1,1 milioane de euro de la bugetul local, propusi pentru Poli. Cu rectificare bugetara de peste 1 milion

Ziua Timișoarei poate însemna revenirea pe lista finanțatorilor lui Poli a Primăriei Timișoara. În plenul festiv se cere aprobarea a aproape 1,1 milioane de euro pentru alb-violeți, din cele 1,3 milioane cerute de club pentru anul 2017.E nevoie și de rectificare bugetară.

Cinci milioane de lei și o rectificare bugetară de 4,6 milioane – așa s-a rezumat alocarea de bani de la bugetul local pentru anul în curs către Poli Timișoara. Proiectul a fost ținut secret până cu câteva minute înainte de începerea plenului festiv de Ziua Timișoarei. „Prin HCLMT 100/31.03.2017 s-a aprobat bugetul local al municipiului Timișoara pe 2017 care cuprinde la secțiunea de funcționare a Biroului Sport-Cultură (…) la subcapitolul Sport – pentru programe sportive suma de 3,19 milioane de lei (…) Din această valoare a fost angajată până în prezent, prin contracte de finanțare acordate unor structuri sportive suma de 2,25 milioane de lei, rămânând un buget disponibil de 937.000 lei (…) Având în vedere dosarul de finanțare al ASC Poli va fi înaintat în CL un proiect de hotărâre prin care Executivul va propune alocarea către ACS Poli a unei contribuții financiare pe anul financiar-bugetar 2017 în sumă de 5 milioane de lei de la bugetul local (…) având în vedere că din suma de 937.000 lei se vor propune finanțări în semestrul II 2017 pentru proiecte sportive proprii ale primăriei, pentru care este nevoie de 537.000 lei, rezultă că se pot disponibiliza 400.000 lei, la care este necesar să se suplimenteze prin rectificare de buget suma de 4,6 milioane de lei, pentru asigurarea alocației bugetare necesare aprobării finanțării programului sportiv al ACS Poli Timișoara”, scrie în referatul proiectului de HCL.

Altfel spus, consilierii trebuie să fie de acord atât cu rectificarea bugetară, cât și cu alocarea propriu-zisă a banilor către ACS Poli. Clubul alb-violet și-a calculat un buget, pentru actualul an competițional, de 19,3 milioane de lei și a cerut de la bugetul local o finanțare de la bugetul local de 12,5 milioane de lei. Pentru anul în curs, suma cerută a fost de 6.04 milioane de lei. Clubul alb-violet este într-o situație delicată, cu restanțe salariale de câteva luni la jucători și datorii de peste 1,5 milioane de euro la stat. ANAF a luat, săptămâna trecută, din conturile lui ACS Poli suma de 700.000 de euro, reprezentând drepturi de televizare, bani pe care clubul se baza pentru plata salariilor. Datoriile au fost reeșalonate pe trei ani, cu o „rată” lunară de 50.000 de euro.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

pp a spus: (August 3rd, 2017 at 14:15 )

nu fiti naivi. Herzog, Dobra si PSD-ul deja sint in pozitie. planul ACS Poli e compromis deja.

 
Radu a spus: (August 3rd, 2017 at 15:49 )

Si cine crezi ca va mai vota PSD-ul vreodata pe aici ?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com