Primaria da aproape 300.000 de euro in urmatorul an pentru reparatii de urgenta la diverse cladiri

Până să dea 20 de milioane de euro în patru ani către Colterm, pentru întreținerea clădirilor sale, Primăria Timișoara va plăti, în următoarele 12 luni, aproape 300.000 de euro către alte două firme. Acestea, abonate la lucrări din bani publici, au câștigat, anul trecut, o licitație de reabilitare și întreținere, cu un contract valabil pe 24 de luni.

În luna mai, consilierii locali au făcut un cadou societății de termoficare. Colterm se va ocupa, timp de patru ani, de reparațiile și întreținerea imobilelor deținute de Primăria Timișoara. În plus, va putea ridica resturile rezultate din evacuări, demolare imobile și alte construcții, dar va putea ridica și rulote și obiecte mari abandonate pe străzile orașului. Suma pe care ar urma s-o achite PMT, pe durata a patru ani, este, în total, de aproximativ 20 de milioane de euro. Totuși, Colterm mai așteaptă un pic până când contractul va intra în vigoare în totalitate. Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, la sfârșitul lui iulie, un contract privind „reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență la obiective de fond locativ și edilitare”. De fapt, este vorba despre un act subsecvent al unui acord-cadru pe doi ani, care a intrat în vigoare în iunie 2016, încheiat între PMT și asocierea Zitico SRL – Alex-Dia Construct SRL.

Conform contractului semnat în iulie, cele două firme, de altfel abonate la lucrări cu primăria, „se obligă să efectueze și să finalizeze lucrările de reparații, construcții și instalații în regim de avarie/urgență la obiective de fond locativ și edilitare”. Suma pe care o va plăti PMT nu poate depăși 1,26 milioane de lei, adică aproximativ 277.000 euro. Angajații celor două firme vor efectua lucrări de urgență, la imobilele în care sunt locuințe sociale și la cele ce țin de Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, inclusiv, dacă este cazul, la clădirea primăriei. În următoarele 12 luni pot fi efectuate cel puțin 25 și cel mult 600 de intervenții. Eventualele reparații la școli sau la alte imobile aflate în proprietatea PMT vor fi făcute de Colterm, care va prelua și intervențiile de urgență, dar numai din vara lui 2018. Zitico SRL este firma care, printre altele, a făcut patinoarul artificial neutilizat din Parcul Copiilor și a a câștigat contractul pentru reabilitarea Secție de pneumologie de la Spitalul „Victor Babeș”, iar Alex-Dia Construct și-a adjudecat mai multe reabilitări termice de blocuri, dar și contractul, neînceput încă, de refacere a fațadei Operei Române.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top