Categories: Sport

Darius Buia, urmatorul talent rapit de Dinamo Bucuresti?

Timişoara fotbalistică stă pe o veritabilă comoară, dar aceasta se risipeşte, încet-încet, spre alte zări. Câţiva juniori de la LPS Banatul născuţi în 1994 au plecat deja la alte formaţii pentru a debuta la seniori.

Steliano Filip, unul dintre cei mai importanţi jucători din lot, a fost invitat pentru a doua oară în urmă cu trei săptămâni să participe la antrenamentele cunoscutei formaţii italiene AS Roma. „Steliano Filip s-a prezentat la antrenamentele celor de la AS Roma imediat după o accidentare. Pentru acest mijlocaş sunt mai multe oferte din ţară, dar şi din străinătate, chiar de la echipe mai bine cotate decât AS Roma. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor şi vom opta pentru o ofertă care să fie în avantajul jucătorului, care are nevoie să evolueze ca titular la această vârstă”, spune Dan Pitpaiac, finanţatorul de la Avicola Buziaş, formaţie de care aparţin toţi jucătorii generaţiei de jucători ai LPS Banatul născuţi în anul 1994. Darius Buia, un alt jucător foate valoros de la LPS, nu duce lipsă de oferte nici el. Cu un pas în curtea celor de la Cesena, unde urma să devină coleg cu Adrian Mutu, Buia junior nu a mai ajuns până la urmă în Italia. Pe fir au intrat cei de la FCM Târgu-Mureş, dar şi divizionara secundă Luceafărul Oradea. Cea de-a doua variantă nu a fost luată însă în calcul de Darius Buia. Jucătorul de profil ofensiv a intrat şi în vederile lui Dinamo Bucureşti, care ar urma să transfere astfel o altă speranţă a fotbalului bănăţean, după ce acum câţiva ani l-a inclus în haită pe Gabi Torje. Andrei Vaştag a părăsit deja LPS, cu destinaţia Săgeata Năvodari, echipă pentru care a şi debutat în Liga a II-a. CSM Târgu-Mureş nu este interesată doar de Darius Buia. Un bun cunoscător al fotbalului timişorean şi mai ales al generaţiei de fotbalişti de la LPS, Ovidiu Sabău, antrenorul de la CSM Târgu Mureş, îi mai doreşte şi pe portarul Laurenţiu, în prezent la Mama Mia Becicherecu Mic, fundaşul Dobrosavlievici şi mijlocaşul Steliano Filip. Grozoni şi Mihuţa s-au antrenat vara aceasta cu Bihorul Beiuş, dar nu au ajuns la un consens cu formaţia din Liga a III-a, aceştia putând semna până la urmă cu Mama Mia Becicherecu Mic, acolo unde sunt deja Laurenţiu, Aniţoiu şi Feraru. Tot la Mama Mia va fi direcţionat şi fundaşul dreapta Birău. Acesta şi Buliga, fundaş stânga, au fost la un pas să semneze cu Luceafărul Oradea, dar până la urmă au revenit la Timişoara.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

5 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

6 ore ago