„Timisoara are toate sansele sa devina primul oras cu intuneric public si cu dric negru tras de cai”

Florin Călinescu este strâns legat de Timişoara şi nu a ezitat niciodată să se declare mândru de originile sale, într-un Bucureşti în care, adesea, ca timişorean, nu erai privit cu ochi buni. A copilărit şi şi-a petrecut adolescenţa în oraşul de pe Bega, despre care spune mereu că l-a marcat în evoluţia sa. Cum vede Florin Călinescu Timişoara de azi, în rândurile de mai jos.


„Cu siguranţă ceea ce s-a întâmplat în Timişoara acum 21 de ani – revoluţie, întâmplare, manifestare sau cum o mai văd unii nostalgici – a schimbat multe în oraş. Şi nu neapărat în bine. Vedem doar partea dură şi monstruoasă a comunismului, ceea ce e normal, dar nu vedem aceleaşi «calităţi» ale capitalismului de astăzi, într-un stil autentic românesc. E altceva, industria a dispărut cu desăvârşire. Ne lăudam, pe vremea «răposatului», că, în afară de vapoare şi tancuri, excelăm în orice. Păi, acum, când ne raportăm la prezent, unde e Fabrica de Lapte din Timişoara, care ţinea în cârcă mai multe guri? Fabrica de Ţigări, Guban, Spumotim, ILSA, Comtim, Modern, Kandia, Timişoreana. Unde sunt toate aceste mărci celebre din Timişoara? Toate au fost puse la pământ, pentru că aşa a vrut dirijorul de la Bucureşti. Acum avem McDonalds, Milka, Coca Cola sau mai ştiu eu ce marcă de bere de pe afară. Beau şi acum bere Timişoreana, dar cu nod în gât.”

Florin Călinescu nu este impresionat nici de actuala administraţie. „Oamenii din Timişoara trebuie să ştie că sunt reprezentaţi, la primărie, de un soi de asociaţie a dispăruţilor. Urbanistic, oraşul este un real pericol. Nu mai ai, ca timişorean, nicio bază să spui că oraşul tău e altfel, diferit în bine de celelalte oraşe. S-a schimbat dramatic Timişoara. Înainte aveam naţionalităţi care formau un mozaic ce ţinea echilibrul oraşului. Mă refer aici la nemţi, unguri sau evrei. Acum am înţeles că Timişoara este populată serios cu italieni. Mâine, chinezi. Moldovenii sunt la ei acasă de multă vreme. Şi nu o spun la modul peiorativ, doar că se întâmplă. În Timişoara nu-l mai auzim nici pe Nicolae Secoşan, aşa cum nu-l mai ascultăm ca înainte pe Tiberiu Ceia. Din nefericire, Timişoara – primul oraş iluminat public şi prima urbe cu tramvai tras cu cai, are toate şansele să devină primul oraş cu întuneric public şi cu dric negru tras de cai.”

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

44 comentarii pentru acest articol

carcotasu a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 11:42 )

florinnnnnnnnnnnnnnnn calinescuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

timisoreanul a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 11:57 )

Scurt si la obiect! Asta e Timisoara lui nea Gigi.

calin florinescu a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 12:07 )

si daca era primar calinescu, nu mai veneau italienii in tm. sau chinezii la lucru. in timp ce in celelalte orase ale romaniei se repatriaza nemtii, iar americanii cer azil politic, fiind persecutati democratic de un presedinte negru, iata la TM lui calinescu, vin doar ciurucuri. bai hazna de om ce esti, nu simti asa, pe coloana( vb vine, coloana in cazul tau) o briza de rusine( vb vine…) ai uitat cand veneai in TM sa sustii palatele tiganesti ? vad ca au uitat si confratii tai!

agentu lu peste a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 12:15 )

a spus cumva el ca vrea sa fie primar? omul a semnalat doar niste realitati. bineintelwes, in viziunea lui. ce, nu are voie sa aiba omul o opinie?

UN TIMISOREAN a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 12:25 )

Are mare dreptate i-a uitativa cine a ras toate fabricile din Timisoara? Dar mai ales jumatate daca nu cumva75-80% din industria Romaniei? Nu cumva Fratii Cristescu si cu Tender? Bbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Are mare dreptate, dar cred cu mare si multa amaraciune in suflet ceea ce a zis Ceausescu in 20-22-25 decembrie la revolutie si proces ca sunt Vinduti Imperialismului…Cine sunt Vinduti, cei care au ras totu in tara si ne-au vindut si pe noi si copii nostrii si nepotii, stranepotii nostri.
Ceaa ce nu au reusit atitea imperii prin sabie, au reusit astia prin valuta si sa rada toata economia noastra

Dragan a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 12:29 )

probabil calinescu, cand vorbea de etniile de aici, se referea la tiganii pe care a venit sa-i apare cand ciuhandu vroia sa le demoleze palatele. nemultumirea lui „urbanistica” vine de la faptul ca, totusi, Timisoara nu e plina de turnulete si pagode. Calinescu nu mai este in ziua de astazi decat un Mitica expirat. Mi-e rusine ca spuneti despre el „timisorean”.

manelistul a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 13:10 )

A gresit si nel cu tiganii, dar nu inseamna sa ne aminitim de el doar in acea ipostaza.

Dragan a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 13:41 )

a gresit? acolo era un business sanatos, nu o greseala. si a dato pe toate posturile ca ii este scarba de timisoara, ca aici etnicii rromi sint discriminati… ce mai conta ca aia nu aveau autorizatii? ce mai conta ca mai era sase turnulete in plus pe care lumea tot in carca lui ciuhandu le-ar fi pus? nu merita sa ne amintim de calinescu doar in acea ipostaza, dar acea ipostaza ramane una emblematica pentru el

elodia a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 13:57 )

un panglicar. o elodie masculina in viata!

nume a spus: (ianuarie 25th, 2011 at 14:30 )

Cuvinte alese corect! Din nefericire, e doar o parte din tristul adevar despre acest oras…. Trebuie sa fie tampiti, cretini, cum vreti, cei care inca l-ar mai vota pe actualul primar. Dragilor, acest oras arata asa de 10 ani cel putin…evident, sunt schimbari, dar numai in rau !!! Rusine Timisoara, Rusine Timisoreni!!! Ca si act de caritate, as strange bani si as dona alegatorilor lui Ciuhandu sa poata sa iasa din orasul asta, nu neaaparat in lume, dora in tara, in alte orase, precum Cluj, Brasov, Sibiu ..etc, sa le compare cu Timisoara…

DANA a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 07:47 )

Protestati cu maruntis pentru paine,lapte si urzici.Painea s-a scumpit cu 2,75 de bani.Laptele s-a scumpit cu 5 lei.Italieni au plecat.Firmele si fabricile lor nu mai functioneaza.

chestiunea zilei a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 10:40 )

poate ca exagereaza pe alocuri cu ce spune… dar ce e al lui e al lui, trebuie sa recunoastem. a avut cea mai tare emisiune tv din tara – chestiunea zilei. in plus, e artist omul si pune punctul pe i altfel decat o fac toti gugustiucii!

Minteuan a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 11:35 )

Timisoara , orasul occidental nu mai exista, intradevar moldovenii au venit cu zecile, pentru adevarati timisoareni au plecat afara, aici nu mai aveau ce face, tragic este ca in Timisoara, nu ai unde sa lucrezi, munca la negru e in floare, iar orasul arata deplorabil, nicio investitie in reamenajarea spatiilor verzi a pavajului cariat din Piata operei, primaria nu stie sa atraga bani europeni, am stat 5 luni la sibiu, si 5 la craiova fiind detasat, sibiul a atras o gramada de bani europeni, ai arata a orsa european, la craiova toata zona din centrul orasului a fost refacuta, au cea mai tare baza sportiva pentru locuitori, terenuri de tenis, fotbal, sah, etc, la care au acces toti, gratis ,contsruit pe bani europeni, au in plan sa contruiasca 2 pasaje, unul suprateran si unul subteran pentru fluidizare, tot pe bani europeni,,in mai putin de un an, de la km 0 din craiova pana la isalnita , vb de 30 km cu profil de semiautostrada, au fost facuti in 2 saptamani, fratilor cu 2 benzi pe sens, si la noi se chinuie de 10 ani sa termine un drum national cu o banda pe sens.
Am ramas ca oras in urma, orgoliul ne facem sa ne mandrim ca suntem timisoreni, dar nu mai avem cu ce.
Ma apreciaza toti in tara, ca sunt din timisoara, dar inghit in sec, ca am ramas doar cu ambalajul, sub e putregai.

timi a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 11:42 )

moldovenii au venit cu zecile… asa e. ma intreb de unde sunt bunicii sau parintii tai. spatiile verzi… pai timisoara sta cel mai bine la aces capitol, are cele mai multe parcuri. cred ca detasarile astea te-au facut sa uiti de oras, de cum arata el. sibiul, foarte frumos. dar craiova… are nise oaze, dar nu compaa oasul din oltenia cu timisoara. sunt pese noi doar cand vine vorba despe interlopi…

Minteuan a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 11:53 )

Craiova este peste, clar, daca vorbesti de parcuri, ei il au pe al treilea ca marime din europa,parcul N. Romanescu, atentie medaliat la Paris, in 1900 ,nu exista termen de comparatie, drumuri ok, mai iesi din oras sa vezi, in 8 ani craiova a evoluat la infrastructura imens si la amenajari, nu mai vorbesc economic, chiar saptamana trecuta au inceput angajarile pentru ford, si deja 5 firme mari ce tion de ford se instaleaza in parcul industrial, au si ei o gramada de tigani si interlopi, dar avem si noi destui.
Intradevar au exagerat cu atatea fantani arteziene si cantatoare cat poate nu gasesti in 4 orase mari la un loc , dar orasul ala are viata.
Te invit sa vezi piata teatrului National din Craiova, Piata Mihai Viteazul, Parcul Tineretului, facut in 4 luni de zile.
Stiu e dureros dar e real!

ana maria a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 12:09 )

Imi pare rau ca s-a ajuns aici, domnul calinescu are dreptate, noi ca oras stagnam, mai rau involuam, si tot noi ne batem cu pumnul in piept ca suntem cei mai cei.
Am facut in vara anului trecut excursie cu clasa la care sunt profesoara la Bucuresti, sa le arat copiiilor Palatul parlamentului, cert este ca de la timiosoara la severin am facut 6 ore, de la craiova la bucuresti 2 ore si jumatate, drumurile sunt intradevar bune in partea aceea.
Am vizitat in Bucuresti si muzeul militar, Palatul Parlamentului, Gradina Zoologica, foarte frumos, a doua zi ne-am intors, ne-am oprit si la craiova, un oras agitat, am vizitat si acel parc de care spunea antevorbitorul meu, intradevar e imens, foarte frumos, se intinde pe 90 de hectare, iar parcul tineretului este special facut pentru tineri, spatii de recrere cat cuprinde, in schimb gasesti si parcuri mai mici cu e parcul rozelor de la noi, din loc in loc.
Concluzie, ne lamentam prea mult, scolile noastre pica pe noi si primaria lui ciuhandru da din umeri, mizeria e din ce in ce mai mare la noi, ar trebui sa acceptam ca altii au inteles cum se face si noi doar sa le urmam exemplul.
Sunt profesoara de istorie, iar ceea ce multi dintre voi nu stiu, e ca pe la 1599 mihai viteazul a colonizat timisoara cu trupele de olteni, ca masura de preventie impotriva trupelor austriece.
Se pare ca a reusit ,orgoliul il mostenim de la ei!

vadim a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 12:20 )

da, craiova are multe si cornute… discutam insa despre craiova numai in momentul in care migratia va fin de aici spre acolo. deocamdata eu, ca om nascut in timisoara, ma simt invadat de olteni de prin craiova, drobeta sau tg. jiu. la fel si de moldoveni, dar si de ardeleni.

banatim a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 12:25 )

