Arhiva pentru eticheta: degustare

alergotura

Iesi din urban! Alergare cu relaxare, vin si delicatese la ceaun

Iesi din urban! Alergare cu relaxare, vin si delicatese la ceaun

După o săptămână de muncă grea, timișorenii pot primi o răsplată pe măsură. Totul, datorită unui nou eveniment Alergotura, care-și propune să-i scoate pe cetățeni din urban și să-i ducă la… pădure. Aici vor putea să alege, dar și să savureze un vin bun.

concurs de carnati18

Cei mai buni carnati din Banat se fac, totusi, la Satchinez! / FOTO

Cu o istorie care se pierde undeva în… negura redacției ziarului de limbă germană din Timișoara, degustarea cârnaților bănățeni a adunat, joi, în jur de 70 de feluri de astfel de delicatese. Jurizarea a fost mai grea decât în anii precedenți, dar premiul cel mare a plecat, din nou, către Satchinez.

cirnati

Nemteste: cei mai buni carnati intra din nou in concurs la Timisoara!

La finele lunii ianuarie va fi ales, din nou, la Timișoara, producătorul celor mai buni cârnați din zona Banatului. După trei ediții în deplasare, la Sânnicolau Mare, Lugoj și Sântana, „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”, organizată de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung”, se întoarce… acasă.

curs de vinuri

Opt ore, pentru a descoperi povestea vinului

Timișorenii pot învăța secretele degustării vinului. Durează doar opt ore, la finele cărora vor privi cu alți ochi licoarea lui Bachus. „Vinul este o ființă vie, care se naște, se dezvoltă, ajunge la apogeu, apoi îmbătrânește și în final se stinge. Secretul este să-l consumăm în momentul în care ne poate oferi plăcerea maximă”, explică organizatorii unui curs de degustători.

Delicii tunisiene la Timisoara / FOTO

Au pregătit cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale şi s-au întâlnit să se mândrească cu ele. Studenţii tunisieni de la Timişoara s-au întâlnit marţi seara pentru a-şi aminti aromele de acasă. Fiecare a preparat o prăjitură sau un fel de mâncare, pe care le-au împărţit, apoi, prieteneşte.

Top