Categories: Sport

Au jucat fotbal în Liga I, antrenează în Liga a IV-a

Cei mai mulţi dintre antrenorii din Liga a IV-a Timiş sunt foşti jucători la echipe importante din Timişoara şi chiar din ţară. Dacă ar fi să alcătuim un prim „11” format din actuali antrenori din Liga IV, suntem siguri că aceştia ar face faţă şi acum în acest eşalon.

Adrian Stoicov (Poli 2002 Timişoara), Florin Macavei (CS Dumbrăviţa) şi Cristi Utfineanţ (Spartak Gottlob) sunt trei fundaşi care au simţit aerul tare al primului eşalon din fotbalul mioritic. Toţi trei au trecut şi pe la Poli Timişoara. Stoicov este cel mai reprezentativ pentru clubul fanion din Banat, cu care a participat la două ediţii în cupele europene şi a evoluat în faţa unor echipe precum Atletico Madrid, Real Madrid sau Sporting Lisabona. Florin Macavei este un fost internaţional de tineret, care a îmbrăcat tricoul lui Poli, dar şi al lui Dinamo Bucureşti. Pentru Dinamo a jucat, o scurtă perioadă de timp, şi Cristi Utfineanţ, fiind transferat la „câini” de la UMT, după ce a fost văzut de Cornel Dinu.

În linia mediană avem trei foşti jucători cu antecedente în primul eşalon: Tavi Popescu (CF „Marcel Băban” Jimbolia); Oli Trandu (Flacăra Făget); Arpad Laczko (CSM Lugoj); Cosmin Stan (Juventus Pişchia). Tavi Popescu a evoluat pentru Universitatea Craiova, Oţelul Galaţi şi Poli Timişoara. Pentru Poli a jucat pe mai multe posturi: fundaş stânga, mijlocaş stânga sau mijlocaş central. Alături de Sorin Vlaicu, Ionel Bărbosu, Oluşutean sau China, Tavi Popescu a fost considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi de la Poli în anii ’90. Oli Trandu a evoluat pentru UMT şi Poli. După ce s-a remacat ca atacant la UMT, Trandu a impresionat la Poli pe posturi defensive de fundaş central sau mijlocaş central. Lugojeanul Laczko s-a remarcat ca fotbalist pentru prima dată la Gloria Reşiţa, în urmă cu 15 ani. Pentru el a urmat Extensiv Craiova, echipă cu care a debutat în Liga I. Cosmin Stan a debutat în Liga I cu UMT, dar este mai cunoscut pentru anii petrecuţi la Electrica Timişoara.

În atac vom apela la un antrenor, Gheorghe Ilici (Real Dragşina), şi la un conducător de club, Marcel Băban (Jimbolia). Gheorghe Ilici a fost o mare speranţă a fotbalului timişorean, dar nu a reuşit să depăşească stadiul jocurilor din Liga a II-a, unde a evoluat pentru CFR Timişoara. Marcel Băban este unul dintre cei mai valoroşi atacanţi din istoria Politehnicii Timişoara, fiind golgheterul alb-violeţilor la mijlocul anilor ’90.

Am lăsat la urmă postul de portar, deoarece niciun fost portar nu antrenează în Liga a IV-a Timiş. În aceste condiţii l-am ales pe Marius Bratu (Timişul Şag), deoarece fostul jucător de la Progresul Bucureşti, Rapid Bucureşti, Astra Ploieşti, FCM Bacău sau FC Vaslui este şi el antrenor, dar la Poli Timişoara, în Liga I, unde se ocupă de portarii lotului pregătit de Duşan Uhrin junior.

Primul „11” al antrenorilor din Liga a IV-a Timiş: Marius Bratu (Timişul Şag) – Cătălin Ciubotaru (Informatica Timişoara), Cristi Utfineanţ (Spartak Gottlob), Florin Macavei (CS Dumbrăviţa), Adrian Stoicov (Poli 2002 Timişoara) – Arpad Laczko (CSM Lugoj), Oli Trandu (Flacăra Făget), Tavi Popescu (Jimbolia), Cosmin Stan (Juventus Pişchia) – Gheorghe Ilici (Real Dragşina) – Marcel Băban (Jimbolia).

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

34 de minute ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

41 de minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

55 de minute ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

3 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

3 ore ago