Noi nu mai avem nimic, in parcuri?? cu bancile rupte, cu mizeria din ele, cu baschetarii care iti sar din tufe, de s-a speriat fie-mea, am terminat politehnica, sunt in somaj acum, am colegi care au plecat deja la inteviu la Ford, dar ei nu familie, voi nu vedeti ca nu mai merge nimic aici, nimic, primaria nu face nimic sa atraga fonduri, vb lui calinescu bem timisoareana cu noduri, aia mai e bere locala, noi mai avem echipa de fotbal, sau avem un Fc bragadiru cu numele schimbat, bega e plina de deseuri si voi vorbiti de civilizatie, a fost odata, candva….timisoara e din ce in ce mai cenusie!

unicum a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 12:33 )

Gresesti vadim, ar trebui si noi sa ne ducem peste tot, dar filosofia oltenului este sa conduca, ii place si i-a placut sa fie sef, nu-l intereseaza daca e la timisoara, iasi sau la dracu , sunt militar, noi ca si unitatea si ce mai, toata zona de timis, caras, noi apartinem de comandamentul militar de la craiova, intelegi acum , majoritatea generalilor de armata sunt olteni, nu o spun cu rautate ca daca ii cunosti sunt si super baieti, dar nici noi nu vrem sa scoatem capul, stam ca prosti pe loc!

voda a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 13:17 )

Trebuie sa scapam de conducerea asta dezastruoasa de conducere Primariei, altii se dezvolta si noi stam pe loc, gata ciuhandru ti-a expirat timpul, vreun un timisorean adevarat la carma urbei.!

ŢEPELUŞ a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 13:24 )

io spun asa>
asteptaţi sa deie colţul ierbii de la Pădurea Verde…
atunci nu veţi mai căuta nici lapte(degresat) nici pită, şi viaţa va pulsa iar şi iar mai frumoasă…
io cred ca domniile voastre sunt „şucărite” pe motiv de astenie de…iarnă!
să rezumi acest minunat oraş al florilor numai la câteva elemente gen: venirea altor etnii, mâncare, parcări etc este cel puţin insinuant de simplu.
poate că nu ştiaţi, dar timişoara are cu 30.000 de locuitori mai puţin decât la ultimul recensământ, de prin anii ’90.
Trăiesc şi muncesc în timişoara de aproape 30 de ani şi chiar dacă nu sunt născut aici, ca în peste 90 din concetăţenii mei, copii mei sun 100% timisoreni, iar eu nu am nici un fel de complex, pentru că. trebuie să vă spun că în tinereţea mea revoluţionară, mi am pus trupul şi sufletul la bătaie in evenimentele din ’89…si nu a fost prea departe momenttul sa ma cinstiti acum ca pe un „ierou/martir” Slavă Domnului !
sunt de acor cu voi că ceva trebuie făcut pentru o schimbare în oraşul nostru,
şi această schimbare TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ CHIAR CU …NOI !
APOI, HAI ŞI OM MERE’ …SA FACEM UN PIC DE CURŢENIE ! ÎN PROPRIA OGRADĂ .

Vasile a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 13:51 )

desi nici el nu e banatean, a observat ca in Timisoara se vad „roadele” politicii comunistilor si a lui ceasca in special, de a aduce olteni si moldoveni in aceste locuri. Numai ca in loc ca acestia sa invete de la cei de aici (pe care chiar ei ii considerau mai civilizati) au reusit sa transforme Banatul in general si Timisoara in special intr-un „Balcan” mai mic. Asa ca diferenta dintre Banat si Oltenia ori Moldova este inexistenta. Nu degeaba se zice ca la Timisoare sunt mai multi olteni decat la Tr. Severin si mai multi moldoveni decat la Bacau. Trist.

andrei a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 16:14 )

Trist e ca Timisoara nu mai e ce a fost, orase ca Brasov,Craiova, Sibiu, ne-au luat fata de mult, citeam un reportaj despre locurile de distractie din Timisoara, se ingramadea lumea la patinoarul de la Mall, Mall construit de un moldovean, Iulius Mall are sediul central la Iasi, investitii majore au avut loc in aceste orase, mai mult drumurile cele mai proaste din tara sunt in Banat, si aici e si vina autoritatilor locale , Timisoara a ramas o legenda , care nu se mai reflecta in realitatea de zi cu zi, au un prieten ce castiga 5 milioane, pentru ca nu are ce face, e nevoit, asta e cruda dar reala realitate din orasul nostru.
Istoria a demonstrat ca nivelul de trai e ciclic pe zone, candva capitala Romaniei Mici si centrul atat financiar al tarii a fost Craiova, de aceea i se spunea si Cetatea Banilor, pe acel fundament atat politic si financiar s-a creat Romania Mare.
De faptul ca zona de vest Arad, Timis, Caras se subordoneaza militar craiovei iar este un adevar si asta pentru ca in perioada celor 2 razboaie, grosul armatei a fost dat de sudul tarii.
si tot istoric luand-o cati oamenii de vaza a dat tarii timisoara si cat a dat Moldova sau Oltenia, o fi noi fruncea, dar doar pe harta.

camelia a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 16:42 )

Daca un timisoarean a avut curajul ( Calinescu ) sa spuna lucrurilor pe nume trebuie sa ne separe, nu trebuie sa ne dea de gandit si sa actionam, primaria sa atraga fondurile pentru dezvoltarea orasului.
Starea actuala se datoreaza ideeii de superioritate pe care am afisat-o si o mai afisam, dar fara un suport real, pe acest principiu ca noi suntem fruncea, celelalte regiuni au profitat la maxim si nu trebuie sa demonstreze ca timisoara nu mai e ce a fost, vedem noi cand ajungem sau suntem in trecere prin acele locuri.
Centrul universitar este unul de referinta in romania, dar deja din ce in ce mai multe locuri mai ales la buget sunt luate de moldoveni si olteni, noi suferim foarte mult la partea de licee.
Trebuie sa ne facem curat in gradina, pentru ca acesta s-a ofilit, e mult de munca in conditiile in care neamtul de Johanis atrage investitii la greu in sibiu, englezii au dat navala in craiova cu investitii.
Intradevar Banatul nu poate fii intrecut mai ales in mediul rural, unde influenta austrica e vizibila, dar in mediu urban suntem deficitari!

ianos a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 16:53 )

Am citit si eu, am terminat politehnica, daca are cineva informatii cand au inceput angjarile la ford si ce agentii de recrutare se ocupa de asta, chiar ma intereseaza!
Va multumesc!

mihnea a spus: (ianuarie 26th, 2011 at 17:10 )

Firmele care se ocupa de recrutare, sunt ADECCO si MANPOWER, dar trebuie sa locuiesti in acea zona, dar daca ai rezolvata cazarea , eu zic ca merita, succes!

struty a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 00:06 )

Singura modalitate de a scimba ceva este votul.Asa ca trebuie sa deschideti larg ochii si sa nu mai votati actuala administratie.Amintiti-va ca schimbarile mai acatarii au fost facute spre sfarsitul anilor ’80.Ganditi-va cat a durat santierul dintre p-ta Quitl si Gara.Despre moldoveni si olteni ce sa spun;au plecat spre locuri mai bune,au parasit saracia.Ei au venit la sfarsitul anilor ’60 cu „marea industrializare”a lui ceausescu;duminica nu aveai loc de ei pe „corso”.Va rog sa ma credeti,pana in ’82 am locuit pe Piatra Craiului si am fost martor.Cu toate ca m-am mutat la Bucuresti tot TIMISOREAN am ramas mai ales cu sufletul.

suca a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 06:40 )

