Cum i-au ajutat Robu si impostorii din jurul sau pe guvernantii PSD sa faca un tur de forta in Timisoara

La aproape 24 de ore de la furtuna care a măturat Timișoara, făcând și două victime, orașul arăta încă precum după un război. Străzi întregi erau acoperite cu crengi sau cioate de copaci, făcând traficul imposibil în multe zone. Ca într-un film cu proști însă, SDM făcea lucrări de asfaltare prin Badea Cârțan. Nu că n-ar trebui făcute aceste asfaltări, dar poate mai important era pentru firma care a monopolizat lucrările edilitare din Timișoara să curețe drumurile. (Apropo, când a dat toate lucrările din oraș unei singure firmă, primarul Nicolae Robu a cerut aviz de la Consiliul Concurenței, așa cum a făcut-o în cazul finanțării lui Poli?).

Ce să mai spun că nici în după-amiaza zilei de luni Primăria Timișoara nu avea de oferit niciun fel de evaluare privind efectele furtunii: drumuri inaccesibile, școli avariate, străzi fără curent electric sau apă etc. De la Primăria Timișoara nu venea nici cea mai mică informație despre ce se întâmplă în oraș. Or, o astfel de comunicare este absolut obligatorie în acest gen de situații. De exemplu, spre deosebire de Timișoara, Primăria Arad a prezentat duminică seara primele date legate de pagubele produse de furtună. Pe Facebook, abia luni, la ora 14, primarul a catadicsit să facă o primă comunicare, fără să spună decât că toate societățile comerciale din subordinea CLT lucrează în draci pentru remedierea pagubelor. Și tot la aceeași oră, și tot pe Facebook, Robu s-a plâns din nou că n-a fost avertizat mai repede vizavi de furtună.

Indiscutabil, primăria nu putea să preîntâmpine multe lucruri nici dacă Robu era avertizat mai repede. În schimb, trebuia făcute alte lucruri. La puțin timp după vijelie, Poliția Locală, SDM, Horticultura etc. ar fi trebuit să fie în stradă. Sub o coordonare bine executată trebuia să vadă tot timișoreanul că avem instituții, că există ordine, lucruri care-i să-i aducă siguranță. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. De ce? Fiindcă la nivelul Primăriei Timișoara există un ocean de incompetență. Și doar în astfel de momente se vede că posturi cheie în primărie au fost acaparate de tot felul de impostori și incompetenți pe bază de carnet de partid, pile sau slugărnicie față de primul cetățean al Timișoarei. Pe scurt, o instituție ocupată de bodyguarzi și pițipoance.

Ei bine, tocmai această lâncezeală și haos administrativ au adus vânt din pupa guvernanților. Brambureala din Timișoara a fost o adevărată mană cerească pentru un guvern care se scufundă tot mai mult în propria sa neputință. Astfel că i-am văzut în Timișoara liberalului Nicolae Robu pe premierul Mihai Tudose și ministrul Camen Dan, marcând punct după punct electoral. Repet, totul pe fondul haosului administrativ din primărie. Apropo, Camen Dan a venit din București dimineață, iar prima deplasare a fost la Spitalul Județean, pentru a vedea victimele furtunii. Probabil în acest gest a fost și o mare doză de ipocrizie și demers electoral. Dar a făcut-o! În schimb, întrebat despre victima unei porți făcute în urmă cu doi ani, Robu i-a făcut penibili pe ziariști. De ce? Fiindcă niciunul din țucălarii din jurul său nu are curajul să-i spună că totuși e om, nu zeu.

P.S. Chiar și împărații romani, vestiți pentru atotputernicia lor, aveau în spate câte un sclav care le șoptea tot timpul: „Memento mori” („Amintește-ți că ești muritor!”). Asta tocmai pentru a-i ține cu picioarele pe pământ. Din contra, cei din jurul lui Robu îi susură la ureche că e un zeu, de unde și atitudinea acestuia și totala sa decuplare de la realitate.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Corto Maltese a spus: (September 18th, 2017 at 21:46 )

OMul e dus cu pluta rău de tot. Tocmai prin egolatria lui, prin desconsiderarea totală a celor care nu sunt de părerea lui și lucrurile astea se răzbună din plin. Nu imediat. Acum s-a văzut că la Primăria Timișoara este haos total și că factorii de decizie, oamenii din posturile importante nu sunt în stare de nimic pentru că nu se pricep la nimic. Sunt acolo numai pentru că-l pupă-n cur pe Robu toată ziua, de a ajuns individul (un nemernic mincinos, lipsit de caracter, de un minim bun simț) să se creadă mai presus de toți. Un fel de Ceaușescu local, crezându-se și el „irepetabil”, „unic”, un geniu care se naște odată la 1000 de ani. Când colo, Lae Robu e doar un impostor la rândul său, colecționar de titluri răsunătoare și de funcții. Mi-a zis cineva care-l cunoaște din facultate că individul a fost un student submediocru, jalnic. Iar acum se dă drept „dr.ing, academician”. E rupt de realitate și sper că va plăti pentru tot.

 
Anca S. a spus: (September 18th, 2017 at 23:39 )

Ce sa plateasca, fugi de aici ! Boborul l-a votat, boborul sa-l suporte !

 
anteconbega a spus: (September 19th, 2017 at 09:34 )

Tur în cămaşă de forţă.

 
DR.EVIL a spus: (September 19th, 2017 at 11:49 )

MULTI SUNTEM CEI CARE AM SPUS CA OMUL ACESTA ESTE NEBUN, MEGALOMAN, INCAPABIL DE O RELATIONARE NORMALA CU CEI DIN JURUL SAU. DIN NEFERICIRE NOI AM AVUT DREPTATE. ORI ESTI SCLAVUL LUI, ORI NU EXISTI.

TIMISOARA SE INGROAPA CU EL DE GAT, PE PRINCIPIUL CA MEGALOMANUL A FACUT MAI MULTE PENTRU ORAS DECAT CIUHANDU. PE BUNE? ETALONUL NOSTRU AR TREBUI SA FIE CIUHANDU?!?

 
timisoreANCA a spus: (September 19th, 2017 at 15:18 )

ASTAZI LA COMANDAMENTUL PENTRU SITUATII DE URGENTA 2 AD HOC CINE CREDETI CA ERA IN POZITIA GHIOCELULUI LANGA PREMIER…?!
ZZORO…SE FĂCU -SE …MITITEL DE TOT.
EL ESTE MARE CU CEI MICI SI MITITEL IN RAPORT CU CEI MARI A ZILEI…

 
timisorean a spus: (September 19th, 2017 at 15:22 )

Lae “calculatoristul”…
bine spus în articol de cine este condusă primăria timișoarei.
ori de niște “fetișcane: cum îmi spunea cineva de acolo mai deunăzi !

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com