Categories: Alte sporturi

Nici măcar acasă nu mai sunt lei!

BC Timişoara a fost învinsă, acasă, de modesta BCMU Piteşti, cu 70-61, deşi a început foarte bine partida. Dragan Petricevic anunţă schimbări, dar preferă să nu vorbească despre penalităţile financiare.

Expresia „acasă lei, afară mieluşei” părea să-i caracterizeze de minune pe componenţii prim-divizionarei de baschet masculin BC Timişoara. Numai că zicala nu prea îşi mai are rostul după prestaţia de sâmbătă seara, din sala „Constantin Jude”. Alb-violeţii au încheiat catastrofal săptămâna, după eşecul suferit miercuri la Steaua, cedând acum în faţa modestei BCMU Piteşti, cu 60-71 (33-27). Debutul de meci a aparţinut gazdelor, care au încheiat primul sfert cu un avantaj consistent, 21-11. Timişorenii chiar au etalat un joc plăcut în prima parte, Covington fiind aplaudat de suporteri în câteva rânduri, graţie fazelor create. Lucrurile mergeau spre un succes logic al grupării de pe Bega. Totuşi, sfertul al doilea a fost câştigat de argeşeni, cu 16-12. E greu de spus ce s-a întâmplat cu bănăţenii după pauză, de ce anume s-au prăbuşit psihic în cea de-a doua jumătate a întâlnirii. Vizitatorii au adunat punct după punct, câştigând la pas sfertul 3, 23-15, la finele căruia conduceau pe tabela de marcaj cu 50-48. În ultimul act, lui Păltinişanu şi companiei nu le-a mai ieşit nimic, mai ales în plan ofensiv, publicul şi-a pierdut răbdarea, iar piteştenii s-au văzut cu sacii în căruţă după ce şi-au adjudecat şi cel din urmă sfert, cu 21-12, astfel că rezultatul final a fost 71-60 în favoarea acestora. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Ivan Miceta, cu 18 puncte, în vreme ce, din tabăra adversă, Adonte Maurice Gennie a realizat 26 de puncte.

„Am început bine, dar nu ştiu ce s-a întâmplat apoi. Au fost două reprize diametral opuse. În repriza a doua au căzut inexplicabil, poate teama de o nouă înfrângere i-a afectat. Încerc să trezesc echipa. Categoric vor fi schimbări în lot. N-aş vrea să vorbesc prea mult despre bani. Am fost anunţaţi cu o zi înainte de meci că e posibil ca să luăm mai puţini bani pe două luni”, a declarat, la final, Dragan Petricevic. Paradoxul continuă la trupa timişoreană: faţă de anii trecuţi, acum există stabilitate financiară, dar rezultatele sunt tot mai departe de aşteptări!

Share
Published by
Ovidiu Doclin

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

6 minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago