Arhiva pentru eticheta: traditie

festivalul inimilor9

A inceput Festivalul Inimilor: folclor pe saturate, in Parcul Rozelor / FOTO

A inceput Festivalul Inimilor: folclor pe saturate, in Parcul Rozelor / FOTO

Ediția cu numărul 27 a Festivalului Inimilor, unul dintre evenimentele de tradiție ale Timișoarei, a început în forță miercuri seară. Timișorenii au luat cu asalt Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, pentru un spectacol susținut de Ansamblul Timișul. Festivalul continuă până duminică, iar joi seară este programată și parada prin Piața Victoriei.

cake christmas

Regasiti gustul copilariei la Cofetaria Trandafirul! Expozitie dulce de sarbatori / FOTO

Cu toți ducem dorul delicioaselor prăjituri făcute de bunicile noastre, pe vremea când eram copii. Acum putem regăsi gustul de neuitat al doboșului, al napolitanelor de casă și al turtei dulci la expoziția cu vânzare organizată, de sărbători, la cofetăriile Trandafirul. Tot aici, pofticioșii vor putea găsi delicatese cu lavandă, ciocolată belgiană și câte și mai câte.

romanesti1

De 31 de ori Romanesti: duminica se canta din nou in pestera

Concertul din peștera Românești împlinește 31 de ani, iar speo-melomanii sunt așteptați din nou în număr mare la eveniment. Va fi un singur concert, așa că luați-vă rezerva de timp necesară pentru a admira atât peisajul superb, cât și pentru a ajunge la peșteră înainte de ora anunțată de începere a concertului.

kikinda dovleci

Zilele Dovleacului de la Kikinda: o ludaie de peste 400 de kilograme si mult… strudel / FOTO

Plăcintă. Ștrudel. Cu mălai. Copt în cuptor, cu zahăr sau miere. Țuică. Dulceață. Pictat. Sunt doar câteva dintre „întrebuințările” dovleacului, căruia i-au fost dedicate, la Kikinda, nu mai puțin de patru zile. E dovada că, dacă vrei, se poate: orășelul de nici 40.000 de locuitori și-a găsit o marcă înregistrată și, timp de trei decenii, a crescut-o… mare și frumoasă.

olari

Targul olarilor, la Jupanesti

Dacă aveți poftă de o ieșire din cotidian, într-un loc în care tradiția încă se îmbină în mod fericit cu modernitatea, suneți asteptați, duminică, 30 august, la târgul olarilor de la Jupânești. Organizatorii evenimentului au pregătit mai multe surprize.

Praznicul porcului

Reteta munteneasca: Praznicul porcului / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

reteta cozonac

Cum sa faceti cozonac acasa: reteta traditionala si simpla / FOTO

În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. Acum, în prag de Crăciun, deși magazinele sunt pline de tot felul de cozonaci, ați putea încerca să-i faceți singuri, acasă. Nu e deloc complicat, iar gustul e incomparabil.

rosii umplute14

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

polonice oltenesti14

Reteta din Oltenia: Polonice oltenesti / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… polonice oltenești.

Sarmale in dovleac

Reteta din Oltenia: Sarmale în dovleac / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de sarmale în… dovleac, originară din Oltenia

zeama moldoveneasca

Reteta traditionala: Zeama moldoveneasca / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de zeamă moldovenească.

Cocartita, Cocarta sau Gateje

Reteta din Moldova: Cocartita sau gateje/ FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… cocârtiță, sau găteje.

malai cu dovleac23

Reteta din Moldova: Malai cu dovleac la cuptor / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova.

smaren bucovinean

Reteta din Bucovina: Smaren / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de smaren provine din satele din Bucovina.

Top