Clinica ORL va fi modernizata in interior cu bani de la UE. Trei proiecte pentru un singur spital

Dintr-un spital prăfuit, care funcționează într-o clădire veche, Clinica ORL a Municipalului se va transforma total. Cel puțin asta vrea Primăria Timișoara, care are nu mai puțin de trei proiecte pentru aceasta. Două sunt cu bani europeni, iar proiectarea efectivă pentru reabilitarea interioară este acum scoasă la licitație.

Primăria Timișoara are planuri mari legate de Clinica ORL a Spitalului Municipal. Spitalul este deja în șantier. Este vorba de o investiție de aproximativ 600.000 de euro, bani de la bugetul local, începută în primăvara acestui an, cu termen de finalizare în ianuarie 2018. Proiectul constă în principal din reabilitarea acoperișului refacerea fațadei, dar și unele lucrări conexe. De asemenea, va fi montat și un lift, astfel încât bolnavii să nu mai fie cărați pe tărgi de la un etaj la altul. Municipalitatea a scos la licitație, în această perioadă, un nou proiect legat de Clinica ORL. Acesta se referă la „investiții (inclusiv ET) + PTE (inclusiv DDE) + PAC + anexe – Reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență”. Firma care va câștiga acest contract va presta atât servicii de „elaborare expertiză tehnică, elaborare audit energetic, elaborare proiect faza DALI, elaborare proiect faza PAC / POE, elaborare proiect faza P. Th + CS + DE”, cât și „asistență tehnică pe parcursul elaborării cererii de finanțare de către beneficiar până la semnarea contractului de finanțare dintre beneficiar și Autoritatea de Management POR, asistență tehnică de specialitate până la semnarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor”.

Practic, primăria vrea să obțină fonduri europene pentru a continua modernizarea acestui spital. „Proiectul se referă la ambulatoriul de specialitate, clădirea secundară. Lucrările propuse se referă la accesibilizarea accesului în ambulatoriu pentru persoane cu dizabilități motorii, prin refacerea căilor de acces în imobil și montarea unui lift pentru acces la nivelurile 1-3, modernizarea sălilor de așteptare, reamenajarea și dotarea cu echipamente adecvate a cabinetelor de consultații, izolarea fonică a cabinetului de audiometrie, reabilitarea holurilor, organizarea circuitelor funcționale, reabilitarea instalațiilor electrice și a rețelelor de apă, reabilitarea pavimentului cabinetelor și a sălilor de așteptare”, a explicat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Proiectul va fi depus pentru finanțare pe Axa 8 a Programului Operațional Regional, în momentul în care aceasta va fi deschisă. Valoarea estimată a proiectului este de 85.584 lei, sumă care include TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 21 septembrie, la ora 16, acestea urmând să fie evaluate până pe 16 octombrie, la ora 18.

Și nu e tot. Ar urma ca, tot pe bani europeni, să fie aduse în secolul XXI și sălile de operație. „Este vorba de un proiect strategic mai amplu, care se pregătește împreună cu Spitalul Municipal și parteneri din România și Ungaria în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria. Se intenționează reabilitarea și dotarea completă a blocului operator”, a mai precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com