Arhiva pentru eticheta: zapada

deszz

Timisul e pregatit de iarna! Cel putin pe hartie

Timisul e pregatit de iarna! Cel putin pe hartie

Teoretic, poate să vină iarna: Timișul este pregătit să facă față nămeților. Există inclusiv spații de cazare, în situația în care vor exista persoane blocate în trafic. Totuși, prefectul Mircea Băcală vrea să verifice și în teren datele care i-au fost comunicate de diversele instituții cu atribuții în deszăpezire.

prima ninsoare1

Oficial, primaria n-a fost luata prin surprindere de ninsoare

La Timișoara a căzut, în sfârșit, prima ninsoare din această iarnă. În câteva zeci de minute, străzile s-au acoperit cu un covor subțire de nea, de ajuns însă pentru a le crea probleme șoferilor. Firmele care au contract cu primăria au intervenit imediat, spun oficialii PMT. Cu șase utilaje!

zapada pe strada

Pentru ca… se schimba clima, primaria a ajustat tarifele la deszapezire!

Consilierii locali au adoptat, în regim de urgență, în ultimul plen, ajustarea tarifelor pentru deszăpezire. Primăria a constatat că… vine iarna și nu vrea să fie prinsă nepregătită. Nici în acest sezon rece însă, utilajele nu vor înlătura omătul de pe aproape 300 de străzi, care nu sunt cuprinse în planul de deszăpezire.

trotuare cu gheata1

Nicio amenda pentru trotuarele pline de gheata! Prea putina zapada pentru frezele primariei

Cu trotuarele pline de gheață și pietonii în pas de melc, ca să nu-și rupă picioarele, nicio amendă nu a fost dată la Timișoara celor care trebuia să se ocupe de curățarea acestor zone. Nici frezele de zăpadă cumpărate de primărie nu au fost folosite, pentru că… n-a nins destul, iar omătul n-a fost destul de afânat!

zapada

Sa vina ninsoarea! Primaria e pregatita, dar sunt 300 de strazi care nu vor fi deszapezite

Primarul Nicolae Robu vrea o iarnă la fel ca aceea de anul trecut, cu foarte puțină zăpadă. Edilul spune însă că și dacă va ninge consistent, nu vor fi probleme, pentru că așa i-au spus directorii celor două firme care împart orașul la acest capitol. Pe o treime din străzile Timișoarei însă, plugurile nu vor ajunge nici în acest an.

trotuare deszapezite

Codul galben de zapada nu-l sperie pe Robu

Zăpada îi dă dureri de cap, așa cum n-o făcea pe vremuri. Totuși, primarul Nicolae Robu crede că deszăpezirea va merge strună, astfel că nu vor fi probleme în trafic, iar răutăcioșii nu vor mai ironiza eforturile făcute. El speră că și trotuarele vor trece clasa la acest capitol, după ce au fost notate cu 3 în iarna trecută.

Top