The torture never stops

*** „Nu exagera, poartă-te firesc atunci când mimezi un orgasm” (?!), ne învaţă o revistă sexuală online în a cărei bază de date, nu ştiu de ce şi cum, se află şi mailul meu. Ideea e că (cică) şi bărbaţii mimează orgasmul din când în când, în ciuda stereotipului că bărbaţii ajung la orgasm „întotdeauna”, în toate situaţiile şi cu oricine. Studiul ăsta pare a fi făcut de nişte femei, fiindcă bărbaţii ştiu că nu are rost să-ncerci să mimezi un orgasm – e ca atunci cînd vezi un meci într-un bar plin de suporteri ai echipei adverse şi tu te scremi să izbucneşti bucuros de câte ori echipa ta ia gol.

*** Persoanele care fac cumpărături de cel puţin două ori pe săptămână trăiesc mai mult comparativ cu cele care evită shoppingul, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Institute of Population Health Sciences, din Taiwan, publicat în Journal of Epidemiology and Community Health. Experţii susţin că persoanele care fac rar cumpărături prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiovasculare sau de diabet, deoarece shoppingul are acelaşi efect asupra organismului ca şi exerciţiile fizice . Ei, din punctul ăsta de vedere, al shoppingului, românii stau foarte bine şi se pregătesc de noi performanţe: deşi criza încă nu a trecut, 89% din români intenţionează să cheltuiască mai mult în decursul acestui an, în timp ce doar 14% plănuiesc să-şi mărească soldul economiilor, arată studiul Observatoire Cetelem 2011.
Asta cu cheltuitul fără măsură e o tară socială de pe vremea lu’ degeaba împuşcatu’, când umblam cu PPC-ul în buzunar, ca John Wayne cu pistolul la cingătoare, pentru orice eventualitate. PPC însemnând abrevierea de la Poate Pică Ceva, indiferent ce, fiindcă în ultimii ani ai dictaturii nu se găsea nimic în afară de bani (banii în sine neavând niciun fel de valoare, în absenţa produselor cu care să fie schimbaţi, poate doar dacă încercai să faci focul în pădure). Aşa că lumea era dotată cu pungi de plastic de un leu (cele din Occident, care purtau logouri celebre, erau refolosite la infinit; se spălau cu grijă şi reprezentau echivalentul unui BMW second hand în zilele noastre- adică erai bazat, aveai rude dincolo, nu erai muritor de rând), gata să transporte pixuri chinezeşti, lame de ras, bomboane cubaneze, hârtie igienică, banane, chiloţi tetra, salam cu soia, gumă de şters cu aromă de pastă de dinţi şi orice altceva s-ar fi găsit.
Statul la coadă, acum 20 de ani, era un fel de Facebook, un factor coagulant al societăţii multilateral subdezvoltate. Unde altundeva s-ar fi întâlnit profesorul universitar cu gospodina în halat şi cu părul pe bigudiuri, dacă nu la coadă la curpapier? O dată am văzut cum au fugit participanţii dintr-un alai de nuntă care trecea pe strada Brâncoveanu şi s-au aşezat la coadă la carne, scoţând frumos din buzunarul de la piept, în loc de batistă, faimoasa pungă de nailon de un leu.
Nevastă-mea, care, la revoluţie, era încă la grădiniţă (slavă Domnului!), mă mai temperează şi acum, când suntem la cumpărături, fiindcă eu sunt tentat să arunc în coş orice, în cantităţi industriale, nevenindu-mi să cred că se va mai găsi şi mâine. Aş putea să-mi deschid un adevărat depozit de plicuri A4, dosare cu şină şi mine de creion. Ca să nu mai vorbesc de banane – întotdeauna cumpăr minimum două kile peste cât poate consuma un om normal – mai bine să ştiu că putrezesc în şpais decât să le las singure şi lipsite de apărare în supermarket.

*** Arheologii au găsit rămăşiţele unui om care a trăit acum 5.000 de ani. Aceştia cred că au descoperit primul homosexual. Scheletul, datând din anii 2900 – 2500 î.H., a fost găsit într-un tip de cavou care, de obicei, era rezervat femeilor, potrivit The Telegraph. Rămăşiţele au fost găsite într-o suburbie din Praga, Republica Cehă, cu capul îndreptat spre est şi înconjurate de ulcioare. „Din istorie şi etnologie ştim că oamenii din această perioadă au luat foarte în serios riturile funerare, deci este foarte puţin probabil ca această poziţionare să fi fost o greşeală”, a declarat arheologul Kamila Remisova Vesinova. „Cel mai probabil este că el a fost un om cu o orientare sexuală diferită, homosexual sau transsexual”, a adăugat aceasta.
Femeile astea, numai la prostii le stă mintea! Dacă un bărbat se înconjoară de oale, imediat e catalogat drept homosexual. Şi dacă bietul om era un simplu bucătar?

