Pofticiosii de la Buzias au decis: cel mai bun papricas vine de la Terasa Nora / FOTO

Mii de oameni au stat la coadă și n-au comentat, că doar ce nu faci pentru o porție delicioasă de papricaș proaspăt preparat chiar sub ochii tăi. S-a întâmplat la cel mai gustos eveniment al toamnei: Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș.

Mii de oameni au luat efectiv cu asalt Buziașul, pentru o porție de papricaș delicios. Festivalul Papricașului și al Vinului a umplut stațiunea și în această toamnă. Mici și mari, vizitatorii au avut de unde alege: de la papricaș, la mititei, grătare și murături, până la plăcinte, clătite și ciocolată de casă. Grătarele au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. S-a stat la coadă minute bune, dar, spun pofticioșii, așteptarea a meritat. „Am zis că ar fi păcat să nu tragem o fugă până aici. Venim pentru a treia oară și niciodată n-am plecat dezamăgiți”, ne-a spus unul dintre pofticioșii care stătea la rând să cumpere papricaș de vânat. Festivalul a început sâmbătă, când, spun organizatorii, au fost în jur de 6.000 de vizitatori. Numărul lor a crescut semnificativ duminică, ziua în care a fost programat și concursul de gătit. Au participat în jur de 25 de bucătari, care învârtit în vreo 50 de cazane. Juriul a trecut și a gustat din toate, iar apoi a dat verdictul.

Iată câștigătorii din acest an

  • Locul I – Terasa Nora Timișoara
  • Locul II – Berinde Grill SRL Satu Mare
  • Locul III – Rebelya SRL Timișoara

Mențiuni: Arro Food Expres SRL Timișoara, La Colț Da-Bi SRL Timișoara, Cosama West Buziaș, Caffe Corint Timișoara, Doringo Dream Timișoara, Grupa de Vânători Buziaș, PFA Munteanu Marius, La Verde Bucătarul SRL, La Puiu Bănățeanul, SCTB Buziaș – Restaurantul Parc

Marele Premiu, vin: Cramele Aramic, Buziaș

„În cele două zile ale Festivalului Vinului și Papricașului au venit la Buziaș vreo 16.000 de oameni. A fost o ediție foarte reușită și este clar că evenimentul are deja notorietate. Avem vizitatori care vin de departe, unii au fost în anii trecuți, iar acum și-au adus și prietenii. De fiecare dată îmi amintesc cum a fost la prima ediție, la care au fost 11 ceaune și, în 20 de minute, s-a terminat toată mâncarea”, spune primarul Sorin Munteanu. Atmosfera festivalului a fost întreținută, la fel ca de fiecare dată, de mai multe ansambluri și soliști de muzică populară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Heraeus
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Lucrarile la Centura de Sud incep in iulie 2018. Guvernul da 12 milioane de lei anul viitor

Centura de Sud a Timișoarei are filă de buget în proiectul întocmit de executiv. Pentru anul viitor este alocată suma de 11,9 milioane de lei, iar șantierul este prevăzut să înceapă abia în luna iulie. Până una-alta, peste două zile ar trebui anunțat câștigătorul licitației de execuție.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrarile la Centura de Sud incep in iulie 2018. Guvernul da 12 milioane de lei anul viitor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu 100 de ani înainte de formarea României Mari, Buziașul era deja bază de tratament datorită aerului și mai ales apelor sale tămăduitoare. Pe aici au trecut și împăratul Franz Iosif și soția sa, celebra Sissi. Care sunt acum perspectivele și provocările Stațiunii Buziaș, la 200 de ani istorie balneară, vor putea fi aflate la o dezbatere-eveniment ce va avea loc aici joi după-amiază.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oaza de sanatate de langa Timisoara. 200 de ani de istorie balneara cu iz aristocratic la Buzias
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top