CJ Timis scoate la licitatie spatiile din Bastionul Theresia. De la anul vom avea terase deasupra!

Consiliul Județean Timiș scoate la licitație mai multe spații din Bastionul Theresia. Se caută chiriași pentru următorii cinci ani și, dacă va reuși să găsească „mușterii”, CJ ar urma să încaseze peste 47.000 de euro pe lună. Anul viitor am putea avea, în sfârșit, terase deasupra Bastionului!

Bastionul Theresia, parte a vechii cetăți a Timișoarei, a fost reabilitat în perioada 2008-2010 cu fonduri europene. Suma investită: 10 milioane de euro. CJ Timiș a fost obligat să păstreze destinația spațiilor destinate închirierii timp de 5 ani de la data finalizării lucrărilor, pe durata de implementare a proiectului. De la sfârșitul lui 2015, proprietarul a putut să caute alți chiriași. Cu unii dintre aceștia au fost probleme, dar acum CJ Timiș dă, în sfârșit, drumul la licitația pentru ocuparea spațiilor rămase neutilizate. Consilierii județeni vor avea pe ordinea de zi a plenului de miercuri, 30 august, un proiect privind „aprobarea închirierii prin licitație publică a unor spaţii și a Regulamentului privind amenajarea, exploatarea și întreținerea spațiilor din Bastionul Theresia”.

Vor fi scoase la licitație următoarele spații

 • Corp A – spațiul A 5 – 222,09 mp + 57 mp teren aferent frontului
 • Corp A – spațiul A 6 – 211,65 mp + 54 mp teren aferent frontului
 • Corp B+C – spațiul B-C 7+1 – 379,27 mp + 168 mp teren aferent frontului
 • Corp C – spațiul C 6 – 384, 77 mp
 • Corp C – spațiul C 7 – 177, 88 mp + 90 mp teren aferent frontului
 • Corp E – spațiul E 1 – 440,05 mp + 88 mp teren aferent frontului

Acestea pot avea ca destinație, conform proiectului de HCJ, „restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor. Activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor, alte servicii de rezervare și asistență turistică. Activități de creare și interpretare artistică”. A fost întocmit un raport de evaluare imobiliară, realizat de SC Uno Consult SRL, prin Camelia Dumitrean, în urma căruia s-a stabilit prețurile de pornire pentru licitația publică. Acestea sunt în conformitate cu zona și facilitățile de care beneficiază spațiile scoase la închiriat. Tarifele de plecare sunt următoarele, cu mențiunea că suma nu include TVA:

 • Spațiul 1 – 67,21 lei / mp / lună
 • Spațiul 2 – 65,4 lei / mp / lună
 • Spațiul 3 – 68,52 lei / mp / lună
 • Spațiul 4 – 67,34 lei / mp / lună
 • Spațiul 5 – 66,06 lei / mp / lună
 • Spațiul 6 – 66,3 lei / mp / lună

Se adaugă, la fiecare spațiu, tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, care este fix, 128 lei / mp / lună, plus TVA. Spațiile au canalizare, alimentare cu apă și energie electrică, încălzire proprie prin pardosea, instalație de conectare la telefonie și internet, sisteme antiefracție și antiincendiu. Conform proiectului, chiriașii trebuie să depună, în termen de 30 de zile de la data semnării contractului, o garanție egală cu suma echivalentă cu chiria pentru 3 luni. Contractele ar urma să fie încheiate pe o perioadă de 5 ani. „Dacă nu sunt înscriși cel puțin 2 ofertanți / spațiu licitat, comisia de licitație negociază prețul de închiriere cu unicul ofertant și se adjudecă numai dacă se oferă un preț mai mare sau egal cu prețul de pornire al licitației”, mai scrie în documentul care va fi supus votului consilierilor județeni. La expirarea contractului, chiriașul trebuie să părăsească spațiul în termen de cinci zile. În caz contrar, el „va plăti locatorului, cu titlu de penalități, suma de 2.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere”.

Dacă va reuși să închirieze aceste spații la sumele minime prevăzute în proiect, CJ Timiș ar urma să încaseze lunar peste 146.000 de lei pentru localurile propriu-zise, sumă la care s-ar adăuga aproape 70.000 lei, reprezentând chiria pentru front. În total, ar fi vorba de mai mult de 47.000 de euro. Rămâne de văzut dacă se vor găsi și doritori. Președintele CJ, Călin Dobra, spune că sunt deja. „Licitația va porni de la prețul pe metru pătrat rezultat în urma raportului de evaluare. Este prețul de plecare, sunt convins că se vor prezenta firme interesate. Au venit deja scrisori de intenție, legate de închirierea spațiilor respective. Eu cred că este un preț acceptabil, raportat la piața actuală a chiriilor. Sunt convins că vom reuși să revigorăm activitatea în Bastionul Theresia”, a declarat, pentru deBanat.ro, Dobra.

Șeful CJ anunță, pe de altă parte, planuri mari pentru anul viitor. „Este o sumă în plus la bugetul județean, cu care putem gândi chiar să mergem mai departe cu dezvoltarea bastionului. Am fost, cu cei de la Direcția Patrimoniu, într-o vizită acolo. Există posibilitatea, pe perioada de vară, de dezvoltare a zonei de deasupra bastionului, de a crea o zonă deosebită de cafenele și terase”, a mai afirmat Călin Dobra. Despre aceste terase de deasupra Bastionului se vorbește de mai multă vreme, dar până acum nu s-a întâmplat nimic concret.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Koroviev a spus: (August 27th, 2017 at 19:21 )

Ar trebui sa-l pupati in fund pe Robu la cate a facut si face pt Timisoara. E o minune acest om!

 
Mamfred Gunther a spus: (August 27th, 2017 at 19:58 )

Koroviev m-am intors in tara dupa 18 ani Confirm ca Robu a schimbat orasul Dar si oamenii sunt schimbati Doar rautaciosi si necititi ca tine am vazut zilele astea

 
Koroviev a spus: (August 27th, 2017 at 20:16 )

Mamfred Gunther, esti atat de proat incat ai fost lovit de o masina parcata. Amice, am citit mai multe carti decat tine si tot neamul Guntherilor la un loc. Nush ce exegeza ai facut tu pe textul meu, dar cred ca una tampita.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com