Arhiva pentru eticheta: admitere

Matematicienii-liceeni premiati la un concurs al UVT primesc din oficiu nota 10 la admitere

Matematicienii-liceeni premiati la un concurs al UVT primesc din oficiu nota 10 la admitere

Sunt deştepţi şi ştiu matematică, iar dacă sunt premianţi nici nu mai trebuie să dea examen de admitere, pentru că primesc deja nota 10! Este vorba despre tinerii elevi matematicieni din clasele a XI-a şi a XII-a care participă la concursul Facultății de Matematică și Informatică a Universităţii de Vest Timişoara.

Se cauta politisti de frontiera! Ce trebuie sa stii daca te intereseaza oferta

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara anunță absolvenţii cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

A inceput admiterea de toamna la UVT! La Drept nu mai sunt locuri fara taxa

Peste 200 de locuri fără taxă sunt disponibile la admiterea de toamnă de la Universitatea de Vest din Timișoara. Sunt zeci de specializări, unele în limbi străine. Dacă vreți însă să urmați cursurile de la Drept, trebuie să știți că locurile fără taxă au fost ocupate integral în vară.

UVT nu vrea studenti cu orice pret! Examenul de admitere a facut curat printre candidati

La Universitatea de Vest din Timișoara nu ai nevoie doar de note mari ca să fii student pe locuri bugetate! Trebuie să treci și de o probă, care să ateste că meriți să înveți gratuit. Unii candidați n-au reușit să treacă de acest filtru, astfel că o parte dintre ei, chiar și cu medii de 8 – 8.7 la admitere, n-au intrat la facultate!

Incepe admiterea la Politehnica: la facultatile cele mai cautate se intra doar cu examen

Universitatea Politehnica organizează, în intervalul 18-26 iulie, concursul de admitere pentru ciclul licenţă. Sunt nu mai puțin de 56 de specializări oferite de 10 facultăți, în Timișoara și Hunedoara. Admiterea se face prin examen sau pe bază de dosar, în funcție de specializarea dorită.

Incep admiterile de toamna. Peste 600 de locuri fara taxa la UVT si Politehnica

Universitatea de Vest și Politehnica Timișoara se pregătesc pentru o nouă tranșă de admiteri, după cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Ambele universități mai au locuri disponibile atât la buget, cât și la taxă. În cazul UVT, înscrierile se vor desfășura în perioada 8-21 septembrie, respectiv 5-8 septembrie în cazul Politehnicii Timișoara.

Locurile fara taxa, ocupate aproape integral la UVT, cele cu taxa, doar pe o treime

După ce s-au confruntat cu examenul de Bacalaureat și mai apoi cu probele de admitere, absolvenții de liceu care și-au dorit să învețe la una dintre facultățile Universității de Vest au aflat în sfârșit dacă sunt studenți. Circa 300 de locuri au rămas neocupate la „fără taxă”, dar la acestea au prioritate anumite categorii de tineri.

Aglomeratie la Politehnica: peste 3.500 de candidati pe 2.200 de locuri

Chiar dacă au câștigat bătălia cu bacalaureatul, pentru unii absolvenți de liceu încă nu a început vacanța. Este și cazul celor câteva mii de tineri care se pregătesc acum de examenul de admitere la facultate. Pentru viitorii studenți ai Universității Politehnica Timișoara, repartizarea locurilor a început de luni.

Top