Arhiva pentru eticheta: ordonanta

PNL s-a sucit! Isi asteapta inapoi traseistii

PNL s-a sucit! Isi asteapta inapoi traseistii

Dacă inițial liderii PNL nici nu voiau să audă de reprimirea primarilor care au dezertat în toamna anului trecut, prin așa-numita ordonanță a traseiștilor, acum par să se fi răzgândit. În Timiș, 16 „fii rătăcitori” sunt așteptați înapoi în partid, unde probabil se va tăia și vițelul cel mai gras în cinstea lor.

Paradoxul alegatorului „traseist”

Sorin Cociobea. Îi știți povestea. Consilier județean beneficiar al „ordonanței traseiștilor” pe ruta PDL-PSD. Era să rămână anonim în politica timișeană dacă nu făcea afirmația cum că PSD este un „cancer”. „Avansați înainte”, „coborâți jos”, bun, a observat omul gaura din macaroană și s-a luminat la față.

Vremea traseistilor

Probabil caz unic în lume, în România, o lege a fost suspendată pentru 45 de zile printr-o ordonanță de urgență. Exact, e vorba de ordonanța care a permis vagabondajul politic al aleșilor locali. Totul, cu un singur scop: victoria lui Victor Ponta în alegeri. În Timiș, PSD s-a îmbogățit cu 19 primari prin această ordonanță, dar tot degeaba.

„S-o pice” si ordonanta traseistilor

Scria cineva după alegerile prezidențiale despre plăcerea de a urmări tristețea celor de la Antena 3 în momentele de după aflarea rezultatului. Niște clișee etice spun că nu e bine să te bucuri de necazul altuia. Poate că așa o fi, dar unii dintre noi suntem păcătoși și iată că nu ne refuzăm uneori un moment de încântare în stare pură, ca aerul de munte.

A expirat ordonanta traseistilor! PSD Timis are 19 primari nou-nouti

După 40 de zile de mutări, schimbări și „trădări”, Ordonanța 55, a traseiștilor politici, nu mai este în vigoare. În acest interval, primarii și aleșii locali care au vrut să se mute sau au fost convinși să schimbe tabăra au făcut acest lucru, fără teama de a-și pierde mandatele. Partidele au început acum să facă bilanțuri. Și în Timiș, cei mai câștigați sunt PSD-iștii.

Efectul migratiei curvelor (politice) asupra alegerilor prezidentiale in Timis

Așadar, săptămâna trecută s-au văzut și în Timiș primele efecte ale ordonanței de guvern care îi lasă pe aleșii locali să-și caute un nou partid timp de 45 de zile. Un act legislativ discutabil din punct de vedere legal, însă absolut dezgustător din punct de vedere moral, cu mari conotații electorale în ajunul alegerilor prezidențiale. Ordonanța are însă și o mică latură benefică – vorba lui Vasile Blaga – având darul să despartă bărbații de curve.

Ordonanta e subiect bun de glume: Robu spune ca Bojin l-a plagiat!

Nicolae Robu și Titu Bojin au păreri diferite în ceea ce privește ordonanța care permite aleșilor locali să migreze dintr-un partid în altul fără a-și pierde funcțiile. Liderul PSD Timiș susține că ordonanța va face curățenie în politica locală, iar liberalul spune că actul nu aduce nimic democratic. Cu toate acestea, amândoi se țin de glume și își fac unul altuia invitații în partid.

Bojin nu crede ca va avea nevoie de un camion pentru primarii migratori! Restul lumii asteapta

Politicienii locali încep să-și facă socotelile de după publicarea care permite aleșilor locali să migreze dintr-un partid în altul fără să își piardă funcția. Aceasta a fost publicată marți în Monitorul Oficial. Președinții filialelor din Timiș sunt liniștiți. Niciunul nu pare convins că din partidele lor va pleca cineva, dar toți așteaptă, mai mult sau mai puțin pe față, „migratorii” din alte formațiuni.

Ehegartner: PNL este de vina pentru ordonanta traseistilor

Senatorul Petru Ehegartner susține că politicienii privesc greșit problema ordonanței propusă de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Acesta este de părere că discuția a fost concentrată prea mult pe consecințele ordonanței, când, de fapt, ar trebui să se vorbească despre cauzele care au dus la propunerea acesteia. Cine e de vină? PNL, partidul în care activa până acum câteva luni.

E oficial: sala Capitol ramane a filarmonicii

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, ca Sala Capitol şi fosta grădină de vară să revină în proprietatea şi administrarea Consiliului Local Timişoara. Mii de timişoreni au cerut acest lucru prin scrisori trimise autorităţilor centrale, după ce, în luna mai, executivul dădea Sala Capitol înapoi, către RADEF.

Top