*** Cercetătorii australieni au analizat evoluţia a 7.155 de persoane de-a lungul mai multor ani şi au pus în corelaţie sănătatea lor mintală şi natura serviciului pe care îl desfăşoară.
Potrivit studiului, multe persoane aflate în şomaj de luni întregi aveau un tonus psihic mai bun decât angajaţii care munceau în condiţii de stres, cu şefi autoritari şi cu slujbe prost plătite.
În aceeaşi dezordine de idei, Nicolaie M. a fost prins pe strada Carpaţilor, din Brăila. Poliţiştilor li s-a părut suspect faptul că bărbatul căra în spate, de kilometri întregi, două panouri metalice de doi metri şi grele de 40 de kilograme. Când l-au luat la întrebări, tânărul a recunoscut că le-a furat de la un hipermarket din zonă şi a spus că vroia să le vândă la fier vechi. Panourile au fost înapoiate magazinului, iar hoţul are acum dosar penal.
La prima vedere, s-ar zice că unii oameni ar fi în stare de orice, numai să nu muncească. Dar dacă e adevărat studiul australienilor, omul n-are nicio vină, el se ghida după principiul sănătos că şi hoţia e o muncă.

*** O pensionară de 75 de ani riscă ani de închisoare după ce a lăsat trei ţări fără Internet pentru mai multe ore la sfârşitul lunii trecute. Georgia, Armenia şi Azerbaidjan sunt ţările deconectate de la Internet din cauza femeii care săpa după cupru pe lângă cablurile optice, scrie BBC News.
La cât de neliniştite au devenit bătrânicile în ultima vreme (împiedică jafuri armate, se plâng de violuri înfăptuite în dorul lelii, drojdesc votcă la greu), bănuiesc că, de fapt, nu săpa după cupru, ci voia să ajungă în Insulele Balneare, la tratament, şi a-ncercat să economisească banii de drum, alegând varianta mai scurtă şi mai ieftină, direct prin centrul pământului.

*** Păduchii care parazitează păsările şi mamiferele au început să se diversifice înainte de dispariţia dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani, conform unuia dintre autorii studiului, Kevin Johnson de la Universitatea din Illinois.
O fosilă descrisă de paleontologi în 2004 indica faptul că păduchii asemănători celor din prezent au început să apară încă de acum 44 de milioane de ani, potrivit agerpres.ro.
După examinarea secvenţială a genelor a 69 de specii de păduchi, oamenii de ştiinţă au putut reconstitui un fel de linie genealogică a păduchilor, linie ce ajunge mult mai departe înapoi în timp, până la sfârşitul Cretacicului.
Mai pe scurt, se pare că dinozaurii aveau păduchi (probabil de dimensiunea unui şobolan, mi-e şi frică să mă gândesc). Dar partea mişto abia urmează: până şi ţânţarii au păduchi, ceea ce înseamnă că Dumnezeu există şi are un deosebit simţ al umorului.

*** „La vârsta de 18 ani, aproape jumătate din români nu se simt ataşaţi de ideea de a fi român. Acest fapt ridică serioase semne de întrebare privind disponibilitatea acestora de a acţiona, ulterior, în concordanţă cu interesele comunităţii politice”, afirmă autorii unui studiu realizat de Fundaţia Soros România şi dat publicităţii săptămâna aceasta. Adulţii, în schimb, sunt mai ataşaţi de ţara lor (probabil din cauza restanţelor la credite).
„Rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare, deoarece arată că tinerii români sunt extrem de intoleranţi, o proporţie însemnată dintre aceştia putând fi caracterizaţi drept xenofobi şi antisemiţi”, arată autorii studiului. Studiul mai arată că 26% din elevi consideră că sistemul democratic nu este bun pentru România, comparativ cu doar 16% din adulţi. Mai mult, ideea de a avea la conducere un regim militar îi atrage pe 40% dintre ei, comparativ cu doar 26% în rândul adulţilor, potrivit cercetării.
Totuşi sunt şi veşti bune: 70% din elevii de clasa a XII-a cred în viaţa de apoi (deci nu are rost să se străduiască prea mult în cea de acum) şi 42% dintre ei se roagă în fiecare zi (mai ales în perioada examenelor).
Parcă văd cum mă vor urmări comuniştii ăştia mici pe stradă, în câţiva ani, să mă tundă cu forţa şi să-mi scoată din cap idealurile mic-burgheze!
Vorba lu’ Frank Zappa: The torture never stops!

*** Aveţi grijă până săptămâna viitoare, viaţa dăunează grav sănătăţii!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Ioana a spus: (aprilie 13th, 2011 at 08:17 )

Mai pe scurt, se pare că dinozaurii aveau păduchi (probabil de dimensiunea unui şobolan, mi-e şi frică să mă gândesc). Dar partea mişto abia urmează: până şi ţânţarii au păduchi, ceea ce înseamnă că Dumnezeu există şi are un deosebit simţ al umorului.
doamne ce fain!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Mos si Alin Nica

Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde

Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa

Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Top