Un edil PNL explica de ce primariile din Timis ar putea pierde 750 de milioane de lei

Ar trebui să primească, prin PNDL 2, peste 9 milioane de lei pentru comuna sa, dar primarul din Gottlob nu e foarte convins că va reuși să depună în termen actele cerute de Ministerul Dezvoltării. Gheorghe Nastor (PNL) reclamă întârzierea în obținerea avizelor necesare de către primării și spune că, până acum, una singură a reușit să depună dosarul.

Ministerul Dezvoltării a anunțat „fila bugetară” alocată Timișului prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ediția a II-a. Este vorba despre o sumă totală de 751,18 milioane de lei, pentru lucrări de infrastructură, școli, grădinițe și dispensare. Timișul este pe locul 19 în țară în ceea ce privește suma. Defalcat pe partide, 47 de primării PSD primesc, pentru 68 de proiecte, 332,24 milioane de lei. 34 primării PNL primesc, pentru 63 de proiecte, 221,3 milioane de lei. Toți edilii ar putea avea însă probleme, iar primarul liberal din Gottlob trage primul semnal de alarmă. Gheorghe Nastor susține că va fi extrem de greu să obțină toate avizele de care are nevoie, pentru a depune proiectele la Ministerul Dezvoltării. „Pe lângă faptul că s-a decalat termenul de depunere a fișelor-proiect, problema nu e la proiectare, la DALI sau la studiile de fezabilitate, ci la obținerea avizelor. Nu se poate să stăm, de exemplu, pentru un aviz CFR o lună sau chiar două luni. Stau și mă întreb dacă au decalat termenul de depunere a acestor fișe de proiect, când mai apucăm noi să luăm avizele necesare? Nu e doar CFR, același lucru este la OCPI, la Garda de Mediu… Cred că cineva din Prefectura Timiș ar trebui să aibă o comunicare mult mai bună, în sensul de a grăbi, de a prioritiza aceste avize pentru comunitățile din județ. Până acum, la Ministerul Dezvoltării, doar o singură comună din Timiș a depus fișa-proiect”, a declarat edilul.

Gottlobul ar trebui să primească finanțare pentru trei proiecte: reabilitări interioare finisaje şcoală – 731.000 lei, reabilitare, modernizare și mansardare parţială imobil dispensar uman – 1,04 milioane, modernizare drum comunal DC 12 Gottlob-Vizejdia – 7,5 milioane. În total, este vorba despre 9,2 milioane de lei. Când vor veni acești bani? „Sincer, eu nu văd sosirea banilor prin PNDL mai devreme de anul viitor, în primăvară. Am fi foarte bucuroși în acest an să semnăm contractele de finanțare și să facem procedurile. Și procedurile astea au nevoie de un timp. Dacă mai apar și contestații… Cred că ar trebui o implicare mai mare a prefecturii legat de acordarea avizelor”, susține primarul de Gottlob. Termenul de depunere la Ministerul Dezvoltării pentru proiectele finanțate prin PNDL 2 este luna octombrie. Inițial, acesta fusese fixat undeva la finele lunii noiembrie.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com