Arhiva pentru eticheta: hoteluri

Se cauta peste 1.000 de romani care vor sa lucreze in Grecia

Se cauta peste 1.000 de romani care vor sa lucreze in Grecia

Aveți între 18 și 35 de ani și vreți să lucrați în Grecia? Acum e momentul să faceți primii pași, pentru ca, din primăvară, să fiți deja pe o insula însorită. Sunt disponibile peste 1.000 de locuri de muncă, în Creta, Santorini, Thassos, Corfu și nu numai.

Baile Herculane, de la imparateasa Sissi, la dezastrul lui Iosif Armas / FOTO

Singurele stațiuni din Europa unde apa termală conține sulf coloidal sunt Băile Herculane și Karlovy Vary (Cehia). Nu e singurul lucru care leagă cele două stațiuni, însă diferențele dintre ele sunt ca de la cer la pământ. Karlovy Vary a renăscut în ultimii 20 de ani, în timp ce în Băile Herculane dezastrul e la el acasă.

Teoretic, romanilor le merge bine

Câştigul salarial mediu nominal net a a ajuns, în decembrie 2010, la 1.496 lei, fiind cu peste opt procente mai mare decât în noiembrie şi cu 1,3% mai mare faţă de decembrie 2009. Cele mai mari salarii sunt în activităţile de intermedieri financiare, iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante.

Turismul romanesc, in cadere libera

Numărul turiștilor care s-au cazat, anul trecut, în pensiunile și hotelurile românești a scăzut cu 7% față de 2009. Datele Institutului Național de Statistică arată că românii au plecat mai puțin în străinătate, preferând tot mașina ca mijloc de deplasare.

Top