Categories: Klaus Vaterland

De Ziua Recoltei, CJT vă urează: “Să păşunaţi bine!”

Consiliul Judeţean Timiş a oferit gratuit spre folosinţă spaţiul Muzeului Satului Bănăţean, iar Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală Timiş n-a stat pe gânduri şi a organizat în weekend un fel de ziua recoltei, chit că denumirea a fost ceva mai pompoasă şi-mi scapă acum. Frumos din partea celor două instituţii. Acţiunea a fost destul de reuşită, a fost onorată de ministrul Valeriu Tabără şi chiar îmi lăsa impresia reconfortantă că România a ieşit din criză. Nu-mi venea să cred c-am depăşit recesiunea, dar altă explicaţie nu aveam pentru lăcomia prestatorilor de servicii culinare, care pentru două frigărui au cerut 32 lei noi, totuşi, a 18-a parte din salariul minim pe economie.

Scump, dincolo, în Ungaria, era mult mai ieftin. Un gulaş original servit la Aqualand în Szeged ajunge la 9 lei porţia, în timp ce la ziua recoltei, a bogatei recolte româneşti din Timişoara, o porţie de tocăniţă, că gulaş nu-i putem zice, se ridica la 13 lei bolul de plastic. Să ne fie de bine şi să le fie de bine şi comercianţilor, dacă aşa ştiu ei să facă afaceri! Dureros ca mod de lucru, nu neapărat pentru buzunarul omului de rând biruitor de criză. Însă mai devastator decât preţul bucatelor a fost aspectul zonei de parc mai ferită de ochiul publicului. Bine că n-a venit în inspecţie primarul Gheorghe Ciuhandu, că era vai de capul conducerii CJT la ce amenzi căpăta pentru hectarul de ambrosie crescută ca-n junglă, făcând de râs chiar denumirea ansamblului muzeal. Domnule preşedinte CJT, Constantin Ostaficiuc, aţi mai fost pe la muzeul ăsta din subordinea dumneavoastră în ultima vreme? Să luaţi calul sau Touaregul de la Drumco când mergeţi, că altfel n-o să vă vedeţi om cu om în buruienişul ăla. Sau măcar schimbaţi demuirea muzeului. Nu vă dăm noi idei de zone istorice, să nu ne punem lumea în cap, dar nu-i mai spuneţi măcar muzeu bănăţean, că în Banat lumea era mai gospodară pe vremuri şi îşi tăia păşunea din spatele casei.

Acum să nu schimbaţi conducerea muzelului pentru a deturna atenţia de la adevăratele probleme ale ţării! Vă rugăm frumos!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

18 ore ago