Cazul Poli sau cum sa ne omoram cu zile

Citesc tot felul de calcule electorale pe seama lui Poli și nu numai. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, are tot interesul să arunce rahatul pe PSD, iar PSD nu face nimic să nu-l încaseze, ba chiar face stop pe piept și câteva duble cu el, precum Cristiano Ronaldo în reclamă. E simplu, nici măcar nu e ceva rafinat, să fie greu să procesezi informația. Liberalul Robu mai vrea o tură la primărie. Iar ca să prindă tura aia, tot ce se întâmplă rău în Timișoara e din cauza PSD, iar tot ce e bine vine ca o mănușă neobositului și „fanaticului muncii”, care intervine întotdeauna „în forță” pentru a rezolva problemele, chiar și o constipație. Sunt situații în care acest peisaj simplist să se potrivească cu realitatea. PSD a făcut mult rău Timișoarei, fie și numai prin faptul că n-a mișcat niciun deget să facă bine orașului atunci când avea puterea să-l facă. Cum la fel de adevărat este că liberalul a făcut și multe lucruri bune, dar a uitat de multe altele promise, ceea ce o putem trece la capitolul rele.

Cu Poli, ACS Poli, treburile se judecă la fel de binar. Dacă ești asimilat ca patron Poli, tu, liberal Nicolae Robu, primar în exercițiu, păi atunci ACS Poli trebuie să o ducă prost în judecata unui pesedist. Că pesedistul ăla poate a fost polist de mic nici nu mai contează. Nici nu trebuie să i-o ceară partidul, că subconștientul îl duce la o astfel de abordare. Și poți să le-o iei asta în nume de rău? Mai ales unor indivizi care, pe lângă dușmănia politică, poate că-i doare undeva de fotbal? Poți, evident că poți, dar stați să vedeți cum e la case mai mari. Sunt cazuri mult mai grave în care mari poliști, purtători o viață de alb-violet, se bucură sâmbătă dimineața dacă pierde ASU Poli în fața UTA-ei, iar alții care sâmbătă seara jubilează că ACS Poli cedează acasă în fața Stelei. Ăștia nu sunt consilieri locali cărora li se rupe de fotbal, ci microbiști care o viață au trăit în logica alb-violetă, dar care au alunecat într-o situație ce i-a alungat de la stadion pe cei mai mulți microbiști.

În ecuația asta trăim și noi, fără să ne-o dorim, cei care nu avem nimic de câștigat din succesul unora sau eșecul celorlalți. Să ne imaginăm că PSD câștigă alegerile pentru Primăria Timișoara și că viitor edil va fi Sorin Grindeanu. Credeți că va mai conta lupta asta și atitudinea anti-ACS Poli de până atunci? Nu. PSD va alege, la fel ca Robu, drumul cel mai scurt spre visata performanță și se va da mare investitor în Poli. Am mai trecut prin asta la începutul anilor 2000. Dincolo, poate că nu imediat, tot ce se va întâmpla cu Poli va fi nepotrivit, neinspirat, defectuos și nedemn de votul consilierilor liberali ai opoziției. Pesediștii vor deveni cei mai înfocați suporteri, vor fi mobilizări prin tineretul social-democrat să vină lumea la meci, de te și miri unde a zăcut sentimentul ăsta cald pentru echipă în toți acești ani de vrăjmășie cu „odiosul” Nicolae Robu.

Bine-bine, aici intervine întrebarea: ce e de făcut, cum e mai bine? Dacă dăm echipa unui grup de investitori aduși de un domn Zambon, Armaș, Marian Iancu sau Giovanni Catanzariti, iar totul se îngroapă în dorința ascunsă a acestora de a face afaceri imobiliare la stadion, ne vom da apoi mari filosofi, că de ce nu poate avea Timișoara o echipă susținută public, cu bani publici și trebuie să suportăm umilințe de la cutare sau cutare? Dacă o ai, echipa, ce facem? Îi băgăm bețe în roate, ne batem joc de ea și găsim cu mare ușurință argumente pentru a nu folosi banul contribuabilului pentru un moft ca fotbalul. Ăstora le propun un exercițiu de imaginație. Să fie manageri ai naibii de buni și să propună executivului local băgarea de bani în orice altă activitate care să facă cunoscut numele Timișoara precum e cunoscut din fotbalul performant.

Cultura 2021? Poate, dar tot nu sunt sigur că vom fi mai cunoscuți precum am fost odată în Manchester, Stuttgart, Bruxelles, Amsterdam, Donetsk, Zagreb. Chiar mă întreb dacă dl consilier Marius Dugulescu (PMP) știe mai multe despre orașul Olomouc decât un pasionat de fotbal.

P.S. M-a omorât tânărul Cristian Brâncovan cu ajutorul lui de stat și amenințările cu Oficiul Concurenței. Măi, omule, dacă ai ceva de zis, păi corect este să zici ce te doare și ce vă doare, nu să ne luăm umbrela pe caniculă, poate-poate plouă. Dacă deranjează atâta de tare că primăria propune buget pentru ACS Poli, că CL Timișoara va vota acest buget odată și-odată, atunci spune că nu e normal ca toți timișorenii să dea din banii lor pentru ceva ce nu-i interesează. Ba mai nasol, să dea pentru o echipă pe care o urăsc de moarte. Ce tot o fredonăm cu legea, cu ajutorul de stat și concurența? Să zică Gigi Becali treaba asta, că el e privat și o grămadă de echipe cu bugete publice îl concurează! Noi ne-am găsit să ne turnăm balast în cizme când doi ani am concurat cu Pandele Voluntari, Concordia Minea Chiajna, CSMS Iași, sediul din Kiseleff, Curtea de Conturi, Ilie Sârbu, echipe bugetate din greu, iar noi umblam prin procese cu tot felul de auditori ai CC? De ce n-ai trompetat atunci? De ce nu zici acum nimic de celelalte? La ce concurență neloială te raportezi, la cea dintre Voluntari, Chiajna și ACS Poli sau la cea dintre ASU Politehnica și ACS Poli? Așa vorbești, de parcă ASU Politehnica ar sparge munții dacă primăria n-ar mai da bani la ACS. Sau dacă moare capra ta în mediocritate, păi atunci să moară și a ălorlalți, corect? Domnule activist Brâncovan, toată stima pentru energia consumată în multe cauze, dar atunci să aduci matale vorba de Oficiul Concurenței când ASU Politehnica va concura cu ACS Poli în prima ligă sau în liga a doua. Și nici atunci. Mai bine spui direct ce doare atât de tare, că nu e corect să dai bani numai la o Poli, iar pentru asta vei avea grijă cu portavocea să piardă primarul viitoarele alegeri. Spune asta cu voce tare de la amvonul ASU, dar am impresia că nici pe ei nu-i mai reprezinți și obsesile astea molipsitoare sunt marca avocat Obârșanu, că nu pot să-i spun altfel.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

DoarTimisoara a spus: (august 11th, 2017 at 12:59 )

Foarte frumos scris. Mandatul trecut „marii” suporteri ASU fugeau la urnele de vot pentru Orza . Din gura unui „mare” Polist ( care sustine ASU) am auzit ca ASU voteaza cu Orza si uite ca Orza a luat 6% ?! Inseamna ca, ASU= 6% din Timisoara ( o minoritate) . Pe timpu lui nenea Iancu ( cand a oprit Iancu sa mai dea banii la „marii” lideri de galerie ) au inceput sa-l injure pe Iancu ca la usa cortului , sau faceau proteste ca ii scump pachetul de bilete la europa legue ( sa vezi Anderlec, Dinamo Zagreb si Ajax ),la peluze costa 50 de lei (3 meciuri) . Ce sa zic de Cristi, dintr-o data mare „politician” a ajuns.

Halasz Milionaru a spus: (august 11th, 2017 at 13:13 )

Sasule de la caldura ti se trage ca pe clima normala esti om fain. Baga un articol cu litere mari bold de 48 : AC Recas nu e POLI ! AC Recas e creatia unui om cu calitati dar incapabil sa recunoasca si sa se corecteze atunci cand greseste. Ma refer la pseudo-comico-dictatorul Charlie Chaplin Robu

antirob a spus: (august 11th, 2017 at 13:42 )

Mai Sucksule, ma intreb si eu ca tot omu’, daca vei ajunge vreodata sa scrii despre zborul in cosmos al lui Dumitru Prunariu ( sa zicem), vei aduce si atunci ASU Politehnica in discutie?
N-avem, ma, nicio treaba cu dorinta voastra de performanta.
Daca maine se desfiinteaza aceseul si promoveaza Mamma Mia in B, iar patronul pizzerilor ar fi de acord ca echipa lui sa continue sub numele de Poli pe DP cu conditia sa fie adaugat „quatro formaggi” numelui, voi n-ati avea nicio problema cu asta, pentru ca-i din Banat si joaca pe DP in alb-violet cu un pic de ketchup. Am inteles asta, sa va fie de bine.
Dar nu ti se pare o imbecilitate sa te tot iei de ASU, ca si cum noi am fi de vina ca voi in loc sa jucati cu Bayern pe A Arena, jucati baraje la retrogradare?

Hans Castorp a spus: (august 11th, 2017 at 14:21 )

Pt autorul articolului si pt ceilalti postaci: ACS Recas nu e Poli !! Dar…ASU nu e nici cat negru sub unghie Poli!! ACS si ASU sunt 2 clone infecte! Fotbalul traditional din Timisoara a disparut!! Sa va intre bine la cap! Iar cei care merg la ASU la meciuri, mergeti la o clona mai oameni buni..mai taceti cu dragostea alb-violeta, ca nu mai exista…traiti in minciuna!

ion a spus: (august 11th, 2017 at 14:23 )

frustrant pentru asu sa nu poata trai din amintiri, dar pana atunci si auto-victimizarea serveste cauzei.

Poli Uber Alles a spus: (august 11th, 2017 at 14:29 )

Sasu e de neclintit, desi nu s-a mai inteles cu Lae la pret si il injura la „ziar”, iar Robu ii raspunde facandu-l jigodie, el de Recas nu se poate dezice. Motivul e simplu, ar trebui sa recunoasCA CA in urma cu 5 ani, cand ii dedica ode primarului si ataca pe oricine care avea tupeul sa se impotriveasca mutarii ACS-ului, s-a situat cam prost, alegand calea imorala a problemei Poli. Sau cum s-ar zice pe la birturile din satele strabatute de betivii cu cutia milei, s-a cam prost situat.

Costica carbocit a spus: (august 11th, 2017 at 16:38 )

Asu o adunatura de betivi si drogati

£a€ Baro$$anu a spus: (august 11th, 2017 at 20:20 )

La toti supusi mei le zic sa stea linistiti ca toate are rezolvare, indiferent de ce zice pesedistii, jigodiile sau betivo-drogatii fara valuare. Besos

Druckerul din Mehala a spus: (august 12th, 2017 at 01:32 )

Credeti ca problema cea mai mare ii cu banii ?…no no …cu banii se va rezolva , alta-i buba f,tui…LPF Banatul , astia sunt stat in stat , toti juniorii buni pleaca ex : fratii Benzar , Filip de la dinamo , multi nici nu stiu ca-s timisoreni . Mai rau , acum steaua ii vrea si pe Artean si Branzoi …hai ma …pai , prima beneficiara ar trebui sa fie Poli , nu Banatul sa vanda jucatori , ce ii acolo ?…o mafie mare !!!

anteconbega a spus: (august 12th, 2017 at 13:01 )

La LPF e director un pesedist sau un onanist?

+ a spus: (august 13th, 2017 at 21:34 )

Seful clasei nu misca un deget dezinteresat, asta stiu toti. Deci…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Top