Categories: Cultura

Blues-ul de Timisoara, in pagini de carte

„Bela Kamocsa. Blues de Timişoara” – volumul nominalizat la premiul pentru publicistică la a VIII-a ediţie a Galei premiilor Jazz (Premiile MUZZA) este lansat în premieră, joi, la Timişoara.

Evenimentul va avea loc de la ora 19, la restaurantul Bulevard (strada Republicii nr 46 A), în prezenţa criticului literar Adriana Babeţi și a co-autorului volumului, Tinu Pârvulescu. Cu această ocazie va fi proiectat şi filmul „Boema de Timişoara” şi va fi prezentată organizaţia culturală ALLMA – All Is Music Association.
Gala premiilor Jazz va avea loc la Bucureşti la începutul lunii aprilie. Artiştii din Timişoara, un oraş în care muzica jazz e la ea acasă, nu au trecut neobservaţi, la fel ca evenimentele organizate pe parcursul anului trecut. Practic, patru din cele 11 premii ale Galei ar putea ajunge în vestul ţării. Timişoreanul Johnny Bota a fost nominalizat la categoria „Muzicianul anului”, alături de Sorin Romanescu şi Florin Răducanu. Formaţia Bega Blues Band se luptă cu Fl. Răducanu Q. şi Puiu Pascu Trio pentru titlul „Formaţia anului 2010”. Aceeaşi formaţie timişoreană poate câştiga şi premiul pentru CD-ul anului, cu albumul „In memoriam Kamo”. Câştigătorul „Premiului pentru publicistică” va fi ales dintre un lugojean şi un timişorean: Tinu Pârvulescu, cu „Blues de Timişoara – o autobiografie Bela Kamocsa”, şi Petru Ilieşu, cu „Jazzul ca stare de spirit”. Gala premiilor Jazz pe 2010 este un eveniment organizat de Fundaţia Muzza, în colaborare cu Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Institutul Cultural Român şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

Share
Published by
Georgeta P.
Tags: carte

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

1 minut ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago