Categories: Invatamant

Protest pentru apă caldă la USAB

Aproape 300 de studenţi cazaţi în campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului au protestat, aseară, în faţa rectoratului, pentru că, de aproape o săptămână, nu au apă! Reprezentanţii USAB spun că lucrurile vor intra în normal în această după-amiază.

Tinerii sunt disperaţi, deoarece, de joia trecută, trăiesc în condiţii greu de imaginat în secolul XXI. Teoretic, ei beneficiază de toate facilităţile, pe care, de altfel, le şi plătesc în fiecare lună. În realitate, de câteva zile, apă caldă au doar cu program, iar apa rece nu mai ajunge defel la etajele superioare ale căminelor, din cauza presiunii scăzute. După ce au aşteptat ca situaţia să se remedieze, studenţii au organizat, aseară, un protest în faţa rectoratului USAB. Timp de două ore, ei au scandat diverse lozinci, au fluierat şi au demonstrat ostentativ, cu bidoane în mâini. Iniţial, studenţii au fost anunţaţi că vor primi apă caldă doar cu program, între orele 6 şi 10, dimineaţa, respectiv 19 – 23, seara. Tinerii spun însă că nici măcar acest program nu este respectat şi, în plus, nici apa rece nu mai este furnizată non-stop. „Nu ştiu de ce nu avem apă. Apă de băut cumpărăm de la supermarketul din apropiere, iar pentru igienă şi menaj ne aprovizionăm de la un robinet din curtea facultăţii, dar nu ştim dacă apa de acolo e bună”, spunea unul dintre protestatari. „Nu avem apă la toalete, nu putem să spălăm vase, nu putem să facem duş. Nu e posibil aşa ceva. Nu ne putem trezi la ora 6 toţi, ca să apucăm să ne spălăm”, declara, revoltată, o altă tânără.

„A existat o defecţiune la centrala campusului, cauzată de o vană ruginită. Cei de la Aquatim au remediat problema, dar până la intrarea în normalitate poate dura până la 24 de ore. Din această după-amiază, studenţii vor avea din nou apă caldă şi rece”, a declarat prof. dr. Gheorghe Dărăbuş, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară.

Share
Published by
Alexandra Tudor
Tags: protest

Recent Posts

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

17 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

34 de minute ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

52 de minute ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

2 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

3 ore ago

Trafic închis, în această săptămână, pe strada Răsăritului

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că că pe Str. Răsăritului (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago