Arhiva pentru eticheta: falt

Efectele iernii: facturile la intretinere ii vor usca de bani pe timisoreni

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni îi vor „arde” serios la buzunare pe abonații sistemului centralizat de termoficare. Facturile la încălzire vor fi mai mari în ianuarie decât în decembrie și vor crește și în februarie. Reprezentanții FALT și ai Colterm se contrazic pe tema procentului de majorare.

Colterm da in judecata asociatiile de proprietari care refuza plata retroactiva

A câştigat procesul cu Prefectura Timiş, care a atacat în instanţă scumpirea gicaloriei, iar acum vrea să-şi scoată banii. Colterm susţine că are de recuperat peste 18 milioane de lei de la populaţie. Locuitorii unor garsoniere vor avea de plătit în plus în jur de 12 lei pe lună, iar cei ai unui apartament de patru camere, aproximativ 30 de lei.

„Colterm mizeaza pe frica oamenilor”

Petru Olariu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, e categoric: Colterm nu poate lua banii retroactiv pe agentul termic pentru că instanţa s-a pronunţat doar asupra valabilităţii hotărârii de consiliu local care stabileşte preţul gigacaloriei, dar nu şi asupra datei de la care intră aceasta în vigoare. Olariu sfătuieşte asociaţiile de proprietari să refuze la plată factura cu diferenţa de preţ.

Certificatul energetic nu e obligatoriu

Cei care încheie un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil nu sunt obligați să prezinte certificatul energetic. Inițiativa a intrat în vigoare de la începutul acestui an și aparține Uniunii Notarilor Publici din România.

FALT acuză, în continuare, E.ON Gaz

Timişorenii care au semnat contractul cu compania furnizoare de gaz sunt expuşi abuzurilor din partea E.ON Gaz. Cel puţin aşa susţine Petru Olariu, preşedintele Asociaţiilor de Locatari Timişoara, care a reclamat compania la AgenţiaNaţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Dezbatere publică degeaba

Blocurile vor mai fi reabilitate termic la Sfântu’ Aşteaptă. Noua legislaţie care reglementează acest aspect este imposibil de pus în practică. Reprezentanţii FALT organizează o dezbatere publică pe această temă, conştienţi că totul va rămâne doar în faza de discuţii.

Top