Inca o incercare pe strada Quinet, cu 136.000 de euro

Strada Edgar Quinet ar putea arăta, în sfârșit, ca în secolul XXI. După eșecul cu o firmă a lui Georgică Cornu, Primăria Timișoara a finalizat, în sfârșit, o nouă licitație. Contractul a fost câștigat de RSG, care are la dispoziție trei luni pentru a finaliza lucrarea. Nu se știe încă când va începe șantierul.

În noiembrie 2015, primarul Nicolae Robu anunța câștigătorul unei licitații pentru amenajarea străzii Edgar Quinet. BVH Invest Accent SRL, o firmă înființată în 2013 și deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, având ca obiect de activitate, conform codului CAEN, „comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice”, ar fi trebuit ca, în trei luni, să asfalteze cei 450 de metri de stradă și să facă trotuare. Lucrarea avea un preț estimat de 904.000 lei, cu TVA. În urma licitației, a rezultat un preț de 595.000 lei, dar santierul n-a început niciodată. Firma lui Cornu a intrat în faliment, iar contractul a fost reziliat în toamna lui 2016. În vara lui 2017, primăria a organizat o nouă licitație , la o valoare estimată de 862.329 lei, cu TVA.

Câștigătorul acesteia a fost anunțat abia acum. Este vorba despre firma RSG – Reparații Stradale Generale SRL, care va face lucrarea la un preț de aproape 630.000 lei, cu tot cu TVA. Strada Edgar Quinet ar trebui să fie finalizată în termen de trei luni din momentul în care este semnat ordinul de începere a lucrărilor. Acesta ar trebui să fie emis în cel mult 120 de zile de când a fost încheiat contractul între primărie și RSG. Când va începe șantierul efectiv rămâne de văzut. Mai trebuie spus că „executantul răspunde, potrivit obligațiilor care îi revin, pentru viciile ascunse ale lucrărilor executante, ivite într-un interval de 60 de luni de la recepția lucrării și, după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existență a construcției, pentru viciile structurii de rezistență, ca urmare a nerespectării proiectelor și detaliilor de execuție aferente execuției lucrării”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com