Politica articole

eurobarometru

Eurobarometru: aproape două treimi din români ar vota pentru rămânerea în UE

Eurobarometru: aproape două treimi din români ar vota pentru rămânerea în UE

Aproape jumătate dintre români (49%) văd ca un lucru bun apartenența la Uniunea Europeană, iar în cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în UE. Aceste date și altele apar într-un eurobarometru prezentat miercuri de Parlamentul European.

polivalentă

USR Timiș, mesaj pentru Robu și Dobra: Jocurile de imagine nu țin loc de grinzi de susținere

Ar trebui să colaboreze, nu să se dueleze în declarații, în timp ce sala polivalentă rămâne doar pe hârtie. USR Timiș le cere lui Nicolae Robu și Călin Dobra să pună capăt disputelor și să decidă asupra amplasamentului viitoarei investiții, cel mai bun fiind zona stadionului.

florian mihalcea

Florian Mihalcea, membru în Consiliul Național al Institutului Revoluției Române

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind numirea unor membri în Consiliul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Printre aceștia, Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara.

werner wolff

Printr-un sondaj pe Facebook, Robu își măsoară încrederea, alături de opt politicieni și… Werner Wolff

În ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar al Timișoarei, Nicolae Robu a prezentat un nou sondaj de opinie pe Facebook. El vrea să măsoare gradul de încredere de care se bucură unii potențiali candidați la Primăria Timișoara și nu numai.

realitatea

După OTV, un nou partid-televiziune. S-a înființat Partidul Realitatea

Mai mulți oameni de la Realitatea TV au depus oficial actele pentru înființarea unui nou partid politic. Printre fondatori nu se numără însă Cozmin Gușă și Rareș Bogdan. Partidul Realitatea va fi a doua formațiune politică având la bază o televiziune după PP-DD, înființat pe osatura OTV.

andrușcă

„Prostul guvernului” rămâne ministru. Deputații PSD-ALDE, zid în jurul lui Andrușcă

Moțiunea simplă depusă de opoziție pe numele ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, a fost respinsă în Camera Deputaților. Votul a fost dat la o zi după ce a apărut o înregistrare în care un important lider PSD spunea despre ministrul Economiei că e prost și idiot.

timiș

O secție din Jebel, record de votanți în Timiș. Cei mai tradiționaliști timișoreni stau în zona Take Ionescu

Timișul și-a păstrat și la referendum „tradiția” absenteistă. La ora 21, prezența pe secții de votare era cuprinsă între 5,48 %, la Tormac, și 139,39%, în Dobrești, satul natal al Patriarhului Daniel. Cei mai mulți votanți nu au fost la o secție din Timișoara, ci la una din… Jebel!

alina gorghiu

Referendumul a explodat în PNL. Alina Gorghiu: Conducerea PNL nu unește, ci dezbină

Reacție dură din PNL, la doar câteva minute după închiderea urnelor după cele două zile de referendum pro-familie. Foarte probabil, acesta nu va fi validat, pentru că la urne nu au mers 30% dintre alegători. Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu acuză conducerea partidului că „nu unește, ci dezbină”. Alți lideri liberali susțin aceeași poziție.

Top