Categories: Klaus VaterlandOpinii

Habar n-am de ce a protestat Stefan Gogosanu impotriva premierului Norvegiei, Jens Stoltenberg

Două autocare cu bugetari din judeţul Timiş, afiliaţi sindical la Cartel Alfa, au luat sâmbătă cu asalt centrul Budapestei, pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate ce urmează a fi luate în mai toate ţările europene. „Pentru o Europă socială, pentru o plată corectă a salariilor şi pentru locuri de muncă”, a explicat liderul CNS “Cartel Alfa” Timis, Ştefan Gogosanu, motivele pentru care a pornit la luptă sindicală tocmai în capitala Ungariei. Chiar dacă atmosfera în cadrul grupului timişean a fost una de voie bună şi relaxare de tip picnic, oamenii folosindu-se de ocazie şi pentru o şedinţă de shopping, sindicaliştii “Alfa” ai lui Bogdan Hossu şi Ştefan Gogoşanu au protestat vehement împotriva restrângerilor bugetare pregătite de ceva vreme de noul premier al Irlandei, Enda Kenny. Şi nu numai, Ştefan Gogoşanu şi întreaga sa mişcare sindicală nu agreează nici politica de disponibilizări a prim-ministrului bulgar Bojko Borisov, dar şi indeciziile din actul de guvernare al premierului belgian Yves Leterme, totodată fiind cunoscute rezervele sale, ale liderului CNS “Cartel Alfa” Timiş, faţă de politicile sociale ale şefului cabinetului de la Londra, David Cameron. Bun, până aici totul este clar. Dar n-am să înţeleg cine din delegaţia timişeană şi din ce pricină i-a contestat pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, sau prim-ministrul Olandei, Mark Rutte. Nici energia asta negativă revărsată împotriva şefului cabinetului ceh, Petr Necas, dar nici vehemenţa manifestată împotriva cancelarului austriac Werner Faymann, săracu’, n-am s-o pot descifra în veci. Hai, înţeleg că doamnele “Alfa” au avut un ghimpe împotriva premierului italian Silvio Berlusconi, c-a damblagit omul la bătrâneţe, dar să-l conteşti fără motiv pe prim-ministrul Norvegiei, Jens Stoltenberg, e de-a dreptul caraghios.

Cum să nu, înţeleg să protesteze sindicaliştii români la adresa Guvernului Boc, dar nu te duci până la Budapesta pentru asta, ci mergi ca Adrian Negoiţă la Bucureşti, să te faci de râs pe-o horă cu Dansul Pinguinului. Altfel, ce-ar putea avea dl Gogoşanu cu Cabinetul Francois Fillon sau cu Executivul lui Jean-Claude Juncker din Luxemburg? Ce, şi ăştia sunt incompetenţi, şi ăştia fură ca-n codru? Cert este că aversiunea lui Ştefan Gogoşanu faţă de liderii europeni nu este unidirecţională, căci trebuie spus nici liderii europeni nu s-au arătat foarte mulţumiţi de Ştefan Gogoşanu şi de euro-mitingul de la Budapesta. “Pot înțelege manifestările, dar eu cred că este o greșeală, pentru că măsurile pe care le luăm sunt bune pentru a avea un cadru durabil pentru creșterea economică”, a afirmat ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, dupa euro-miting, vizibil deranjat de demersul lui Ştefan Gogoşanu şi al celorlalţi protestatari. Cine-i mai înţelege şi pe sindicaliştii ăştia bugetari? Pleacă o grămadă de medici, asistente şi dascăli să lucreze în Occident, vorbesc atât de frumos de condiţiile de colo, dar în acelaşi timp sunt atât de nemulţumiţi de politicile cancelariilor europene.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

54 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago