Categories: Klaus Vaterland

Să te fereşti de ţiganul voluntar şi sindicalistul spontan!

„Haoleuu, mâncaţi-aş pipota, să n-ai parte de doamna, daptu bule andi bul!, măi frumosule”, i-o fi zis vreun repatriat voluntar preşedintelui Franţei, înainte de a se urca în avionul de România. Conform Le Monde, „Sarkozy a fost blestemat de ţigani”, de famelie, de carieră politică, de-a ajuns Uniunea Europeană să-i bage ţara în procedura de infringement pentru încălcare legislaţiei europene. Nu ştiu, o fi încălcat Sarkozy legislaţia UE, dar ce nu înţeleg este de ce fac ţiganii asţia repatriaţi voluntar atâta scandal că au fost daţi afară din Franţa, că doar ei s-au oferit voluntar să plece contra unei sume de bani, pe listă, ca pe vremuri la repartiţia de butelii? Mâine-poimâine. vom afla despre indignarea sindicatelor că Jandarmeria a plasat cordoane de pază cu ocazia mitingului planificat minuţios de marile confederaţii, cu ocazia mişcărilor de toamnă, deşi el a fost anunţat presei ca acţiune spontană.

Noroc cu statistica, că altfel nici nu ne-am fi dat seama, aşa, cu una-cu două, că românii sunt printre cei mai mari duşmani ai săpunului, mai ales în zonele sărace şi rurale. Păi cum să nu-ţi vină boală pe săpun când, aflăm de la purtătorii de cuvinte ai poliţiei, doi escroci sunt căutati după ce au luat bani de la nişte bătrâni cu titlu de imprumut în câteva sate din estul judeţului, „creditul” nerambursabil obţinut de suspecţi, vreo 500 de lei, fiind garantat cu borsete pline cu servetele ori săpunuri? Câtă cruzime, vedeţi? N-au lucrat numai cu săpunuri, dar şi cu serveţele! Să te mai miri atunci că sătenii n-aruncă cocenii de porumb?

Primarul Gheorghe Ciuhandu este un tată norocos. Oare câţi părinţi nu ajung în disperare să spună despre copiii lor: „Ce să-i fac, dacă nu vrea să muncească, să-l omor?!”. În cazul edilului şef de Timişoara, treburile stau invers, căci George, fiul lui Gheorghe Ciuhandu, are un apetit deosebit pentru muncă. Nu-l mai poate opri nici măcar tatăl, primarul, când e vorba de promovarea în consiliul local a unor obiective proiectate de firma lui Ciuhandu Jr. Într-un fel, are dreptate şi dom’ primar: ce să-i facă fiului, că aşa-s copiii, năzdravani? Ce surprinde este lejeritatea cu care domnul primar a renunţat la un principiu mai vechi al său, de a se feri de astfel de discuţii pe marginea unui incipient conflict de interese, prin sfătuirea băietului de a se juca de-a arhitectura prin alte oraşe, la fel de expansive economic. Să fie, oare, chiar ultimul mandat?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago