Categories: PoliticaPoliticieni

În propriul sondaj, PSD e pe primul loc în Timiş

PD-L Timiş, prin vocea preşedintelui Constantin Ostaficiuc, a vorbit, săptămâna trecută, despre un sondaj de opinie comandat de democrat-liberali. Luni a venit rândul PSD Timiş să-şi prezinte propria cercetare sociologică.

Sondajul este făcut de nimeni altul decât institutul IRES al lui Vasile Dâncu, care a dat, la exit-poll-ul alegerilor parlamentare din Moldova, cel mai mare chix din istoria sondajelor de opinie. Dacă Ostaficiuc n-a prezentat nicio dată din sondajul său,  menţionând doar că primarul Gheorghe Ciuhandu şi Ostaficiuc în persoană se menţin, în continuare, pe primul loc în preferinţele timişorenilor, respectiv timişenilor, fiind totuşi pe un trend descendent, liderul PSD Titu Bojin a fost mult mai generos. Astfel, potrivit sondajului PSD, la nivel judeţean, acest partid s-ar afla pe primul loc, cu un procent de 34,8%, fiind urmat de PD-L – 16%, PNL – 15%, PNŢCD – 5%, UDMR – 4%, Partidul Poporului – 2% şi UNPR – 1%. Dacă ar candida la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, Titu Bojin ar obţine 18,9% din voturi, mai dezvăluie acest sondaj. Bojin spune că Ostaficiuc a pierdut 11 procente faţă de scorul obţinut la alegerile din 2008, ceea ce înseamnă o cotaţie de 25% în actualul sondaj.

Dacă ar candida la Primăria Timişoara, PSD-istul Sorin Grindeanu ar obţine 15,8% din opţiuni. Primarul Gheorghe Ciuandu ar obţine 41% din sufragii, cu 12 procente mai puţin decât în 2008. La nivelul Timişoarei, clasamentul pe partide ar fi următorul: PNL – 23%, PSD – 21%, PNŢCD – 9%, PRM – 5%, UDMR – 4%, Partidul Poporului – 1,8%, UNPR – 1%. În sondaj au fost măsurate opţiunile de vot şi în cazul unor liberali, rezultatele nefiind însă făcute publice. Titu Bojin a afirmat că datele sondajului nu îl mulţumesc pe deplin, însă consideră că social-democraţii au luat un start bun la nivelul judeţului. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 3.500 de subiecţi, din care 1.200 la nivelul Timişoarei, având o marjă de eroare de 2,9%.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

O oră ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

3 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

4 ore ago