Categories: EconomicSocial

Timisoara, orasul cu cele mai ieftine apartamente din tara

Preţurile apartamentelor au atins, la finele anului trecut, cel mai mic nivel al ultimilor trei ani. Timişoara este, spun reprezentanţii celui mai mare portal de imobiliare din ţară, imobiliare.ro, cap de listă în ceea ce priveşte reducerile de preţ.

În ultima lună a anului, preţurile apartamentelor au scăzut, la nivel naţional, cu 1,5%. Valoarea indicelui naţional stabilit de  imobiliare.ro pentru sfârşitul anului a ajuns la 1.033 euro/mp util, cu 16 euro/mp mai puţin decât în luna precedentă. Lunile în care preţurile apartamentelor au scăzut cel mai mult au fost octombrie (-3,1%), august (-3%) şi iunie (-2,8%). „2010 a fost un an în care preţurile apartamentelor au scăzut destul de mult, chiar şi cu 3% la intervale lunare. La nivelul oraşelor pe care le monitorizăm, Timişoara prezintă cea mai mare scădere medie lunară, urmează Ploieşti, Bucureşti, Constanţa, Braşov, Iaşi şi Cluj-Napoca. În lipsa unor semnale concrete dinspre economia naţională, în primele luni ale acestui an nu ne aşteptăm la evoluţii spectaculoase ale preţurilor. În 2011, scăderile de preţ, acolo unde vor exista, vor fi mai puţin importante decât în ultimii doi ani”, spune Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro. Spre final de an, ritmul de scădere a preţurilor solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în Timişoara a fost mai moderat: 0,4%. În oraşul de pe Bega, preţul unui apartament a ajuns la 787 euro/mp util, ceea ce, spun agenţii imobiliari, califică în continuare Timişoara drept oraşul cu cele mai ieftine apartamente din ţară. În decembrie, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a ajuns şi la 777 euro. Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cel mai mult în ultima lună a anului, cu 0,5%. În comparaţie cu sfârşitul anului 2009, apartamentele sunt mai ieftine la Timişoara cu un procent cuprins între 13,9% în cazul garsonierelor şi 18,6% în cazul apartamentelor cu două şi trei camere.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago