Arhiva pentru eticheta: traditie

Arhitecta Printului Charles, la un atelier antikitsch in Gladna Romana. Lemn da, termopan ba

Arhitecta Printului Charles, la un atelier antikitsch in Gladna Romana. Lemn da, termopan ba

Termopanul și plasticul care înlocuiesc tot mai des lemnul porților și al ferestrelor nu sunt semne de bunăstare, ci de kitsch. De asta încearcă să- i convingă pe timișeni cei de la „Poartă Artă!”. Ei au, în această perioadă, un aliat puternic: Silvia Demeter Lowe, arhitecta Prințului Charles pentru casele din Transilvania.

Hai la Rakijada: la Sanpetru Mare se alege cel mai bun rachiu de prune

La Sânpetru Mare dau în clocot cazanele de rachiu! Aici are loc sâmbătă a șaptea ediție a Festivalului Rachiului, eveniment devenit tradiție. Vor fi multe licori speciale, mâncare de să te lingi pe degete, premii și multă distracție. Seara se încheie cu Ana Bekuta, care va susține un concert extraordinar.

Mare meci mare si o provocare: Cine-s mai buni, sotii sau burlacii?

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din Fabric este meciul anual dintre fotbaliștii căsătoriți și necăsătoriți. Din 1936, cei născuți și crescuți în aceast legendar cartier al Timișoarei încearcă să descopere cine sunt mai buni. Răspunsul pentru anul de grație 2017 îl vom afla sâmbătă, începând cu ora 18, pe gazonul bazei Electrica.

A inceput Festivalul Inimilor: folclor pe saturate, in Parcul Rozelor / FOTO

Ediția cu numărul 27 a Festivalului Inimilor, unul dintre evenimentele de tradiție ale Timișoarei, a început în forță miercuri seară. Timișorenii au luat cu asalt Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, pentru un spectacol susținut de Ansamblul Timișul. Festivalul continuă până duminică, iar joi seară este programată și parada prin Piața Victoriei.

Regasiti gustul copilariei la Cofetaria Trandafirul! Expozitie dulce de sarbatori / FOTO

Cu toți ducem dorul delicioaselor prăjituri făcute de bunicile noastre, pe vremea când eram copii. Acum putem regăsi gustul de neuitat al doboșului, al napolitanelor de casă și al turtei dulci la expoziția cu vânzare organizată, de sărbători, la cofetăriile Trandafirul. Tot aici, pofticioșii vor putea găsi delicatese cu lavandă, ciocolată belgiană și câte și mai câte.

De 31 de ori Romanesti: duminica se canta din nou in pestera

Concertul din peștera Românești împlinește 31 de ani, iar speo-melomanii sunt așteptați din nou în număr mare la eveniment. Va fi un singur concert, așa că luați-vă rezerva de timp necesară pentru a admira atât peisajul superb, cât și pentru a ajunge la peșteră înainte de ora anunțată de începere a concertului.

Zilele Dovleacului de la Kikinda: o ludaie de peste 400 de kilograme si mult… strudel / FOTO

Plăcintă. Ștrudel. Cu mălai. Copt în cuptor, cu zahăr sau miere. Țuică. Dulceață. Pictat. Sunt doar câteva dintre „întrebuințările” dovleacului, căruia i-au fost dedicate, la Kikinda, nu mai puțin de patru zile. E dovada că, dacă vrei, se poate: orășelul de nici 40.000 de locuitori și-a găsit o marcă înregistrată și, timp de trei decenii, a crescut-o… mare și frumoasă.

Targul olarilor, la Jupanesti

Dacă aveți poftă de o ieșire din cotidian, într-un loc în care tradiția încă se îmbină în mod fericit cu modernitatea, suneți asteptați, duminică, 30 august, la târgul olarilor de la Jupânești. Organizatorii evenimentului au pregătit mai multe surprize.

Reteta munteneasca: Praznicul porcului / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

Cum sa faceti cozonac acasa: reteta traditionala si simpla / FOTO

În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. Acum, în prag de Crăciun, deși magazinele sunt pline de tot felul de cozonaci, ați putea încerca să-i faceți singuri, acasă. Nu e deloc complicat, iar gustul e incomparabil.

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

Reteta din Oltenia: Polonice oltenesti / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… polonice oltenești.

Reteta din Oltenia: Sarmale în dovleac / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de sarmale în… dovleac, originară din Oltenia

Reteta traditionala: Zeama moldoveneasca / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de zeamă moldovenească.

Top