Sa vina florin primar la Timisoara

ŢEPELUŞ a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 11:29 )

schimbarea Sefilor, bucuria …..!
pai bine mai ciocoflenderilor, credeti voi oare ca daca se schimba un om nu ramane sistemul in …PICIOARE!
LUATI NUMAI SEAMA LA NEA JEAN PERPETUUMUL SECRETAR AL PRIMARIEI TIMISOAREI!
STITI CUM POATE FI SCHIMBAT LEGAL ?
CU 2/3 DIN NR TOTAL AL CONSILIERILOR …
SI ACEASTA I PUTIN PROBABIL SA SE INTAMPLE IN URMATORII 50 DE ANI !
PRECINII STIU DE CE SI CUM !
IO ZIC SA NE APUCAM FIECARE SA DAM ZAPADA DIN FATA CASEI, SA NE VARUIM POMII, SA PUNEM O FLOARE, ETC.
FIECARE PE PARCELA LUI…
CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA, DAR CU MAI MULTE …DA !
PS> SA VEDETI CANDIDATURI ASA MAI PE TOAMNA…”TOATA FLOAREA CEA VESTITA” NUMAI UN CONTRACANDIDAT PUTERNIC LA DOMNU’CIUHANDRELOS…BA !

dutu a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 12:15 )

tepelus s-a mai schimbat legea, un secretar e acum mult mai usor de dat jos. trebuie doar o propunere a primarului si votul a jum[ate plus ununul din consilierii prezenti in sala. se spune majoriate simpla

fifi a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 15:30 )

pau dutule, de ce nu il schimba consiliul atunci? pot avea si ei initiative!

dudu a spus: (ianuarie 27th, 2011 at 15:42 )

Fifi, n-ai fost atent. Trebuie, in primul rand, propunerea primarului. Consiliul nu poate fara primar. Ideea e ca Ciuhi nu poate fara Jean.

pentru drapelul a spus: (ianuarie 28th, 2011 at 10:35 )

sunteti niste frustrati de doi bani. fac pariu ca ati fost genul de copii chinuiti in spatele blocului ia cand mergeati acasa va admonestau si amemele voastre curve. apropo, pentru a rezolva aceasta problema, cred ca ma voi indragostii de mama unuia dintre voi si asa vom fi tata si fiu. vorba aia… sugeti din tata cu portia. pregateste-te!

Mariana Nagy a spus: (ianuarie 28th, 2011 at 11:21 )

Sunt o timisoreanca get beget cu aproximativ aceeasi „vechime” ca si F.C. doar ca eu nu am plecat in alte locuri ca el, si spun (mai bine zis scriu) acelasi lucru : Timisoara nu mai e ce a fost inainte, ci e mai rau, din pacate. Ceea ce-mi lipseste cel mai mult este spiritul orasului care in anii 70 era unic in tara, atmosfera, oamenii faini. Toti astia care conduc orasul acum sunt veniti din alte locuri, ei nu au radacinile aici, nu sunt legati sufleteste de oras, asfalturile unor strazi nu au urmele primilor lor pasi, pentru ei Timisoara era o trambulina in viata atunci cand au venit aici, putea fi si alt oras, poate acum nu ar mai veni aici ci ar merge la Arad, sau altundeva, egal. Ne trebuie oameni care sa puna si suflet pe langa competenta in gestionarea problemelor orasului, nu doar interese ca acum.

Mariana Nagy a spus: (ianuarie 28th, 2011 at 11:24 )

Sunt o timisoreanca get beget cu aproximativ aceeasi „vechime” ca si F.C. doar ca eu nu am plecat in alte locuri ca el, si spun (mai bine zis scriu) acelasi lucru : Timisoara nu mai e ce a fost inainte, ci e mai rau, din pacate. Ceea ce-mi lipseste cel mai mult este spiritul orasului care in anii 70 era unic in tara, atmosfera, oamenii faini. Toti astia care conduc orasul acum sunt veniti din alte locuri, ei nu au radacinile aici, nu sunt legati sufleteste de oras, asfalturile unor strazi nu au urmele primilor lor pasi, pentru ei Timisoara era o trambulina in viata atunci cand au venit aici, putea fi si alt oras, poate acum nu ar mai veni aici ci ar merge la Arad, sau altundeva, egal. Ne trebuie oameni care sa puna si suflet pe langa competenta in gestionarea problemelor orasului, nu doar interese ca acum. Mai sunt sanse de redresare in timp, depinde doar de noi !

