Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăriri penale.
Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. Biroul de presă al Ministerului Public a confirmat că, luni, plângerea lui Sebastian Ghiţă împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, patronul Realitatea Media, a fost înregistrată. Din probele administrate până la acest moment, rezultă că, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 euro. „Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”, arată sursa citată.
„Grup mafiot, implicat în activităţi de crimă organizată”
Duminică, membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft susţineau că, în urma ameninţărilor care le-au fost adresate, vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodată patronului Realitatea TV să înceteze presiunile. Membrii CA al Asesoft spun, prin intermediul unui comunicat, că au înţeles că au de-a face „cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.)”. CA al Asesoft a anunţat, de asemenea, că va apela la toate mijloacele legale necesare pentru a conserva investiţia realizată la Realitatea Media, în valoare de peste 10 milioane euro. „Toate acţiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management (încheiat cu Realitatea Media SA, n.r.) au avut ca obiective: evitarea suspendării licenţei (licenţa audiovizuală a Realitatea TV, n.r.), plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnalişti (începând cu luna martie 2010) şi asigurarea unor condiţii de lucru decente”, se precizează în acelaşi comunicat.
„Tentativă de sabotare a Realitatea Media”
Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, „în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia”. „Sub managementul asigurat de Asesoft s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple care conturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media”, se spunea în comunicatul Realitatea Media. Totodată, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media trebuia să discute şi „implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului”. De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a afirma că îi este ruşine de ceea ce se întâmplă în prezent la Realitatea TV, precizând că situaţia este dificilă, dar speră că se va rezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie. Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu. În 6 aprilie, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-a întrunit şi a decis să ceară adunării generale a acţionarilor rezilierea contractului cu Asesoft. Adunarea generală este convocată pentru 27 şi 28 aprilie. (sursa foto: ziaristionline.ro)
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…