Arhiva pentru eticheta: ioan holender

Holender: „Cum sa fie Timisoara Capitala Culturala Europeana in aceasta stare de paralizie?”

Holender: „Cum sa fie Timisoara Capitala Culturala Europeana in aceasta stare de paralizie?”

Ioan Holender crede că, în momentul de față, Timișoara e prea indiferentă și prea plictisită pentru a deveni Capitală Culturală Europeană. Fostul director al Operei de Stat din Viena s-a supărat, miercuri, și pentru că la întâlnirea cu el n-au fost prezenți mai mulți ziariști din presa tipărit. Asta, în condițiile în care în urbea de pe Bega mai există doar un singur cotidian pe hârtie.

Cea mai importanta intalnire din 2013 a Rotaract are loc la Timisoara

Ioan Hollender, Marius Vlad Budoiu, directorul operei din Cluj-Napoca, și Victor Opaschi, secretar de stat în Ministerul Culturii, vin la Timișoara, la un eveniment al cluburilor Rotaract. Tineri rotaractieni din Europa promovează imaginea Timişoarei pe continent, în demersul întreprins de autorităţile locale pentru câştigarea statutului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Maestrul Holender confunda cocina cu „Acvariul”

Printr-o decizie a primarului Gheorghe Ciuhandu, Ioan Holender a devenit recent „ambasador onorific al municipiului Timişoara pentru susţinerea şi promovarea candidaturii municipiului Timişoara la titlul de Capitală culturală europeană”. Fostul director al Operei din Viena este ambasadorul unui oraş cu pieţe frumoase, traversat de un canal Bega redevenit navigabil cu ajutorul unor proiecte europene.

Moare mapamondul de grija noastră

Fostul comisar european Chris Patten e ca şi „Meleacă”, care te aşa şi pe dincolo şi pleacă. Ca oficial european, „Ipse” ăsta a declarat, în urmă cu câţiva ani, prin aprilie 2004, pe vremea tandemului Iliescu-Năstase, că „România, în special, e o ţară sălbatică”.

Top