Arhiva pentru eticheta: cetate

Avizele de acces în zona Cetate se prelungesc din oficiu

Avizele de acces în zona Cetate se prelungesc din oficiu

Primăria Timișoara, prin Comisia de Circulație de la nivelul municipiului, a hotărât prelungirea valabilității avizelor emise pentru accesul autovehiculelor în zona Cetate (semnalizată conform prevederilor OUG 195/2002). Astfel, se vor prelungi, din oficiu, până la sfârșitul anului 2023, toate avizele emise cu termen de valabilitate până la sfârșitul lunilor ianuarie, februarie, martie, respectiv aprilie, 2023

Revine în fortăreața medievală garda Cetății Deva

Oștenii Gărzii Cetății Devei se reîntorc în fortăreața medievală care străjuiește orașul. Aceștia vor patrula printre ziduri și îi vor întâmpina pe vizitatori în cadrul unei noi ediții a evenimentului Istoria și legendele Cetății Devei, ce va avea loc duminică. Între orele 11,00 și 13,00, turiștii vor putea asista la rondul cavalerilor Gărzii Cetății, iar

Săptămâna altfel, în Cetate. Începe Festivalul Artelor Timișorene / PROGRAM

Festivalul Artelor Timișorene va anima, cel puțin teoretic, centrul orașului. În fiecare după-amiază, timp de o săptămână, sunteți așteptați să „gustați” câte un pic de artă. Programul include muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, design, literatură, fotografie și nu numai.

Cetatea Timișoarei ar putea fi premiată la Londra. Pentru cum a revenit la viață după reabilitare

Pe 22 iunie, Timișoara ar putea primi, la Londra, un premiu pentru felul în care a fost reabilitat centrul istoric. Acest proiect a fost nominalizat la Premiile Emerging Europe, fiind singurul din România. De această dată, nu este vorba, spun reprezentanții PMT, de un premiu plătit.

Cetatea, fara cabluri. Primaria Timisoara trebuie sa decida de cand incepe operatiunea

Timișoara ar putea avea, în sfârșit, în această primăvară, prima zonă liberă de cabluri! Este vorba de centrul istoric, unde operatorii vor duce în subteran toate „firele”, sub supravegherea atentă a primăriei. Nu mai trebuie decât să fie dat ordinul de… tăiere!

Fortificatia de la Cornesti, minunea de la doi pasi de Timisoara: intre Luftwaffe si scanari 3D / FOTO

În Timiș există unul dintre cele mai mari situri arheologice din Europa, însă acesta este mai cunoscut în străinătate decât în România. Fortificația cu valuri de pământ de la Cornești continuă să ofere arheologilor tot felul de surprize. Sezonul de săpături 2017 este aproape gata, dar anii următori vor fi și ei la fel de plini.

Alo, primaria, cine se pregateste sa fie capitala culturala, Timisoara sau Oradea?

Tocmai ce-am aflat că în Oradea se poate. Ce se poate în Oradea liberalului Ilie Bolojan și nu se poate în Timișoara penelistului Nicolae Robu? Păi se poate ca în Oradea municipalitatea să interzică în zona centrală magazinele second-hand, agențiile de pariuri, saloanele de jocuri de noroc, casele de amanet, spălătoriile și service-urile auto.

Dispar cablurile care brazdeaza Cetatea! Exista in sfarsit un termen pentru ingroparea lor

În Timișoara va apărea, în curând, prima… zonă liberă de cabluri! Este vorba de Cetate, unde operatorii vor duce în subteran toate „firele”, sub supravegherea atentă a primăriei. Dacă totul merge bine, în câteva săptămâni operațiunea ar trebui să fie gata.

Am putea scapa, in sfarsit, de Totem! Cand ar putea disparea fierotania din fata Palatului Baroc

Sunt șapte statui, în valoare de aproape 146.000 de euro, în zona Cetate, dar cea mai urâtă dintre ele ar putea dispărea totuși la un moment dat. Este vorba despre construcția ruginită din fața Palatului Baroc, care adăpostește un post trafo și pe care ar fi trebuit să fie amplasat un… omuleț.

Cadane, tunuri, soldati si-o cetate – povestea Timisoarei, spusa pe viu, in Piata Libertatii / FOTO

Istoria Timișoarei, spusă pe muzică, cu 200 de figuranți în costume de epocă – s-a întâmplat sâmbătă seară, în Piața Libertății, în fața unor spectatori pe care ploaia pornită spre finalul spectacolului nu i-a îndepărtat de finalul poveștii. Cetatea celebrează încă trei secole de la eliberarea de sub stăpânirea otomană.

Restrictiile pentru biciclisti din centrul Timisoarei ar trebui ridicate! Un consilier local sustine ca sunt ilegale

Comisia de Circulație nu le poate interzice bicicliștilor să traverseze centrul Timișoarei, pentru că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de plenul CL. Consilierul local Ion-Ardeal Ieremia l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe această temă și are și două propuneri prin care situația poate fi reglementată.

Piata Tarcului sau Piata… Oii? Inca doua ciudatenii au aparut in Cetate / FOTO

După ce banca din lemn din Piața Țarcului a fost înlocuită, acum câteva săptămâni, de o construcție din material plastic, în zonă au apărut și două… animăluțe! Este vorba despre un fluture și o oaie, pe care le-a vrut neapărat acolo arhitectul Șerban Sturdza.

Totemul din Piata Unirii mai ramane o vreme… post trafo!

Ultima statuie din cele șapte cumpărate de Primăria Timișoara pentru zona Cetate rămâne neterminată. Ciudatei construcții din fața Palatului Baroc îi lipsește un… omuleț, care nu va ajunge la locul lui prea curând. Motivul? Banii! PMT ar fi plătit totuși pentru monument aproape 14.000 de euro.

Cetatea a fost receptionata! Cu o conditie: sa se schimbe copaceii uscati din Piata Libertatii!

Lucrarea din Cetate a fost recepționată în această săptămână! Asta spune primarul Nicolae Robu, conform căruia este vorba despre partea de proiect executată de Romprest, urmând ca, până la finele lunii iunie, să fie recepționată și conservarea vestigiilor. Totul are garanție cinci ani. Vineri se schimbau… niște copăcei în Piața Libertății!

8,5 milioane de euro: atat trebuie sa dea primaria din bani proprii pentru proiectele europene neterminate

Ca să nu pierdem 177 milioane de lei, trebuie să plătim 38 de milioane! Aceasta este suma pe care trebuie s-o acopere, de la bugetul local, Primăria Timișoara, pentru proiectele cu finanțare europeană neterminate până la 31 decembrie 2015. Mai e o condiție esențială: lucrările să fie finalizate integral la 30 iunie 2016. Altfel, va fi jale.

Prima editie a Zilei Tinerilor: inaugurare de piata neterminata si tineri… pe la terase

Prima ediție a Zilei Tinerilor, care a avut loc sâmbătă, în zona Cetate, nu s-a bucurat de prea mult succes. Deși în program erau trecute o mulțime de activități, lucrurile nu au stat deloc așa. Totuși, primarul Nicolae Robu a avut timp să inaugureze Piața Sfântul Gheorghe, chiar dacă, așa cum recunoaște și el, lucrările nu sunt gata.

Cetatea, in sarbatoare! Zilele cartierului, in Piata Libertatii si Parcul Rozelor

Timișorenii care locuiesc în Cetate au și mai multe motive să iasă din case la acest sfârșit de săptămână. Pe 23 și 24 aprilie au loc zilele cartierului, organizate de consiliul consultativ, în colaborare cu Primăria Timişoara şi Casa de Cultură. Vor avea loc o mulțime de evenimente, care vor anima întreaga zonă.

Top