Arhiva pentru eticheta: preventie

Sfatul polițiștilor timișeni pentru șoferi: Conduceți prudent. Viața are prioritate!

Sfatul polițiștilor timișeni pentru șoferi: Conduceți prudent. Viața are prioritate!

Având  în vedere faptul că în acest sfârșit de săptămână este Sărbătoarea Floriilor și Paștele catolic, iar traficul rutier a devenit destul de aglomerat, deoarece multe persoane se deplasează spre diferite destinații, reprezentanții IPJ Timiș revin cu rugămintea ca șoferii să acorde o atenție sporită în timpul deplasărilor, astfel încât să fie evitate accidentele. Poliţişti

Programele naţionale de sănătate, aprobate de Guvern. Ce boli vizează

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au propus, iar Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de Hotărâre privind aprobarea programelor naţionale de sănătate. Documentul stabilește cadrul legislativ pentru continuarea activităților din cadrul programelor naționale de sănătate aflate în derulare, dezvoltarea acestora pentru includerea unor noi beneficiari. Vor fi introduse noi programe și activități

Elevii din trei licee timișorene, informați despre consumul de droguri într-un proiect de prevenție

Polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au mers în această săptămână la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon,  Colegiul Național Ana Aslan și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu pentru a le vorbi elevilor despre efectele devastatoare ale consumului de droguri. Proiectul se numește „Drogurile, aripi de

Aveți grijă de poșete și buzunare în tramvai! Polițiștii împart pliante de prevenție

Când așteptați autobuzul sau alt mijloc de transport în stații aglomerate, dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră. Acesta este unul dintre sfaturile oferite de polițiști călătorilor. Marți, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfăşurat activități de informare în tramvaie și în stațiile mijloacelor de transport

Alarmant: varsta de debut a diabetului la pacientii din Romania a scazut pana la 1 – 2 ani

Locuitorii din vestul României au un regim alimentar mai bun decât restul ţării. Aici se înregistrează cea mai scăzută rată a prezenţei diabetului, cu 8,8% din totalul populaţiei afectată de această boală. Timişul stă chiar şi mai bine: doar 4-5% din populaţie ar suferi de diabet. Problema este însă că prea puțini oameni ajung să se și trateze corespunzător.

21 de milioane de euro, pentru depistarea cancerului de san. Program de preventie in premiera in Romania

Peste 30.000 de femei vor fi consultate gratuit până în 2023, prin Programul pilot de depistare precoce a cancerului de sân. Acesta va începe în 2018 și va fi derulat de Ministerul Sănătății, care primește finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 21 milioane euro.

Cancerul de col uterin se vindeca. Dar 70% dintre banatence n-au facut, in ultimii trei ani, testul salvator

La fiecare două ore, o femeie este diagnosticată în România cu cancer de col uterin. Suntem pe primul loc în Europa, această maladie fiind este principala cauză de deces pentru româncele cu vârste între 15 și 44 de ani. Caravana „Protejează-i aripile” își propune să pună accent pe prevenție.

Propunere liberala: centru de tratare a dependentilor de droguri in Timis

Tot mai mulți dependenți de droguri, alcool și jocuri de noroc, dar mult prea puține facilități pentru tratarea acestora. Consilierul județean Marius Martinescu (PNL) solicită înființarea unui centru specializat, iar realizarea documentației ar costa 180.000 de lei. Urmează ca aleșii județeni să decidă.

UMF salveaza vieti! Un laborator din Timisoara poate preveni aparitia cancerului mamar

Cancerul de sân afectează anual mii de femei din România. Universitatea de Farmacie și Medicină din Timișoara beneficiază de un laborator dotat la cele mai înalte standarde, care poate ajuta la depistarea timpurie a anomaliilor care duc la apariția cancerului mamar, cercetare extrem de utilă în prevenirea bolii.

3,4 milioane de euro pentru a proteja Banatul de inundatii

Senzori care măsoară nivelul apei în baraje și cantitățile de precipitații căzute, dar și două centre de intervenție rapidă – totul, pentru a crește capacitatea de intervenție în caz de calamitate naturală. Un program național de peste 60 de milioane de euro va aloca Banatului o sumă importantă la acest capitol.

A inceput campania de consultatii gratuite pentru prevenirea cancerului de prostata

La Clinica de Urologie a Spitalului Județean a început, luni, o campanie de prevenție desfășurată în premieră la Timișoara. Este vorba de o serie de consultații gratuite pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, în scopul prevenirii cancerului de prostată.

Boala parodontala, intre mit si realitate

Poate ai văzut reclama aceea când un om se spală pe dinți și îi cade unul (sau doi) în chiuvetă sau și se arată cum scuipă sânge? Apoi ți se spune să cumperi o anumită pastă de dinți ca să vindeci boala parodontală? Lăsând la o parte faptul că mi se pare o reclamă (ca realizare) cu un gust discutabil… mesajul e departe de adevărul pe care îl promovează.

Alimente miraculoase in preventia cancerului oral

Statisticile privind cancerul oral în România sunt sumbre: peste 2.000 de persoane pierd, anual, lupta cu cancerul oral, țara noastră se afla pe locul 17 în lume din punct de vedere al incidenței acestei boli, iar numărul cazurilor a crescut de șapte ori în ultimii 30 de ani. De aceea este foarte important să conștientizăm riscurile la care suntem expuși și să luăm măsurile necesare pentru a preveni apariția bolii.

In numele sperantei, Help25 a aprins bradul de Craciun / FOTO

Campania Help25 continuă și în luna decembrie. Miercuri seară, în Piața Victoriei a fost aprins bradul de Crăciun și au fost prezentate cele 25 de ambasadoare ale campaniei. Toate vor să atragă atenția asupra importanței prevenției în cazul cancerului de sân. De acum, puteți contribui și prin SMS la adunarea sumei necesare pentru cumpărarea unui mamograf performant.

Help25, o campanie care salveaza vieti, are nevoie de noi

În secolul XXI, cancerul de sân nu e o boală care ucide. Este însă un adevăr de care prea puține românce sunt conștiente în acest moment. O campanie ambițioasă, care va începe peste câteva zile, vrea să schimbe percepția femeilor asupra acestei maladii și să le ajute să iasă învingătoare. Help25 pleacă la drum fix la 1 octombrie și se va încheia peste 25 de luni.

Top