personalitate dubla ?

sam a spus: (iulie 13th, 2017 at 17:28 )

cu sau fara finantare de la primarie poli va juca in prima liga multi ani…..ar fii pacat ca asu druckeria sa retrogradeze din liga a doua pentru ca la acest club se pot promova jucatori tineri care pot creste in valoare pentru a face pasul catre poli

INO a spus: (iulie 13th, 2017 at 18:30 )

BOY’S! POLI VA PICA PRIMA ANU ASTA! 0 ECHIPA! 0 BANI!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabără trage de mânecă liderii liberali din Timiș

Pleacă primarii liberali la PSD, nu din chestiuni de ideologie, persoanele de valoare, cu experiență, din partid au fost date la o parte, iar un posibil rezultat, fărâmițarea partidului. Sunt concluziile trase de președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără, care vorbește despre tot mai multe nemulțumiri între liberalii din Timiș.  O problemă mare ar fi plecarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără trage de mânecă liderii liberali din Timiș
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup

După două semifinale spectaculoase şi de excepţie, era clar că şi finala dintre SCM winsed.swiss Mozzart Bet şi campioana en-titre din Alpe Adria Cup, MKS Dabrowa Gornicza, va fi la fel! Iar suspansul a atins din nou cote nebănuite în meciul disputat în Final 4-ul din Austria. Bănăţenii au început bine şi au condus cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și de a afla ultimele noutăți/trenduri din industrie, dar și de a dezvolta o comunitate de specialiști SEO. A doua ediție a acestui eveniment va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș caută din nou un furnizor pentru microbuze electrice destinate transportului elevilor din învățământul preuniversitar. Ofertele sunt așteptate pentru trei asemenea mijloace de transport, în configurație 8 + 1 locuri. Dacă prima dată nu a fost cu succes, poate merge din a doua. CJ Timiș reia licitația, după ce precedenta a fost anulată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană caută din nou furnizor pentru trei microbuze electrice destinate transportului școlar, plătite din PNRR
A devenit deja o tradiție ca, la început de primăvară, după ce emoțiile sesiunii au trecut, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara să-și premieze cei mai activi utilizatori, în cadrul unui eveniment care celebrează și aniversarea instituției. În deschiderea evenimentului, directoarea Bibliotecii UPT, dr.ing. Agneta Lovasz, a felicitat câștigătorii actualei ediții în primul rând pentru faptul că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O nouă ediţie a Premiilor Bibliotecii UPT, încheiate cu succes şi zâmbete/FOTO
Duminică, 17 martie, între orele 8:00 – 13:00, va avea loc a cincea ediție a evenimentului sportiv “Sport Guru Timișoara 21K”. Circulația rutieră va fi închisă în zona Bulevardul I.C. Brătianu – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul C.D. Loga – Bulevardul Reg. Ferdinand I – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Mihai Viteazu (până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sport Guru 21K aduce duminică restricționări ale traficului rutier și schimbarea traseelor mijloacelor de transport în comun
Un concurs minunat din toate punctele de vedere şi o finală de neuitat. Hunedoreanul Vlad Mihai Lință, 18 ani, a cucerit Trofeul Festivalului-Concurs Gelu Stan, 2024, și sufletele spectatorilor în arhiplina sală Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, miercuri seara, 13 martie 2024. La ediția a VI-a a evenimentului care evocă personalitatea de anvergură și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trofeul Festivalului – Concurs Gelu Stan, ediția a VI-a 2024 ajunge la Hunedoara
Pleacă primarii liberali la PSD, nu din chestiuni de ideologie, persoanele de valoare, cu experiență, din partid au fost date la o parte, iar un posibil rezultat, fărâmițarea partidului. Sunt concluziile trase de președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără, care vorbește despre tot mai multe nemulțumiri între liberalii din Timiș.  O problemă mare ar fi plecarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără trage de mânecă liderii liberali din Timiș
United Business Center (UBC), componenta office a ansamblului mixt Iulius Town, continuă seria evenimentelor dedicate celor care lucrează în clădirile de birouri, cu o nouă conferinţă care să le facă mintea mai clară și inima mai ușoară. „Săptămâna PSI în companii” va avea loc în perioada 18 – 24 martie 2024, la Iulius Congress Hall...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conferinţe despre bunăstarea emoțională a angajatului, la „Săptămâna PSI în companii”, la Iulius Town
SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și de a afla ultimele noutăți/trenduri din industrie, dar și de a dezvolta o comunitate de specialiști SEO. A doua ediție a acestui eveniment va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București
Construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor avansează rapid, anunță primăria. Conform instituției, parterul clădirii este gata în proporție de 90%, iar acum se lucrează la etajul 2, unde vor fi amenajate bucătăria, spații pentru personal și alte spații administrative și tehnice. Creșa ar urma să fie gata în vară. Se lucrează și la implementarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor continuă lucrările
Primarul interimar al comunei Giroc, Dan Vîrtosu, acuză uciderea a peste 100 de miei și oi de către câinii vagabonzi. Conform acestuia, câinii ar fi atacat și sufocat animalele de la stână. Acum cere ajutor din partea instituțiilor și organizațiilor de specialitate și reținere în acțiuni din partea locuitorilor comunei. Poliția a transmis că o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai multe oi ucise la o stână din Chișoda. Primarul interimar vorbește de câini vagabonzi, Poliția și de șacali
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș organizează a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea va avea loc în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei (https://goo.gl/maps/qidc3kT13rMQ8Mz69) în zilele de 15-16 martie 2024, în intervalul 10.00-14.00. Activitatea de plantare are în prim plan evidențierea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ADID Timiş organizează a doua ediţie a campaniei “Şcoala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”
Top