DANA a spus: (ianuarie 28th, 2011 at 18:22 )

Pichet luni 31.ian. la sediile Orange si maghiare din Timisoara.

mircea popescu a spus: (ianuarie 30th, 2011 at 00:34 )

Om mai idiot si mai penibil ca asta n-am vazut. Pe asta vrea pdl sa-l puna primar la Timisoara. Actor mediocru si afacerist de teapa lui Gigi Becali. Hai sictir! Timisoara nu mai poate fi pacalita de toti ratatii!

popescu mircea a spus: (ianuarie 30th, 2011 at 08:09 )

actor mediocru? exagerezi! sa afirmi asa ceva trebuie sa ai ceva la baza. iar emisiunea lui, chestiunea zilei, a fost, este si va fi cel mai bun produs tv din romania ultimilor 20 de ani…

KICI_select a spus: (februarie 5th, 2011 at 15:15 )

Sa ne mai lase si Calinescu asta cu Timisoara! In urma cu vreo 10 ani dupa un vestit blat in div.B(Chimica Tarnaveni-Drobeta Tr.Severin 5-2),17 jucatori de la Severin au declarat ca meciul a fost trantit si urma ca FRF sa retrogradeze ambel…e formatii si POLI Timisoara sa se salveze de la retrogradarea in C…Numai ca Calinescu timisoreanu la chemat pe Balba patronul de la Severin in emisiune la Chestiunea Zilei si la spalat public nou nout de toate pacatele si nu au mai picat nici una dintre echipe ,dar a picat la final POLI in C…asa ca granita ii la Orsova!Vezi mai mult
25 ianuarie la 14:17 · Îmi place

corina a spus: (februarie 7th, 2011 at 11:47 )

Timisoara nu mai e orasul „occidental” al romaniei, s-a transformat intr-o galeata plina cu laturi, Ciuhandu nu mai are ce cauta la Primarie, ne-a tinut pe loc atatia ani, am colegi care au plecat sa munceasca in alte zone ale tarii, inainte era invers, veneau ei la noi, e pacat de ce s-a ales de orasul nostru, am vizitat si eu dupa 10 ani alte orase din romania, nu-mi vine sa cred cat de mult au avansat fata de noi . Daca vom trai in continuare cu sintagma ca suntem cel mai frumos si prosper oras din tara, suntem condamnati la saracie.

oana a spus: (februarie 8th, 2011 at 12:05 )

corina… au plecat, dar se intorc. migratia va fi mereu de acolo spre aici. poate ca ciuhandu e plictisit, dar nu avem alte alternative la el. asta e tragedia si nu e vina lui ciuhandu ca politicienii nostri nu prea au boase. sau nu le au deloc.

ITALIENI= CETATENI TM a spus: (februarie 8th, 2011 at 15:06 )

SA PLECE NAIBII TOTI ITALIENII DE AICI !!! SUNT NISTE NESIMTITI !!! LANGA MINE E FABRICA UNDE OAMENII AU 680 RON SALAR SI ADMINISTRATORUL CARE ESTE ITALIAN ARE 6000 EUROOO !!!!!!!!! NA? ASTA E CORECT SI BINE? SI ITALIANUL TOATA ZIUA SE PLIMBA CU Q7 SAU PRIN ORAS , APOI LA RESTAURANT SI APOI INTRA IN FABRICA SI URLA PE OAMENI … MI-E GREATA DE CE A AJUNS TIMISOARA

croco a spus: (februarie 8th, 2011 at 15:09 )

si ce vina are italianul ca primeste banii astia? statul roman ar trebui sa reglementeze chestii precum salariul minim sau mediu. doar nu vrei ca italienii sa vina aici si sa ne salveze. ce naiba!

calin florinescu a spus: (februarie 8th, 2011 at 18:09 )

V-ati laudat cu senzationalele editoriale ale lui Florin Calinescu, dar chestia asta zace pe site de doua saptamani. Atata a durat lauda? Pentru asta vreti trafic? Sunteti slabi, dar va credeti tari. Macar scoateti povestea asta, ca deveniti penibili.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Top